Kao nekad Stojanoski - Partizan ponovo ima štopera koji je igrao i kao napadač!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 10.01.2019.
12:03
Izvor: Sportske.net, partizan.rs

Ovaj momak mogao bi da bude Partizanovo prolećno otkrovenje.

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Juče su njegovo ime ''sakrili'' na spisku, ali zabuna je otklonjena kada je trener Zoran Mirković jasno naglasio da će baš Strahinju Pavlovića od najmlađih igrača sigurno voditi na pripreme u Tursku, stavljajući time do znanja da na ovog još uvek 17-godišnjeg momka ozbiljno računa u narednom periodu.

Radi se o talentovanom Partizanovom omladincu, rođenom 2001. godine, koji je u mlađim kategorijama počeo kao napadač, zatim se oprobao i kao bek, ali je sebe na kraju pronašao u ulozi štopera i kao daroviti defanzivac je priključen prvom timu Partizana ove zime.

Stariji navijači Partizana sećaju se sličnih primera iz prošlosti, poput, na primer, Milana Stojanoskog, člana one nezaboravne generacije koja se prvi put plasirana u Ligu šampiona, koji je takođe počeo kao napadač, a onda je u Partizanu prekomandovan na štopera.

A mladi Strahinja Pavlović je svoj dosadašnji fudbalski put opisao danas u razgovoru sa Biljanom Obradović za klupski sajt Partizana.

''Prvi put su me primetili trener Slađan  Šćepović i pokojni čika Trba dok sam igrao za selekciju zapadne Srbije. Ubrzo sam išao sa Partizanom na svoj prvi turnir – Turnir prijateljstva, gde sam se dobro pokazao i sledećeg leta 2015. godine sam zvanično došao u klub.

Kada sam došao u Partizan te godine smo postali pionirski prvaci i osvajali smo turnire svuda po regionu od Makedonije, Bugarske, Slovenije, Italije…

U Partizanu sam upoznao Bojana Balaža i Ivana Tejića koji su mi i dan danas najbolji drugari i sa kojima provodim dosta vremena. Sa Bojanom sam sad u prvom timu, a nadam se da će nam se uskoro pridružiti i Ivan'', istakao je Pavlović.

Naravno, govorio je i o selidbi sa špica na štopera, otkrivši pritom koji fudbaleri su mu idoli kada su u pitanju defanzivci.

''Kada sam bio mlađi igrao sam na raznim pozicijama od špica do beka, to je valjda razlog što i sada mogu da se snađem na više pozicija, ali sam se skrasio na štoperu i to mi najviše odgovara.

Moji trenutno omiljeni igrači su Kjelini  i Ramos, ali takođe mnogo volim i Matića'', istakao je Pavlović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Thursday, 10.01.2019
15:25

Strahinja Pavlovic, nadimak Kalaba:-D

avatar
Колатерална Штета
Thursday, 10.01.2019
15:14

Gde su Lazar Pavlovic, Stefan Radmanovic? Zašto se Novakovicu ne ponudi bolji ugovor?

avatar
Slavko Knezevic
Thursday, 10.01.2019
14:54

Sta ovi misle da smo glupi i da nas mogu zamajavati sa ovim glupostima.

avatar
Slavko Knezevic
Thursday, 10.01.2019
14:48

price za malu decu