Kako uklopiti Matića, hoće li Savo igrati sa dva špica i ko će najviše izgubiti minuta?

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 25.01.2020.
14:39
Izvor: Sportske.net

Matić je u prvom delu sezone bio jedan od najboljih fudbalera Vojvodine i jedan od najboljih strelaca domaće lige. Da li je greška prelazak u Partizan imajući u vidu da je predviđen za rezervu?

Miroslav Todorović/Partizan.rs
Miroslav Todorović/Partizan.rs

Povezane vesti

Drugi deo sezone u Super ligi Srbije Partizanu donosi daleko manje utakmica nego što je to bio slučaj u prvom delu. Samim tim, nije potreban veliki broj fudbalera, igrači koji su bili na raspolaganju Savu Miloševiću bi bez problema mogli da iznesu i drugi deo sezone.

Ipak, crno-beli su rešili da popune rupu u napadu dovođenjem jednog od najboljih strelaca Super lige Srbije.

Bojan Matić je novo pojačanje Partizana, napadač koji je u prvom delu sezone postigao devet golova i imao i dve asistencije na svom kontu.

Imajući u vidu njegovu formu postavlja se pitanje da li će biti starter u Partizanu i da li će Savo Milošević morati da menja formaciju zbog njega.

Da bi došlo do promene formacije potrebno je da jedan od igrača sredine terena izgubi mesto, a podsetimo da je tu konkurencija još jača i da je sada oporavljen i Lazar Marković, za razliku od kraja prvog dela sezone.

Onaj koji bi najviše mogao da izgubi dovođenjem Matića jeste Đorđe Ivanović, svakako da će ovaj levokrilni napadač izgubiti na minutaži osim u slučaju povreda ostatka ekipe Partizana kada bi morao da uskoči.

Promenu formacije sa 4-2-3-1 na 4-4-2 ne treba očekivati jer nema previše prostora za takav poduhvat i teško je očekivati da neko od sadašnjih startera (Zdjelar, Natho, Suma, Asano i Tošić) izgube mesto zbog Matića.

Kako onda očekivati minute za Matića?

Jednostavno kroz smanjenje minuta Umara Sadika, napadača kojeg traži veliki broj klubova i koji nude silno bogatstvo za njega...

Svakako, Matić će imati priliku da se pokaže, kao što je to učinio u prvom delu sezone u Vojvodini, pa ukoliko zaradi poverenje Miloševića, možda treba očekivati da bude prvi napadač nakon leta i prodaje Umara Sadika.

 


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Osijek 51
Saturday, 25.01.2020
20:52

Ne mogu vjerovati da je Tosic starter, na osnovu cega, kakav ucinak....

avatar
2012/2013-2019/2020
Saturday, 25.01.2020
15:59

Ma, kakav bre prvi napadac, to ni slucajno. U 4-4-2 bi mesto izgubio Suma jer ne verujem da bismo mi igrali kao kod djukica '07 (4-1-3-2) jer ni Zdjelar ne moze sam sve to da pokriva (prosto, nije takav dmc) vec bi to bila neka verzija a la MN verzija sa Zdjelarom i Natkom kao (sa) Brasnom i Drinom godinu i po dana u Markovom 1-om mandatu.