Kako se Partizanov Ukrajinac pokazao u domovini?

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 18.03.2019.
18:09
Izvor: Sportske.net

Momak koji je najavljen kao Partizanova investicija za budućnost još uvek nema takmičarski nastup u 2019. godini.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Partizanov Ukrajinac Juri Vakulko (21) poslat je prošle jeseni na pozajmicu u Arsenal iz Kijeva pošto je bilo jasno da u Humskoj neće dobiti šansu.

Bivši kapiten mlade reprezentacije Ukrajine dobio je priliku da igra takmičarski fudbal, ali čak ni u redovima poslednjeplasirane ekipe Premijer lige nije stigao do mesta standardnog prvotimca.

Po dolasku u Kijev Vakulko je prve tri prvenstvene utakmice gledao sa tribina, a debitovao je krajem septembra u Kupu.

Prvi nastup u ukrajinskom prvenstvu Vakulko je upisao  porazu od Ljviva (1:0), tada je proveo samo pet minuta na terenu i upravo je u završnici meča protivnik stigao do gola vrednog tri boda.

Usledio je period kada je Partizanov Ukrajinac dobio prostor za dokazivanje. Na tri od naredne četiri utakmice bio je starter i proveo svih 90 minuta na terenu, dok je u porazu od Marijupolja igru napustio petnaestak minuta pre kraja.

Sredinom novembra Vakulko pada u drugi plan, počinje da dobija sve manje minuta, a na prva dva meča u prolećnom delu sezone nije bio ni na klupi za rezerve. Danas se ponovo našao u protokolu u remiju (2:2) sa Vorsklom, ali nije ulazio u igru.

Kada saberemo sve broje, dolazimo do toga da je Juri Vakulko upisao deset nastupa u dresu Arsenala, a prosečno je na terenu provodio nešto više od sat vremena.

Ukoliko se ne računa nastup u Kupu, kada je na terenu proveo 120 minuta, Juri Vakulko ima devet prvenstvenih nastupa za poslednjeplasirani tim ukrajinskog šampionata i prosek od sat vremena na terenu po utakmici.

Podsećamo da je Vakulko sa Partizanom potpisao ugovor do leta 2021. godine, a pozajmica mu se završava na kraju tekuće sezone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Silent
Tuesday, 19.03.2019
06:30
avatar
Delije Sever 021
Monday, 18.03.2019
22:58

Parizanov ukrajinac se snasao u domovini isto kao partizan u Srbiji

avatar
svetski prvaci 1991
Monday, 18.03.2019
21:56

Vakulko bi možda i pojačao Partizan.Čudi me da ga Ilijev pustio da ode.Haha.

avatar
RIP KOBE
Monday, 18.03.2019
19:11

prised signing by ivica iliev no doubt