Kakva ''kontra'' Darka Kovačevića, ko više nikada neće igrati za reprezentaciju Srbije?

  • Autor: Darko Mitrović

  • 22. mart 2019.

  • 16:11

  • Izvor: Sportske.net, informer.rs

  • facebook
  • twitter
  • email

Selektor Mladen Krstajić još uvek nije reagovao na najnovije izjave pojedinih igrača koji su odbili njegove pozive u nacionalni tim, ali zato jeste direktor reprezentacije Darko Kovačević. I to veoma jasno i konkretno.

Kakva ''kontra'' Darka Kovačevića, ko više nikada neće igrati za reprezentaciju Srbije?
Foto: Beta/Branislav Božić/Ds
Posle najnovijih izjava Ivana Obradovića i Luke Milivojevića u pojedinim medijima, u kojima su poručili da dok je Mladen Krstajić selektor, više neće igrati za reprezentaciju Srbije, danas se oglasio direktor našeg nacionalnog tima Darko Kovačević.

On je i njima, i Matiji Nastasiću, ali i bilo kome drugome ko ubuduće bude postavljao slične uslove za nastupe u nacionalnom timu, poslao jasan odgovor - oni su sa reprezentacijom završili bez obzira na ime selektora!

''Igračima koji ne žele da igraju za reprezentaciju dok je selektor Mladen Krstajić, želim da poručim da nikad više neće igrati za državni tim bez obzira na ime i prezime selektora, jer Srbija neće nikog da moli, ali isto tako neće ni da dozvoli da neko svesno urušava ono što grupa uz veliki napor i odricanja gradi.

Suludim zahtevima i ucenama.

To nećemo da dozvolimo, jer ja prvi nisam čuo za sve ove godine u svetu fudbala da neki igrač ili grupa vode politiku kluba ili Saveza, smenjuju trenere, selektore, direktore i ostale čelnike'', poručuje Kovačević, prenosi ''Informer''.

On naglašava da ''do neba'' poštuje sve igrače, ali ih podseća da im je reprezentacija pomogla da imaju velike karijere i da ne treba da ''pljuju u tanjir iz kog su jeli''.

''Grb i zastava su iznad svih nas, ljudske sujete i interesa. I niko nikad ne može da uslovljava tu svetinju, nekim svojim izborom'', poručuje Kovačević.

Zbog toga je zaprepašćen najnovijim istupima u javnost pomenutih igrača, pogotovo što se sve dešava pred važan meč sa Portugalom, na startu kvalifikacija za EP.

''Bio sam reprezentativac i deo grupe koju su činili veliki igrači, ali i veliki ljudi, bilo je i tada problema, ali uvek i svuda reprezentacija je bila iznad svih nas, svakog pojedinca. Zato sam, moram priznati, zapanjen nekim intervjuima i dešavanjima, rekao bih, direktno usmerenim protiv državnog tima i Fudbalskog saveza.

I to sve pred najvažniju utakmicu reprezentacije, kada želimo posle 20 godina da izborimo plasman na Evropsko prvenstvo i uspešno počnemo kvalifikacije'', istakao je Kovačević.

-
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari