Kako napuniti kasu na ''Marakani''? Zvezda se uzda u Arape!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 20.09.2020.
10:16
Izvor: Sportske.net, kurir.rs

Željeni prihod koji se u protekle dve godine obezbeđivan plasmanima u Ligu šampiona, ove sezone će izostati. Mora se preči na ''Plan B'', u najgorem slučaju i na ''Plan C''.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Crvena zvezda nije u sredu uspela da nastavi svoj pohod ka trećem uzastopnom plasmanu u Ligu šampiona.

Umesto srpskog šampiona, na megdan Olimpijakosu u posldnjoj rundi kvalifikacija za LŠ izaći će kiparska Omonija, a Zvezdi kao uteha sledi prilika da se kroz meč protiv Celja ili Ararata domogne bar Lige Evrope.

Ali, i ako u tome uspe, jasno je da će prihod biti znatno manji ove sezone u odnosu na prethodne dve.

Zbog toga se uskoro mogu očekivati novi odlasci sa ''Marakane'', pre svih odlazak Matea Garsije, koji se, izgleda, nećka oko na prvi pogled gotovog transfera u Aris, od čega bi Zvezda trebalo da inkasira 1.3 miliona evra plus 30 posto od sledećeg Garsijinog transfera.

Međutim, to nije dovoljno, potrebne su još neke milionske prodaje za mirnu zimu na ''Marakani'', a ''Kurir'' otkriva da je sada akcenat stavljen na transfere krilnog napadača El Fardua Bena i štopera Miloša Degeneka.

Za Bena je bilo interesovanja iz Turske, ali ono nije konkretno, a slilna je situacija i sa Degenekom za koga se najpre zainteresovao Spartak iz Moskve, pa odustao.

Zbog toga je pogled sa ''Marakane'' usmeren ka arapskim zemljama, odakle se očekuju najprimamljivije ponude za ovu dvojicu igrača. Do kraja ovog meseca će klubovi iz Saudijske Arabije, Emirata, Katara, ali i Kine, Južne Koreje i Japana, intenzivno raditi na jačanju svojih ekipa, što u Zvezdi žele maksimalno da iskoriste.

Hoće li u tome uspeti, teško je u ovom trenutku reći...
-
Baner 11

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

25 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Friday, 25.09.2020
22:42

pre 1 sat
Ugnjeteni.

Nije u skladu sa uslovima korišćenja

avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Sunday, 20.09.2020
23:31

Супер вам је план!...А ко ће да вам игра уместо Бена и Дегенека??

avatar
Emil Lackovic
Sunday, 20.09.2020
19:29

Pa Terzicu vec sam rekao prodaj sebe,Stankovica i povedi Mrkelu on je dzaba kao poklon i tell ces nam Zvezdu obezbjediti a navijaca I javnos oslobodili od tebe prevaranta

avatar
gorango
Sunday, 20.09.2020
16:10

Pa prodamo Dekija Stankovica, on najvise vredi :).

Salu na stranu, odgovor je ovde jasan.
Kako napuniti kasu na Marakani - NIKAKO!!!

Kako napuniti terzine (namerno malim slovom) dzepove - e to je vec tema.

Pored toga sto je prodao svu decu (isto sto je radio i u OFK-i), odlicno mu ide kombinatorika kupim za 2M, prodam za 1M, i sebi ostavim odredjen procenat.

Ima tu jos kombinacija i mogucnosti, tipa kupim gomilu igraca za grdne pare i onda sa njima raskinem ugovor te isti odu kao slobodni igraci (naravno, dobijem naknadu za to), ali mislim da je ovo sasvim dosta za pocetak.

Molim da mi se objavi komentar, ne vredjam nikoga samo iskreno volim Crvenu Zvezdu!

avatar
Popay
Sunday, 20.09.2020
15:03

Ja mislio po naslovu
da se CZ uzda u neko bogato sponzorstvo od Arapa..

avatar
mkg
Sunday, 20.09.2020
13:47

Mogli bi Terza i ekipa da vrate neku kintu.

avatar
Realni Arthur
Sunday, 20.09.2020
12:35

Polako kriticari, nazalost i ja se slazem sa promasenim pojačanjima ali, ajde malo objektivnije, da li se sećate pre par godina, u stvari pre Terze, nikle pećurke na terenu, igraci kupuju sampone, kompletan staff uljucujuci i igrace neisplaceni, titule nigde, Evrope nigde, dugovi preko 60 milki, itd! Naravno da se gresilo i to je ljudski da se gresi! Sad, investirano je u izgradnju tribina, zapad nove stolice, pomocni tereni, mediko centar se gradi, imamo prilicno jak tim, uz par pojacanja bicemo jos bolji i ozbiljniji tim. Imamo plejadu mladih vrlo dobrih igraca koji vec imaju uloge u timu, i ako bas hocete da uporedite ajde i to uradimo, pa koji drugi klub mozete da uporedite sa nama? Raspali Partizan ne, (samo zbog VVV) mozda trenutno u TSC se radi ozbiljno i organizovaniji su! Sto se tice igrackog kadra, ja bih trenutno iz nase ekipe prodao Degeneka, Gobelju, Jovancica, Vukanovica, Pavkova, Gajica, Njegosa, Boačija pa i Garsiju(mada mi se cini da mu nismo pruzili priliku), a nikako Bena! Mirne duše bi dobili prvenstvo, a za ligu Evrope ako se plasiramo imamo solidan tim, Borjan, Rodic, Sanogo, Milun, Veljko, Gavra, Radun, Katai, Spidi, Falcineli, Krstovi, Erakovic, Kanga(kida mi zivce u zadnje vreme), i ubaciti jos par mladih iz Graficara i to je to! Pare se ne traze zato sto nema, nego da se zadrzi nivo koji su dostigli da se razumemo! Pozdrav i stecno veceras protiv Vozdovca!

