Kako je Zvezda predstavljena na sajtu Đanluke Di Marcija? Prekretnica iz 2014. godine

Autor: Darko Mitrović
utorak 18.09.2018.
13:33
Izvor: Sportske.net

Ovog italijanskog novinara već dobro znate, pogotovo je aktuelan tokom prelaznih rokova. Danas se i on bavi Zvezdinim velikim povratkom u evropsku elitu.

Sportske.net/Aleksandar Obrenović
Sportske.net/Aleksandar Obrenović

Povezane vesti

Povratak Crvene zvezde na najveću evropsku scenu ovih dana izaziva veliku pažnju u Italiji, pre svega jer je prvi rival crveno-belima tamošnji vicešampion Napoli.

Utakmica je na programu večeras od 21 čas na stadionu ''Rajko Mitić'', a zanimljiv tekst posvećen Crvenoj zvezdi objavljen je danas i na sajtu poznatog italijanskog novinara Đanluke Di Marcija.

Posebno se naglašava da se Crvena zvezda posle dugih 26 godina vratila u elitno društvo i ovo joj je prvi plasman u grupnu fazu Lige šampiona, od kada se to takmičenje igra u aktuelnom formatu.

U tekstu pod naslovom ''Beograd se vraća u Ligu šampiona sa svojom Crvenom zvezdom'' koji je potpisala Marta Forneli, ističe se da će se večerašnji duel između Zvezde i Napolija igrati u posebnoj atmosferi.

''Za stadion na kojem će se igrati vezuju se lude fudbalske priče i ne samo to, tu je i prošlost italijanskog trenera koji dobro poznaje ovaj stadion i ima važna sećanja na taj teren. Crvena zvezda se vratila u ovo takmičenje posle 26 godina. Ko zna kakva su sada osećanja navijača Crvene zvezde koji su poslednji put videli svoj tim u elitnom evropskom takmičenju još 15. aprila 1992. godine'', podseća se na tadašnji poraz Zvezde od Anderlehta (3:2), godinu dana posle titule prvaka Evrope u Bariju.

Dalje se konstatuje da je zbog rata na prostoru bivše Jugoslavije, Zvezda ostala bez velikog broja igrača koji su otišli u inostranstvo kako bi zaštitili svoje porodice.

''Raspad Jugoslavije, rekonstrkcija novog sveta u kojem fudbal svakako nije bio u prvom planu, pa je Crvena zvezda završila u senci, zaboravljena i zapamćena samo po onome što je u prošlosti učinila.

Tek nakon završetka bombardovanja tim je 'podigao glavu', kao i mnogi drugi koji danas blistaju i pružaju veliki otpor najvećim klubovima. odine 2001, usledio je povratak u Evropu, ali sve je bilo znatno drugačije od trijumfalogputa 10 godna ranije. Sve je bilo drugačije, znatno teže  fudbalu...

Ali, 2014. godine desila se prekretnica. Gasprom odlučuje da investira u fudbal i u Crvenu zvezdu, ekonomska moć ruskog giganta donosi nove rezultate. Tri osvojene titule, povratak u grupnu fazu evropskih takmičenja, zahvaljujući razvoju omladinskog sektora sačinjenog od momaka koji su želeli da kroz fudbal ostave iza sebe patnju doživljenu u zemlji koja više ne postoji'', navodi se na Di Marciovom sajtu.

Na kraju je posvećena pažnja i aktuelnom sastavu Zvezde, treneru Vladanu Milojeviću, za koga se ističe da je sredinom devedesetih i igrao u Crvenoj zvezdi. Od igrača izdvajaju se najnovija pojačanja - Boaći, Marin i Čaušić, kao i Kafu koji je došao nešto ranije ovog leta na Marakanu, uz poseban akcenat na Zvezdine kvalitete u defanzivi.

Takođe, kao ilustraciju ogromnog interesovanja navijača za večerašnju utakmicu naveden je podatak i da su za samo tri sata rasprodate sve karte.

Jasno je, i Italijani jedva čekaju početak večerašnjeg meča na ''Marakani'', a na Zvezdi i njenim navijačima je da se predstave u najlepšem svetlu.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Tuesday, 18.09.2018
14:14

Mi smo prvi klub sa ovih prostora i sireg regiona koji je igrao Ligu Sampiona u novijem formatu. To je lepo moglo da se vidi na sajtu UEFE prilikom izvlacenja parova za grupe Lige Sampiona. Svako moze da prica gluposti do mile volje, ali istinu lazima nikad ne moze da pobije.

avatar
RODJUS ZA 2 NEDELJE
Tuesday, 18.09.2018
13:43

Ne u aktuelnom formatu nego uopste, ne mozes da se vratis tamo gde nikad nisi ni bio.

avatar
Petar_83
Tuesday, 18.09.2018
14:02

Ono kada od muke i gorcine pokusavas da napakostis drugom, jer ljubomora i zavist jednostavno izjeda, a utehe nema. Neprocenjivo!

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Tuesday, 18.09.2018
15:04

Zvezda je bila ucesnik prvog formata grupne faze Lige Sampiona.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Tuesday, 18.09.2018
13:42

Neka veceras na Marakani pobedi srpski sampion pravi da Srbija i srpska dijaspora slavi.