Kakva je sudbina Partizana, ko će dovoditi pojačanja? Da li Tole donosi "hleb nasušni"?

  • Autor: Darko Mitrović

  • 03. maj 2019.

  • 11:19

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Ima li plana za leto i ko će ga sprovesti u delo?

Kakva je sudbina Partizana, ko će dovoditi pojačanja? Da li Tole donosi
Foto: BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/DS
Navijači Partizana gotovo da i ne pamte da crno-beli početkom maja i dalje nisu obezbedili plasman na evropsku scenu, a da su se od titule još zimus oprostili.

To se upravo ove sezone događa, ali za očekivati je ipak da ekipa Sava Miloševića u preostalim mečevima obezbedi treće, ili četvrto mesto u Superligi, dovoljno za izlazak u Evropu, uz pokušaj da se odbrani trofej u Kupu Srbije.

Ali, postavlja se pitanje šta će se dešavati od juna.

Letnji prelazni rok je ''pred vratima'', jasno je da će posle ovako loše sezone morati da dođe do ozbiljne rekonstrukcije sastava, a posle ostavke Ivice Ilieva crno-beli su i dalje bez sportskog direktora. Za sada, niti se pominje neko novo rešenje na toj poziciji, niti se zna ko je zadužen za pripremu prelaznog roka tokom kojeg crno-beli neće imati pravo na greške, ukoliko ne žele da nastup u Evropi završe ''u sezoni kupanja''. Kako sada stvari stoje, i taj teret će morati da ponese trener Savo Milošević.

Za to vreme, svedoci smo gotovo svakodnevnih medijskih prepucavanja prvog čoveka kluba Milorada Vučelića sa bivšim predsednikom FSS Tomislavom Karadžićem, koji potpuno različito gledaju na aktuelno stanje u Partizanu.

I dok Karadžić upozorava da je Partizan ''blizu stečaja'', Vučelić uverava da je situacija mnogo bolja i da je najveći problem u rezultatima ekipe na terenu.

S obzirom da je Karadžić ponudio pomoć u rešavanju problema, kao i dovođenje grupe privrednika koji bi bili spremni da finansijski pomognu Partizanu, sve češće su spekulacije da bi Karadžić po završetku sezone mogao da pokuša da preuzme rukovođenje klubom, dovodeći nove ljude na čelo Partizana.

Već je dobio i podršku dela navijača Partizana, koji su skandirali njegovo ime tokom meča sa Lučancima, a veruje se da bi Karadžić bio kadar da u klub dovede i nove sponzore, pa čak i da doprinese privatizaciji kluba.

Ali, da sačekamo leto, aktuelno rukovodstvo Partizana nema nameru da se povuče, a Skupština kluba treba da zaseda do kraja juna...

Čak i da dođe na Skupštini do kadrovskih promena, utisak je da novi ljudi ne bi imali vremena da sprovedu svoje zamisli oko jačanja ekipe do početka kvalifikacija za Ligu Evrope.
-
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari