Kakvo iznenađenje Nikolić sprema za derbi?

Autor: Beta Beta
ponedeljak 17.04.2017.
11:40
Izvor: Beta

Dan pred 154. večiti derbi, trener Partizana Marko Nikolić zagonetan oko startne postave za koju će se sutra odlučiti.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić rekao je danas da njegovoj ekipi treba pobeda u predstojećoj utakmici protiv Crvene zvezde i da u "večitom" derbiju nema prostora za kalkulacije.

"Treba nam pobeda i izaći ćemo na Zvezdin stadion da igramo svoju igru, nametnemo svoje kvalitete, neutrališemo kvalitete protivnika, kojih ima dosta, i kroz pametnu igru probamo da još jednom dođemo do kvalitetnog rezultata", rekao je Nikolić na konferenciji za novinare.

Partizan će u utorak gostovati "večitom" rivalu Crvenoj zvezdi u 31. kolu, kojim će početi plej-of Super lige Srbije.

Crno-beli posle podele bodova imaju tri manje od "večitog" rivala, koji je prvi na prvenstvenoj tabeli.

"Njima odgovara i nerešeno, ali je stvar njihovog opredeljenja da li će igrati zatvorenije, strpljivo, čekati greške... To je njihovo legitimno pravo i u to ne bih ulazio. Nama treba pobeda, a teško je kalkulisati u derbiju", kazao je Nikolić.

On je ocenio da je "večiti" derbi "jedino što je ostalo veliko u našem fudbalu" s obzirom na medijsko interesovanje, a naveo je da mu smeta što Partizanov niz od 27 utakmica bez poraza nije dovoljno ispraćen. 

"Najzaslužniji za tu seriju su igrači, koji su predano i teško radili ovih devet meseci, sa željom da dođu u situaciju u kojoj se nalaze, da obezbede sebi mogućnost da na oba fronta uđu u realne šanse za trofeje. Nije bilo lako igrati bez prava na grešku. Serija nam nije donela ništa više od pozicije da se borimo za trofeje", rekao je on.

Po njegovim rečima, predstojeći derbi ima veću težinu nego što je imao prethodnih godina jer može direktno da odluči o šampionatu.

On je istakao da je siguran da će Partizan imati fantastičnu podršku publike na Zvezdinom stadionu, kao što je imao i na prethodnom "večitom" derbiju.

"Garantujemo da ćemo biti maksimalno fokusirani, prepoznati momenat i dati apsolutno sve što imamo da oplemenimo rad u utakmici koja nosi određenu važnost", rekao je Nikolić.

Nikolić je naveo da "postoje male dileme" oko sastava Partizana, ali nije želeo da otkrije ko će igrati "večiti" derbi.

"Imamo na raspolaganju dobru grupu igrača, svako ko uđe u tim manje-više opravda poverenje. Imam puno poverenje u svoje momke", rekao je Nikolić.

On nije želeo da komentariše izbor Danila Grujića za glavnog sudiju.

"Prošli put sam izneo zdravorazumski, sportski i fer stav, a onda sam posle utakmice imao komentar. Ovog puta neću da dozvolim takav luksuz, da unapred dam nekome poverenje. Hoću da se uverim da će to biti onako kako treba. Dok to na terenu ne budemo videli, neću davati nikakav komentar. Na sudijama je da pošteno rade svoj posao", kazao je Nikolić.

Trener crno-belih se nije složio sa konstatacijom da će Zvezda imati teži raspored do kraja prvenstva. Kako je rekao, Zvezda i Partizan igraju sa "apsolutno istim protivnicima".

Napadač i najbolji strelac Partizana Uroš Đurđević rekao je da će njegova ekipa ići na pobedu u predstojećem susretu.

"Svi znamo šta znači derbi, čeka nas teška utakmica i daćemo sve od sebe. Spremni smo, atmosfera je odlična i niz nepobedivosti nam daje samopouzdanje. U svaku utakmicu ulazimo maksimalno motivisani, a sutra je posebna utakmica za svakog igrača. Igramo svoju igru i ne gledamo protivnika", rekao je Đurđević.

Utakmica će se igrati sutra od 17.30 na Stadionu "Rajko Mitić".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Monday, 17.04.2017
20:02

Ih bre kako mu sija ćela kao da je ostavio onu belu kapicu na glavu.

avatar
Saša Ilić
Monday, 17.04.2017
14:21

Samo ne Kosovica molim te.

avatar
Monday, 17.04.2017
12:09

Dakle, Milorad Mazic i zvanicno ne sudi LS sto jasno pokazuje neke stvari. Jos par dana pre N. Pazara Djordje Zutic i Zoran Petrovic su javno govorili da ce Mazic suditi Derbi jer je jedino on dorastao zadatku, ali dogodila se promena u poslednjem trenutku kao na poslednjem Derbiju. Tako nesto je mogao da naredi samo kokeza preko mrakica i niko drugi. Srecno svim akterima.

avatar
Monday, 17.04.2017
12:07

Ako budes krenuo sa Jevtovicem i Kosovicem, mi 100% necemo pobediti, a vrlo je moguce i da cemo izgubiti pa ti vidi...

avatar
Blade1
Monday, 17.04.2017
12:01

Kada Zvezda veze niz od 24 utakmice bez poraza to su sklanjalice i namestaljke jer je to ovde nemoguce uraditi,ali kad oni vezu 27 meceva bez poraza,to je najstrasniji i najposteniji niz najjaceg tima u galaksiji,koji eto nije dovoljno ispracen!!!U pravu si,vase namestaljke se previse lako guraju pod tepih,treba ih ispratiti svaku...

avatar
Monday, 17.04.2017
12:51

mozda zato sto mi skoro svake godine igramo LS ili LE a vi ispadate u junu ? ...

avatar
Nemanja Vidiic No.1
Monday, 17.04.2017
13:44

Proslost,ova vasa ekipa je ispala od zaglebja nemoj da izvrces vise!

avatar
gdragan
Monday, 17.04.2017
13:43

Ma prepostena CZ svaki put na poluvremenu kada gubite 2-0 dogadjaju se cudne stvari.Namestaju i kedni i drugi toliko da mi se gadi.Potpuno su isti u avemu onda i sada se pitaju predsednici drzave samo sada malo brutalnije.