Kako u Humskoj komentarišu današnju odluku?

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 19.02.2019.
21:32
Izvor: Sportske.net, MONDO.RS

Crno-beli današnju odluku smatraju prvim korakom na "putu od hiljadu milja".

Epa/Neil Hall
Epa/Neil Hall

Povezane vesti

Vest da je na današnjoj sednici Skupštine Zajednice klubova Super lige i Prve lige Srbije dogovoreno formiranje Radne grupe koja će se baviti ispitivanjem mogućnosti za eventualno uvođenje VAR tehnologije u srpski fudbal obradovala je zagovornike ove inovacije.

Kako je FK Partizan u prethodnom periodu bio zagovornik uvođenja VAR tehnologije u srpski fudbal, logično je da današnja odluka među čelnicima kluba iz Humske izaziva zadovoljstvo.

Potpredsednik FK Partizan Vladimir Vuletić objasnio je danas na koji način je "branio" predlog da bi VAR trebalo da bude uveden u srpski fudbal.

"Argumentacija koja je stavljala VAR pod rezervu od strane prisutnih, ticala se infrastrukturne složenosti, činjenice koliko ona košta kao i vremenskog okvira kad može biti inkorporirana. Na te primedbe sam uzvratio da su određene zemlje u okruženju donele stratešku odluku, Hrvati su to uradili 17. januara, tako što je svih deset predstavnika elitnog ranga glasalo 'za'", rekao je Vuletić.

Za formiranje Radne grupe koja će ispitati mogućnost uvođenja VAR tehnologije glasali su svi predstavnici klubova koji su prisustvovali Skupštini.

"Konfučije kaže da put od hiljadu milja počinje prvim korakom. Mi danas moramo da učinimo taj prvi korak. Kao što je Petronije, uvidevši da je Neron lud i da će zapaliti Rim, prihvatio da izgovori rečenicu 'Neron je lud', posle čega je usledilo 'rekoh i spasih dušu svoju', tako i mi moramo danas da spasemo duše naše", dodao je Vuletić.

On je potom napravio poređenje sa periodom prosvećenja kada su mnoge inovacije bile dočekivane "na nož".

"Priča da je VAR skup i da nemamo infrastrukturu da ga podržimo podseća na 1808. godinu kad je Dositej Obradović doneo prvi krompir u Srbiju. Nije niko hteo da ga jede, nazivali su ga đavoljom hranom, da bi se danas krompir smatrao strateškom nacionalnom srpskom hranom. Zato je i VAR nacionalna strateška fudbalska hrana i naša je dužnost da ga uvedemo", poručio je Vladimir Vuletić.

Samo osnivanje Radne grupe ne znači nužno uvođenje VAR tehnologije u srpski fudbal, a ako uopšte budu stvoreni uslovi za tako nešto, plan je da VAR počne da se koristi na utakmicama Super lige od sezone 2021/22.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Consigliere 1927
Wednesday, 20.02.2019
09:17

I ja sam za VAR. Samo da se ne koristi kao u kosarci u finalu kupa Radivoja Koraca jer onda nece imati poentu. Djaba VAR ako nesto mora da se sudi po svaku cenu...

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Wednesday, 20.02.2019
08:45

Da li je moguce ovo?

avatar
Deki.Stankovic.5
Wednesday, 20.02.2019
06:39

Fk Saopstenje,nekad bese Lukic sa onom protuvom Vesicem svake nedelje pisao,sada imamo Rimskog imperatora koji se stalno macuje...zivela loto devojka!

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Wednesday, 20.02.2019
00:20

Hvala ti Boze sto ovakvi ljudi odlucuju o sudbini jugoslovenskog fudbalskog kluba partizan.

avatar
Volem Vosu
Wednesday, 20.02.2019
00:35

A vi kao niste jugoslovenski klub?

avatar
Volem Vosu
Friday, 22.02.2019
15:08

Nema sta meni da smeta ili ne, samo govorim o cinjenicama. Kao sto sam rekao 4:0 za Zvezdu protiv nas pa i bi tacno tako. Znam o cemu pricam. Crvena zvezda simbol je cega ono? Pa partizana, komunizma, da ne kazem jugoslovenstva.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Thursday, 21.02.2019
11:48

Naravno da nismo jer ne secam se nesto da smo se mi nekad zvali jugoslovensko sportsko drustvo Zvezda, a ne razumem sto to tebi smeta kao navijacu Vojvodine. Raspitaj se malo kad je Zvezda osnovana i u kojoj drzavi.

avatar
Gogi-11
Tuesday, 19.02.2019
23:12

Ovaj strasan sa ovim citatima iz istorije...ali jos nikako da objasni otkud toliko minusa u kasi njihovog kluba....var treba svakako ali poznavajuci nase ni to nece pomoci kada neko hoce kradju sve se to moze nastelovati i stelova ce se

avatar
Bojan Samardzic
Wednesday, 20.02.2019
09:33

Konfucije se, izgleda, nije bavio ekonomijom, a ni fudbalom. :)

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Thursday, 21.02.2019
11:32

Fudbal je nastao u Kini:-D

avatar
Old_school
Tuesday, 19.02.2019
22:39

Ovaj covek prosto pati da pokaze svoju pamet.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 19.02.2019
22:35

Iako je smesno sto je za ovako nesto trebalo da se glasa, dobro je ipak sto je bilo tog glasanja da se ogole neke stvari. Ono sto je sramotno je sto ce Srbija na tu tehnologiju cekati otprilike isto kao i npr. albanija ili Zanzibar, izvinjavam se potonjima. Toliko o obecanju da cemo to imati onda kad bude uvedeno u Ligi sampiona sto valjda znaci momentalno.

avatar
AK197
Wednesday, 20.02.2019
08:14

Sve ti je na mestu osim činjenice da Zanzibar nije država, već regija u sklopu Tanzanije. Ostalo što si rekao slažem se, samo mi smo jednostavno takva država. Ne može ništa kod nas a se uradi kako treba.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Thursday, 21.02.2019
08:58

I to kakva regija, Zanzibar je ostrvo:-D