Kako je Zvezda u jednom danu platila dug od 3.3 miliona evra... Terzić: ''Ako se pozovem na Transfermarkt...''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 04.02.2019.
14:04
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Definitivno, u Zvezdi se mnogo lakše diše u poslednjih godinu dana...

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Finansije ni izbliza nisu više tako veliki problem na ''Marakani'' kao pre nekoliko godina, iako su se, osim prihoda, značajno uvećali i rashodi, stvaranjem kvalitetnije ekipe, kadre da iz godine u godinu nastupa u grupnim  fazama elitnih evropskih takmičenja.

Juče je generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić otkrio da je ''realan'' dug u ovom trenutku oko 12-13 miliona evra, što je znatno manje od onih katastrofalnih 54 miliona od pre četiri-pet godina.

Zvezdu krajem marta očekuje redovni monitornig UEFA, a Terzić uverava da je klub sa Marakane za to potpuno spreman.

''Moramo da pravimo balans između sportske i poslovne politike, u ovih pet godina smo pokazali da to znamo da radimo, ali nećemo po svaku cenu smanjivati dug jer dug Crvene zvezde sada ne opterećuje tekuće poslovanje.

Imamo 31. marta novi monitoring UEFA u vezi sa licenciranjem, nama je važno da prolazimo UEFA monitoring i da imamo kvalitetan tim'', istakao je Terzić, a prenosi Zvezdin klupski sajt.

On je, s tim u vezi, otkrio i koji je to još jedan veliki dug izmiren, i to u jednom danu.

''U jednom danu smo platili Poštanskoj štedionici dug star devet godina od 3.300.000 evra, međutim, navijači Zvezde su zahtevni, oni hoće pobede, rezultate, kvalitetnu igru, Zvezdu u Evropi, njih ne interesuje da li plaćamo dugove ili ne, a mi smo svesni da moramo da vraćamo i te stare dugove.

Mogli smo da prodamo Marina i Bena i da dodatno smanjimo dugove, međutim, mnogo razmišljamo o potezima koje vučemo i odlukama koje donosimo.

Mnogo iskustva imamo, sednemo, vagamo, danima razmišljamo šta da uradimo oko nekih poteza, analiziramo iz svih uglova šta je najbolje da uradimo - tako se ponašamo i za transfer politiku, i za vraćanje dugova, i za investiranje'', objašnjava Terzić.

On više ne brine previše čak i ako dođe do nekih novih finansijskih problema, jer Zvezda sada u svom igračkom kadru ima mnogo veći kapital nego ranije.

''U našoj ekipi imamo kvalitetne igrače sa ogromnom tržišnom vrednošću, ako se pozovem na 'Transfermarkt', radi se o desetinama miliona evra.

Ako nama dođe voda do vrha finansijski, možete da prodate igrača koji ima veliku tržišnu vrednost. Imamo stabilno finansiranje, realan dug Crvene zvezde je oko 12-13 miliona evra, knjigovodstveni dug je drugačiji zato što moramo da knjižimo neke stvari, pa će se po završnom računu pokazati mnogo veći dug, ali je realan dug oko 12-13 miliona evra i držimo ga pod kontrolom'', naglasio je Terzić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Monday, 04.02.2019
18:00
avatar
RIP KOBE
Monday, 04.02.2019
17:12

ispiranje mozgica onih malih

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 04.02.2019
15:35

Kako je Hari postao drvo, saznajte u bioskopu Hahaha

avatar
Mangus
Monday, 04.02.2019
15:28

NE znam kako je moguce da je dug 12, a racunovodstveno dosta veci ali ajde, davno mi matematika nasih firmi/klubova/politicara nije jasna.
Ono sa cime se slazem jeste da ne treba sad rasprodati najkvalitetnije igrace i potpuno obrisati dug jer ce se Zvezda vratiti na staro. Sa slabom ekipom nece imati rezultate i nece imati odakle da se finansira. ovako, sacuvati ekipu, pa napasti ucesce u evrokupovima. Evo npr, koliko su uzeli od LS? Daleko vise nego sto bi uzeli za ceo tim. Neka udju u LE ove sezone, opet je dovoljno. I to je daleko bolje nego jednokratno zaraditi od prodaje. A ako ne udju u LE ili LS, opet ostaje mogucnost prodaje igraca.

avatar
Milos Gulic
Monday, 04.02.2019
16:04

Slazem se sa tobom da be treba da se prodaju igraci jer igraci ti donose pare kada ulozis u tim on ti to duplo vratii plus ostane tim transferi su los izvor prihoda treba da gledamo da nam je izvor prihoda evropa

avatar
carbone
Monday, 04.02.2019
15:18

Kako 12-13 milona...??? Pa bilo je pre prodaje Silje Racica Boacija Radonjica negde oko 30 miliona...njihovih 20...pa 22milona od lige sampiona pa prodaja Degeneka Krsticica i Milica...necija racunica nije dobra,,ili izjave nisu tacne....cak i ovde se mogu naci zadnje izjave gde sje dug 12 miliona...ko tu koga farba???

avatar
Milos Gulic
Monday, 04.02.2019
16:04

pa ne idu sve pare koje se zarade u vracanje duga

avatar
ddr16
Monday, 04.02.2019
16:40

zar ti mislis da fudbalski klubovi imaju samo prihode,a nemaju rashode?
zvezdini rashodi su 2miliona mesecno,otkako je otisao radonjic pre 6 meseci to je 12miliona. jel mislis i da ove pripreme ne kostaju nista,kao i igraci koji dolaze? a ovo da su racic,boaci,pesic,radonjic prodati za 30 je presmesno,prodavani su za 2+5+4+6 (nije svih 12 islo zvezdi),to je za 13m manje nego sto si napisao...