Kako se bira novi selektor Srbije, ko s kim pregovara i koji kandidat ima najmanje šanse?

Autor: Darko Mitrović
subota 15.06.2019.
10:31
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

U FSS ovih dana postupaju po onoj narodnoj - triput meri, jednom seci.

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Doduše, oko smene Mladena Krstajića nisu mnogo razmišljali, debakl protiv Ukrajine (0:5), uz umanjene šanse za plasman na EP, presudio je bivšem selektoru, ali kada je u pitanju izbor njegovog naslednika, tu već treba mnogo više vremena za konačnu odluku, jer greške ne bi smelo da bude, pošto nam u septembru sledi ključna utakmica za plasman na EP, protiv Portugala u Beogradu.

Poznato je ko su kandidati, prethodnih dana smo u više navrata pisali na tu temu, ali da podsetimo da su u igri Ljubiša Tumbaković, Ivan Jovanović, Dragan Stojković Piksi, Veljko Paunović, Slaviša Jokanović, a možda i Goran Đorović izbije u prvi plan ako narednih dana sa ''Orlićima'' ostvari uspeh na Evropskom prvenstvu u Italiji i San Marinu.

Današnji ''Žurnal'' otkriva nove detalje oko načina izbora novog selektora i prema njihovim informacijama potpredsednik FSS Nenad Bjeković je zadužen za pregovore sa Ljubišom Tumbakovićem, sa kojim je godinama uspešno sarađivao u Partizanu i odlično ga poznaje, dok je drugi potpredsednik Marko Pantelić dobio zadatak da obavi detaljne razgovore sa Ivanom Jovanovićem.

Juče se pojavila vest da su i sa Slavišom Jokanovićem obavljeni preliminarni razgovori, da je on postavio svoje uslove koji će biti razmotreeni, dok Dragan Stojković Piksi i Veljko Paunović za sada nemaju velike šanse u ovoj konkurenciji, ne zato što ih u FSS ne žele, već što su još uvek vezani ugovorima sa svojim klubovima u dalekoj Kini, odnosno SAD.

Uz to, Paunović je zimus potpisao novi ugovor sa Čikagom do 2021. godine i deluje da su njegove šanse u ovom trenutku najslabije, iako on najbolje poznaje veliki broj igrača iz našeg nacionalnog tima, sa kmojima je pre četiri godine, kao omladincima, osvojio titulu prvaka sveta na Novom Zelandu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Saturday, 15.06.2019
12:23

Bira se tako da bude dovoljno ime da umiri navijače da ne bi digli glas protiv celog saveza, a da bude dovoljno poslušan da ispunjava zahteve koje FSS dobija sa više instance.

avatar
Amar Zornic
Saturday, 15.06.2019
11:49

Jedino Tumba out , ostali Ok