Kako u Hrvatskoj izveštavaju o Zvezdinoj tituli iz '46? Ogorčeni su na Partizanovog potpredsednika, ali...

Autor: Darko Mitrović
subota 11.05.2019.
21:13
Izvor: Sportske.net, vecernji.hr

Posle odluke Pravne komisije FSS, reakcije stižu i iz Hrvatske.

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Crvenoj zvezdi je juče na zasedanju Pravne komisije Fudbalskog saveza Srbije priznata titula iz 1946. godine, a ova tema će se naći i na predstojećoj sednici Skupštine FSS, koja bi trebalo da uvaži, ili odbaci mišljenje pomenute komisije.

S obzirom da je prethodno i u Hrvatskoj viđeno nešto slično, kada je Hajduku priznata titula iz prve posleratne godine, tamošnjim medijima ova tema nije nepoznata, ali ono što posebno izdvajaju u izveštajima o Zvezdinoj tituli iz 1946. godine, jeste jedan deo izjave potpredsednika Partizana Vladimira Vuletića, koji je na sednici Pravne komisije jedini glasao protiv.

''Zvezda insistira na odluci Hrvatskog nogometnog saveza koji je Hajduku dodelio titulu. Ugledanje na HNS, odnosno na naciju koja slavi Jasenovac, u najblažem obliku je degutantno'', prenose hrvatski mediji Vuletićeve reči.

Ovo je izazvalo njihovo ogorčenje, pa tako ''Večernji list'' ocenjuje da je Vuletić ''ničim izazvan u sve upetljao Hrvatsku, i to na beskrajno neprimeren i drzak način''.

Sličnu ocenu ima i hrvatski portal ''dnevno.hr'', koji navodi da je Partizanov potpredsednik ''ispred novinara u petak, najblaže rečeno, divljao''.

A ako je za utehu crno-belima posle najnovije odluke Pravne komisije FSS, ''Večernji list'' u svom tekstu podseća i da je Partizan klub ''koji se u sportskim almanasima navodi kao prvi prvak Jugoslavije iz 1947''.

Jasno je, ova tema će i dalje privlačiti pažnju, jer se u Humskoj ne mire sa pomenutom odlukom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Osijek 51
Sunday, 12.05.2019
20:26

Predlazem da se pronadje pravna formulacija, a to za drzavnu mezimicu u ovim uslovima uopste nije problem , da joj se priznaju svi sampionati od 1918. do danas. Usput bi molio da se stavi tacka na vjecno jalovu temu Jadsenovac tipa ko je iz crkve ili hrvatske politike sta radio ili sta je u vezi genocida znao. Moj odgovor u formi pitanja upucen je srpskim generalima. Sta ste vi uradili, a znali ste sigurno za Jasenovac .SRAMOTA

avatar
Igor Duljaj
Sunday, 12.05.2019
12:23

Pa sta se bune hrvati? Jel slave jasenovac? Jel koriste i dalje ratne poklice i pozdrave? Ne razumem sta im smeta kad neko to pomene. Ali svakako ne treba da se mesa sport i politika, pogotovo da se ne povlaci ta prica kroz sport.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 12.05.2019
11:18

Koliko je to smesna grupacija i kategorija ljudi, svedoci i ovakvo glasanje, a siguran sam da protiv mene nisu glasali i neki drugi navijaci vec jedino zvezdasi jer nisu razumeli sta sam napisao. Ako su razumeli, tek onda je ova zemlja u problemu...

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 12.05.2019
00:42

http://partizan.rs/wp-content/uploads/2019/05/PRAVNO-MISLJENJE-FKP-1-min.pdf

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Saturday, 11.05.2019
22:40

znaju oni vrlo dobro i sami da je to sve istina...

avatar
Südkurve München
Saturday, 11.05.2019
22:13

Cek, pa kak oni mogu vridjati svoje ?? Kak se do desilo Vuleticu ??