Kalkulacije - Šta ''Orlovima'' još treba do prvog mesta i ko su im mogući rivali u plej-ofu?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 18.11.2018.
10:33
Izvor: Sportske.net

Ostalo je da se odigra još samo jedno kolo, kada ćemo saznati konačan rasplet u grupnoj fazi Lige nacija.

Beta/Miloš Miškov/Mo
Beta/Miloš Miškov/Mo

Povezane vesti

Jučerašnjom pobedom na ''Marakani'' nad selekcijom Crne Gore (2:1), reprezentacija Srbije stigla je na samo korak od plasmana u plej-of za Evropsko prvenstvo, odnosno od plasmana u Ligu B.

U poslednjem kolu, koje je na programu u utorak od 20:45h, ''Orlovi'' će na stadionu u Humskoj dočekati poslednjeplasiranu selekciju Litvanije, dok će naš jedini preostali konkurent za osvajanje prvog mesta u grupi, selekcija Rumunije, gostovati Crnoj Gori u Podgorici.

Srbija na vrhu tabele ima dva boda više od Rumuna, identičnu gol razliku, ali bi u slučaju istog broja bodova na kraju Rumunija bila u prednosti zbog dva postignuta gola u gostima protiv našeg nacionalnog tima. Podsetimo, u Beogradu je bilo 2:2, u Bukureštu 0:0.

Prema tome, ''Orlovima'' će bilo kakva pobeda nad Litvancima doneti sigurno osvajanje prvog mesta, plasman u plej-of i Ligu B, a u slučaju da gosti naprave senzaciju u Humskoj, onda bismo morali da se uzdamo u sada već demoralisane Crnogorce koji su juče otpisani iz trke za prvo mesto u grupi, da ''otkinu'' bar bod na svom terenu protiv Rumuna.

Dakle, ako Rumunija pobedi Crnu Goru, nama eventualni remi sa Litvancima ne bi ništa doneo, Rumuni bi osvojili prvo mesto zbog boljeg međusobnog skora, a ako Crna Gora izbori bar remi protiv Rumuna, mi bismo mogli sebi da dozvolimo čak i poraz protiv Litvanaca za osvajanje prvog mesta.

Naravno, najbolje je pobediti i u velikom stilu završiti grupnu fazu takmičenja, bez razmišljanja o bilo kakvim drugim ishodima.

Verujemo da će tako i biti, a onda se verovatno pitate šta dalje sledi.

Četiri najbolje selekcije iz četiri grupe Lige C izboriće plasman u plej-of koji će biti održan u martu 2020. godine. Ko su nam potencijalni rivali u plej-ofu?

Za sada, sigurna je Finska, koja je obezbedila prvo mesto u Grupi 2. Iz Grupe 1 to će biti Izrael ili Škotska, koje će u međusobnom duelu u utorak odlučiti o pobedniku grupe. Dramatična borba za vrh je i u Grupi 3, gde Norveška i Bugarska imaju isti broj bodova, isti međusobni skor, pa bi u poslednjem kolu mogla da odluči i gol razlika, ako Norvežani savladaju Kipar, a Bugari Slovence.

Da zaključimo - Finska, Izrael ili Škotska, Norveška ili Bugarska i Srbija ili Rumunija biće učesnici plej-ofa Lige C, a ko bude najbolji u plehj-ofu, plasiraće se na Evropsko prvenstvo.

Ipak, sve ovo treba uzeti uslovno, jer ako bilo koja od ovih selekcija kroz redovne kvalifikacioje, koje će tek startovati, izbori plasman na EURO 2020, onda bi u plej-of Lige (C) nacija mogla da uskoči i neka druga od učesnica Lige C, koja bi po plasmanu bila odmah iza one koja bi u redovnim kvalifikacijama izborila plasman na EP.

To praktično znači da ni za Crnogorce nije sve izgubljeno. Ako Srbija osvoji prvo mesto u Ligi nacija, a onda kroz redovne kvalifikacije izbori plasman na EP, Crna Gora bi u sluičaju pobede nad Rumunijom i osvajanja drugog mesta u grupi ušla umesto Srbije u plej-of Lige C.
-         
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
         

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

21 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
neme
Sunday, 18.11.2018
15:32

Samo da vise ne igramo seriju c ovo je katastrofa amaterizam.kad gledas posle italija portugal ili kako hrvati sabiju spaniju pola sata u sesnaest to definitivno nije isti sport.

avatar
Sunday, 18.11.2018
15:30

Jedina kalkulacija treba da bude pobeda i nista drugo

avatar
Џими Флојд Хаселбанк
Sunday, 18.11.2018
13:30

Колико су запетљали све око ових квалификација. Уопште не разумијем, шта је фора Лиге нација, ако ће се играти и нормалне квалификације?

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 18.11.2018
20:19

Fora je da i slabije reprezentaciju dodju u priliku da se plasiraju na Euro:-D

avatar
magister
Sunday, 18.11.2018
12:34

Imamo dobru šansu i nadam se da ćemo je iskoristiti. Drugo mesto donosi verovatan plasman u F4 i mogućnost da se kroz doigravanje neko plasira, jer pretpostavljam da ćemo se i kroz kvalifikacije mi plasirati na EP, tako da je utakmica Crna Gora - Rumunija kvalifikaciona za obe ekipe, jer je lakše doći do EP kroz to doigravanje nego kroz normalne kvalifikacije. Krstajić je kroz kvalifikacije stvorio sjajnu bazu, uvodio igrače na pravi način, tako da kad im kasnije doda neke *starosedeoce* to može biti fantastična konkurencija. Rukavina je dobar igrač, šta god ovde pisali, ali jeste trenutno najslabija tačka i samo njemu nije spremljena zamena. Mislim da je propustio da juče proba Gajića, ali ima vremena. Stojković, Dmitrović, Rajković - Rukavina, Gajić, Ivanović, Milenković, Veljković, Spajić, Tošić, Kolarov, Rodić - Matić, Fejsa, Maksimović, Lukić - Tadić, Ljajić, Pantić - Živković, Gaćinović, Kostić, Radonjić - Mitrović, Prijović, Jović. Verovatno sam nekog slučajno izostavio, ali ne i Milivojevića i Nastasića, koje bih posle ružne kampanje precrtao. Osobe takvog karaktera ne bih zvao ni da dođem kao novi selektor, pa i da su mnogo bolji igrači nego što jesu.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 18.11.2018
20:18

Sulejmani? Fejsa je pokazao da ne zeli da igra.

avatar
Vanja Grubač
Sunday, 18.11.2018
12:08

Pošto mi sigurno nećemo proći plej of za b ligu a tzv Kosovo sigurno ulazi u c ligu vidim veliki derbi...Kokeza radi dobar posao a predsednik će valjda dotle napraviti nacionalni stadion da ih dočekamo kao pravi domaćini...so,hleb,folklor,mir,tolerancija,stabilnost,dijalog….C LIGA EVROPE HAHAHAHA

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 18.11.2018
20:18

Zasto sigurno necemo proci?

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Sunday, 18.11.2018
12:00

Zbog cega protiv Litvanije ne igramo u Nisu ili Novom Sadu. Fudbal se u Srbiji ne igra samo u Beogradu.

avatar
ISTINA BOLI
Sunday, 18.11.2018
15:57

Pa zato sto se u Novom Sadu ne bi napunio stadion ne znam ko da gostuje,a i predaleko je ljudima iz juzne Srbije koji ipak dodju u solidnom broju u Beograd,sa druge strane u Nisu bi se napunio stadion,ali je opet daleko,jer nekome iz Subotice ili Sombora je stvarno puno da prelazi 500km u jednom pravcu,iz tih razloga,a posebno iz razloga jer je Beograd em glavni grad,em grad sa najvise stanovnika,tamo se igraju utakmice.

avatar
nenadnenad1234
Sunday, 18.11.2018
17:00

Zbog toga sto stadioni u Nisu i Novom Sadu ne isponjavaju kriterijume UEFA.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 18.11.2018
11:57

Jovanovic- Gacinovic, Milenkovic, Spajic (Veljkovic), Kolarov- Zivkovic, Maksimovic, Matic (Lukic), Ljajic- Prijovic, Jovic. Mitrovicu svaka cast, zalaze se, trudi i bori uvek, ali, neka malo odmori jer cemo IZVESNO izgubiti Prijovica ako se ovako nastavi razvoj, a (is)to vazi i za Tadica. Mislim na odmaranje.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Sunday, 18.11.2018
15:18

Mislim da bi nam i Izrael odgovarao.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 18.11.2018
20:17
avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 18.11.2018
11:41

Ova grupa neodoljivo podseca na onu koju smo imali u kvalifikacijama za SP- Rumunija je Vels, a Crna Gora Irska samo sto je ovde manje selekcija pa Litvanija ne moze bas da bude austrija (valjda nas nece sada pobediti LOL), ali, zato svakako moze da nas namuci kao Gruzija, kada malo bolje razmislim, i tu takodje ima mnogo slicnosti. Jedina prava razlika je taj PO koji nas ceka posle ovog prvog turnusa, a mislim da je najbolje da idemo na bugarsku ili Finsku.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 18.11.2018
13:32

P.S. Ako Rumunija pobedi Crnu Goru, smatracu da smo drugi u ovoj grupi...

avatar
ISTINA BOLI
Sunday, 18.11.2018
11:38

Kako se lepo slazu reci,reprezentacija Srbije i kalkulacije!