Kako na Portugal - Svi igrači emotivno ispražnjeni posle Albanije?!

Autor: Beta Beta
subota 10.10.2015.
16:26
Izvor: Beta

Iako ne želi da traži nikakav alibi pred duel sa Portugalcima, selektor ''Orlova'' Radovan Ćurčić otkriva dodatni problem sa kojim se suočava po povratku iz Albanije.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić rekao je danas da je došlo do emotivnog pražnjenja posle pobede u Albaniji, ali da to ne sme da bude alibi pred utakmicu s Portugalom.

"To je problem s kojim se susrećemo. Učinićemo sve da što bolje osposobimo ekipu, ali to ne treba da nam bude alibi. Nije došlo do pražnjenja samo 11 igrača, već svih koji su bili u Albaniji. Svi su emotivno doživeli tu utakmicu", rekao je Ćurčić na konferneciji za novinare u Beogradu.

Srbija će sutra dočekati Portugal u poslednjoj kvalifikacionoj utakmici za Evropsko prvenstvo. Utakmica neće imati rezultatski značaj, pošto Srbija nema šanse za plasman, dok su gosti obezbedili prvo mesto u Grupi I.

"Svaka pobeda nam znači i uradićemo sve što možemo da izgledamo dobro na terenu i pobedimo Portugal. To će biti izazov, jer je Portugal među pet najboljih reprezentacija u Evropi. Već duže nismo imali dobre rezultate i vraća se vera u ovu reprezentaciju posle pobede nad Albanijom", kazao je Ćurčić.

Portugal će biti oslabljen neigranjem nekoliko standardnih prvotimaca, uključujući Kristijana Ronaldo, a Ćurčić je kazao da je upoznat s tom situacijom.

"Znamo ko je doputovao u Beograd. Pokušavamo da predvidimo koji će tim nastupiti. Bićemo spremni za sve opcije. Poznajemo svakog njihovog igrača, znamo o kakvim fudbalerima se radi", kazao je Ćurčić.

Ćurčić je rekao da je svaka pobeda lepa u kvalifikacijama, a da su mu najlepši dosadašnji utisci trijumfi nad Albanijom i Jermenijom.

Na pitanje da li njegova ekipa duguje mlađim selekcijama Srbije, Ćurčić je odgovorio da je to svakako tako posle osvajanja svetskog i evropskog prvenstva omladinske reprezentacije.

"Ponosni smo što smo deo istog sistema, svaki rezultat mlađih selekcija je veliki uspeh i ubeđen sam da će uspeha biti i ubuduće", kazao je Ćurčić.

Utakmica će se igrati u nedelju u 18.00 na stadionu Partizana u Beogradu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Делија_момак
Sunday, 11.10.2015
14:13

***али вас изговори више! Од чега сте се испразнили? Да нисте можда радили 10 сати дневно? Страшно, опет крећу изговори за евентуални пораз од Португала...

avatar
Sunday, 11.10.2015
08:30

Aman bre manite se emocija igrajte fudbal. do se znalo ko je levo a ko desno krilo i centerforigrao se fudbal od kako se pojaviše zadnji vezni centralni i levi ofanzivni vezni i emocije igrate očajno. SAMO IGRAJTE FUDBAL I SVE ČE BITI DOBRO

avatar
ppera 1
Saturday, 10.10.2015
22:52

Očekivano, jer sada kada smo posle titule Svetskog prvaka osvojili i Evropsko prvenstvo, teško nam je da pronađemo motiv protiv bilo koga...

avatar
Patrick Bateman
Saturday, 10.10.2015
17:44

Ma gde oni medju 5 najboljih.

avatar
akademski
Saturday, 10.10.2015
16:48

Koliko znam, a voleo bih da me neko ispravi, ukoliko je pogrešno, mi smo i dalje u nekakvom postupku oko odluke za beogradskih 0 : 3 i oduzimanje bodova. To znači (ukoliko je tako) da i dalje postoje nekakve šanse da mi dobijemo meč službenim rezultatom (s obzirom na izveštaj sudije i odbijanje rivala da izađe na drugo poluvreme), kao i da nam se ne oduzmu bodovi. Ako bi se to desilo (za šta su šanse skoro nikakve, recimo 0,1%) onda bismo, pobedom nad Portugalom, stigli do 13 bodova i do baraža. Čak i kad je šansa tako mala, ona ipak postoji, pa ako nema drugih motiva (što bi takođe bilo neverovatno, igra se protiv reprezentacije koja je već osigurala plasman na SP, zar to nije motiv, da pokažeš da si bolji od njih), onda ipak postoji taj, mali takmičarski motiv.

avatar
РЕВОЛТ
Saturday, 10.10.2015
17:16

Moram da te ispravim, Sud za sportsku arbitrazu u Lozani je doneo odluku da njima pripadnu ti bodovi, a nama je oduzeo jos tri boda- ono sto smo mi mogli, tacnije, MORALI da uradimo u roku od celih 30 dana po prijemu originalne dokumentacije je da se zalimo na tu odluku, a sledeca instanca je bila Federalni sud u Svajcarskoj. Savez (mislim na FSS) je ocekivao da se i UEFA umesa jer je i njena odluka pala u Lozani, ali to bi znacilo stajanje na jednu stranu. Nismo se tu zalili ni mi, ni UEFA, jedini preostali nacin je da se sutra nesto desi...

avatar
РЕВОЛТ
Sunday, 11.10.2015
14:13

Nije proslo...

avatar
Djolo Djolo
Saturday, 10.10.2015
16:40

Stavi malog Rajka na gol i probaj barem jednu utakmicu sa dva špica da odigaš. Promeni još nešto osim odela.

avatar
Ulquiorra Cifer
Saturday, 10.10.2015
17:10

Nema iskustva, Stojke je nas najbolji golman voleli ga pojedinci ili ne.

avatar
РЕВОЛТ
Saturday, 10.10.2015
20:50

A kad ce to da stekne iskustvo ako ne na ovakvim utakmicama? Neka brani sutra!

avatar
Saki123
Saturday, 10.10.2015
18:45

Pa upravo zato treba da braniu takmicarski nebitnoj utakmici za nas.

avatar
Scholes
Saturday, 10.10.2015
16:30

Sta bre??? Emotivno ispraznjeni??nSta oni to rade?? Kad obicne trkace za loptom ljudi dizu u nebesa.