avatar
paok
Sunday, 20.09.2020
22:30

A kome da prodaju te nabrojane kad ih niko ne zeli. Mozda se dug i smanjio ali samo neznatno. Pa i dalje kasne plate, to je i Milojevic izjavio jer je bio uslov da se sve isplati da bi ostao, verujem da se secas. Ako je tako bilo sta ce sada biti kada nema para od Evrope barem ne kao u zadnje dve godine. Moze da se pogresi ponekad ali to sto oni rade je sramota. Dovedu igraca za 2.5 mil. pa ga daju za duplo manje ili kao Van Par za dz.

avatar
Piksi G00L iz korner
Sunday, 20.09.2020
12:29

Zvezda sa Mrkelom i Terzicem moze samo da isprazni kasu jer Mrkela dovodi igrace kojih vise niko nece, a Terzic ih placa tri puta vise nego ostali klubovi pa ih posle nikomne mozemo da prodamao

avatar
k.na.bicikli
Sunday, 20.09.2020
11:57

stara bojka nasih klubova..Jednostavno ne znaju sa parama,ne znaju da ih pametno reinvestiraju.Sve je to sastavni deo drzavnih (narodnih) klubova.Zvezda je npr po prostoj logic morala jos vise da investira u mladje kategorije jer tu zaostaje..Odatle treba da crpi resurse posto para za ozbiljna pojacanja ocigledno nema a jedini ozbiljniji priliv novca im je od prodaje igraca ,to je bukvalno kockanje a ne biznis.

avatar
Johny_Quid
Sunday, 20.09.2020
10:53

Nikog prodati nece jer niko ne vredi milion dinara a kamoli evra ...

avatar
Carina_11303
Sunday, 20.09.2020
10:46

Dve godine u LS i opet nema dovoljno para? Opet sve zavisi od prodaja igraca koje niko nece? Je l ce neko za to da odgovara? Da li ce biti najuren uz saopstenje covek koji je dovodio Tomanea, Van La Paru, Garsiju. Zirku, Ebesilija, Melega Gledam sajt i tu je i neki Marong placen 250.000. Medjutim, povrh svega toga od sezone 2013/14 zvezda bi trebalo da je u plusu kad se dolazni i odlazni transferi saberu. Taj plus je preko 50 miliona evra. Plus 40 za dva ucesca u LS. To je 90 miliona evra. Je l moze neko da mi objasni kako to moze tek tako da nestane? To je bez bonusa za pobede u LS, bez para za ucesca u LE. Samo transferi i dva pojavljivanja u grupi LS. Stvarno madjija.

avatar
Nenad Van Sebe
Sunday, 20.09.2020
10:42

Kako je nama dobro. Probudimo se, hoćemo malo da ispratimo naše voljene klubove i onda pročitamo kako su oni bez plana i programa, da svako može da ide, nisu bitni startnih 11, ko da više ide Degenek, uzmite Bena iako je najbolji a kome se ne sviđa treba da zna da su drugi i gori, bio Tomane za 2 i po miliona i otišao bez traga, Boaći povređen od druge polovine prošlog veka, Gobeljić je dobar majke mi, Vujadin Savić samo nestao bez traga, Katai je strava videćete i tako gledam već drugi mandat, ode Marin kojeg ne bih pustio još 3 godine.. Pa ljudi, ovo je prejadno..

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Sunday, 20.09.2020
10:18

Arape, (Kineze), Ruse i pomoc drzave.

avatar
Consigliere 1927
Sunday, 20.09.2020
11:54

2 godine za redom vam Drzava placa licencu za Evropska takmicenja i opet pljujete...

avatar
nenadnenad1234
Monday, 21.09.2020
08:49

To ono sto FSS rekao da nam za 4 godine uplatio otprilike oko milion evra?
Sto kad podelis dodje na 250k evra godisnje i ti stvarno msilsi da Partizanu licenca visila za 250k evra?
Pa da je visila za tolko mi bi lagano prodali igraca za ispod cene i eto tih para.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Sunday, 20.09.2020
21:14

Vrati se u treci razred osnovne, bole me oci od citanja.

avatar
Piksi G00L iz korner
Sunday, 20.09.2020
12:31

Pomoc nase drzave ljepi.