Kakva uvertira za Zvezdu i Partizan - Ode Brodarac u ''evropsko proleće''!

Autor: Darko Mitrović
sreda 22.11.2017.
17:20
Izvor: Sportske.net

Istorijski uspeh našeg omladinskog klupskog fudbala!

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Dan pred, nadamo se odlučujuće utakmice koje će Crvena zvezda i Partizan odigrati u grupnoj fazi Lige Evrope, omladinska ekipa Brodarca večeras je ostvarila ono čemu teže crno i crveno-beli.

Naime, srpski predstavnik u U19 Ligi šampiona izborio je plasman u šesnaestinu finala ovog takmičenja, pošto je danas kao gost odigrao nerešeno, 2:2 na gostovanju prvaku Gruzije, ekipi Saburtala iz Tbilisija.

Prvi meč u Staroj Pazovi takođe je završen remije, bilo je 1:1, pa je srpski šampion prošao dalje zahvaljujući golu u gostima.

Ovo praktično znači da se Brodarac izborio za svoje istorijsko proleće u Evropi, pošto se sledeća faza takmičenja igra tek u februaru naredne godine, kada će se sastati sa jednom od drugoplasiranih ekipa iz grupne faze Lige šampiona.

Brodarac je danas sjajno ušao u meč, golom Pejića poveo je u 20. minutu i tu prednost je zadržao do kraja poluvremena. Isti igrač je u 58. minutu asistirao Lukiću za 0:2 i već tada je glavni deo posla bio obavljen.

Dmaći se ipak nisu predavali, Kokreidze je u 79. minutu smanjio na 2:1, a konačnih 2:2 postavio je Tabatadze u drugom minutu sudijske nadoknade.

Poslednji trenuci ovog meča bili su veoma burni, pa su crvene kartone dobili Nikolašvili iz domaćeg tima, odnosno Ivančević iz ekipe Brodarca.

Srpski tim sada mirno može da čeka žreb koji će biti obavljen 11. decembra, a zanimljivo je da se od šesnaestine finala igra samo po jedan meč u svakoj narednoj rundi, do finala koje je na programu 23. aprila.

Brodarac: Zdravković, Đurić, Kojić, Ivančević, Joković, Mitrović, Babović (Milunović od 88.), Tošeski (kapiten) (V. Lukić od 73.), U. Lukić (Jakovljević od 82.), Kojić, Pejić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tomić: Lažna legenda
Wednesday, 22.11.2017
22:12

Svaka čast! Koja je finansijska dobit ovoga?

avatar
Korner-Pixi-G000000L
Wednesday, 22.11.2017
19:32
avatar
Milan Capkunovic
Wednesday, 22.11.2017
21:06

Ustvari, bravo klinci! :)

avatar
Milan Capkunovic
Wednesday, 22.11.2017
21:07

Svaka cast, jos samo kad bi Zvezda i Partizan prezimili u Evropi onda bismo bas lepo zaokruzili ovu uspesnu godinu fudbala u Srbiji!!!