Kalkulacije - Šta treba da se desi da Srbija ne ispadne u ''treću ligu''?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 15.11.2020.
23:00
Izvor: Sportske.net

Nema više mnogo opcija...

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Još jedno kolo ostalo je do završetka ovogodišnjeg takmičenja u Ligi nacija.

Reprezentacija Srbije se posle večerašnjeg remija sa Mađarskom (1:1) i pobede Turske nad Rusijom (3:2) ''učvrstila'' na poslednjem mestu na tabeli, sa tri boda manje od trećeplasirane Turske.

Ipak, kakve-takve nade još ima po pitanju eventualnog opstanka u Ligi B.

Sve će se rešavati za tri dana, kada će se u poslednjem kolo sastati Srbija - Rusija, odnosno Mađarska - Turska.

Da bismo mogli da se nadamo opstanku, neophodno je da ''Orlovi'' savladaju Rusiju u Beogradu, a da Turska izgubi na gostovanju u Mađarskoj.

U tom slučaju, Srbija i Turska bi imale po šest bodova, pa ko bi onda bio treći, a ko poslednji u grupi?

Prema propozicijama, odlučili bi rezultati u međusobnim duelima ove dve selekcije. Podsetimo, Srbija i Turska su u Beogradu igrale bez golova, 0:0, a kada su Turci bili domaćini, rezultat je bio 2:2.

Upravo ta dva postignuta gola u gostima idu u korist našem timu, pa bi Srbija završila na trećem mestu, a u Ligu C bi ispala Turska.

Nije nerealno, pogotovo što će Mađari protiv Turaka imati veliki motiv za osvajanje prvog mesta u grupi. Isto se može reći i za Ruse u Beogradu, ali hajde da se nadamo da će nas ''Orlovi'' bar jednom ovog meseca obradovati i iozbeći još jedan razočaravajući rezultat.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dorotej
Monday, 16.11.2020
11:48

Šta treba da se desi? Smak sveta. Odakle ideja za ovakve "analize". Trebalo bi da bude svima jasno gde smo i šta smo u fudbalu.

avatar
magister
Monday, 16.11.2020
01:51

Ma sve je to za nas jako jednostavno. Računamo onako kako nas zanima. Ukoliko mislimo da smo veoma uspešna država i narod, pošto imamo najveći rast BDP-a u Evropi u 2020, a vrlo se trude da nam objasne koliko je to fantastično, pa zašto je onda uopšte problem ispasti u Treću ligu, kad to donosi - istinsku, stvarnu, opipljivu korist. Ne ovu sa BDP-om, gde treba da zažmurimo na činjenicu koliki je u stvari naš BDP. i još gore, koliki je naš BDP po glavi stanovnika (ili npr. da je naš rast BDP-a od groznog vremena 2012, kad je Ovaj zavladao, do danas oko 4.6%, a da je za isto vreme npr. rast BDP-a u BiH oko 8%, a u Severnoj Makedoniji čak preko 18%!!! - proverite ove podatke na: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_sovereign_states_in_Europe_by_GDP_(nominal))

Kad imamo u vidu naše uspehe u svim drugim oblastima, onda nam i ovakav fudbal dođe kao osveženje. A ispadanje u treću ligu zaista donosi - slabije protivnike u borbi za sledeći baraž za kvalifikacije za EP 2024.

Pa sad, ako imamo to u vidu, da li treba da smatramo da je FSS super, a da se Tumbaković baš pokazao, te da su naši igrači u stvari lukavo kalkulisali dospevajući na poslednje mesto u grupi LN. Bog te... kol'ko smo mi pametniji od ostalih!