Kako je Radnički završio ispred Spartaka - Član 28. daje odgovor!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 17.05.2018.
21:53
Izvor: Sportske.net

Lošiji skor u međusobnim susretima i slabija gol razlika... Mnogi se pitaju kako je Radnički sa istim brojem bodova ispred Spartaka.

Beta/Saša Đorđević/Ds
Beta/Saša Đorđević/Ds

Povezane vesti

Nakon današnjih mečeva 37. kola plej-ofa Super lige Srbije postalo je jasno da mnogi ljubitelji fudbala u zemlji nisu dovoljno upućeni u pravilnik takmičenja.

Pošto smo nakon raspleta dobili pitanja koja se tiču plasmana Radničkog i Spartaka na tabeli odlučili smo da pojasnimo kako od dva kluba sa istim brojem bodova prednost ima onaj sa slabijim međusobnim skorom i gol razlikom.

Radnički iz Niša i Spartak bodovno su poravnati nakon 37. odigranih kola. Obe ekipe sakupile su po 37 bodova, s tim što Subotičani imaju bolju gol razliku (+13/+12) i bolji međusobni skor.

Subotičani su slavili u sva tri prvenstvena okršaja protiv Radničkog a na kraju su došli u poziciju da strepe za plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope zbog onoga što stoji u pravilniku o takmičenju za sezonu 2017/18.

Član 28. propozicija takmičenja u Super ligi Srbije za sezonu 2017/18 jasno definiše situaciju kakvu trenutno imamo.

- U slučaju da posle preliminarne faze i podele bodova u skladu sa principima iz člana 24. na početku, u toku kao i na kraju finalne faze prilikom formiranja tabele i  utvrđivanje konačne tabele dva ili više kluba imaju isti broj bodova, o zauzetom mestu odlučuju:

* broj ostvarenih bodova u preliminarnoj fazi,
* broj ostvarenih bodova na utakmicama između tih klubova, odigranim u preliminarnoj fazi,
* ako je isti broj bodova - bolja gol razlika na utakmicama između tih klubova, odigranim u preliminarnoj fazi...


Spisak ide dalje ali već na osnovu prve tačke možete da zaključite na osnovu čega je Radnički iz Niša zauzeo treću poziciju na tabeli u Super ligi Srbije.

Radnički je nakon 30 kola imao bod više u odnosu na Spartak i to je ono što je napravilo razliku na kraju.

Svidelo se to nekom ili ne, pravila su ovoga puta favorizovala Radnički, a Spartaku ostaje nada da će Partizan opravdati ulogu favorita u finalu Kupa i da će Subotičanima četvrto mesto na tabeli biti dovoljno za izlazak u Evropu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PADAMNAGORE
Friday, 18.05.2018
09:57

Pravilo je sasvim ok! Normalno da treba da se favorizuje klub koji je u regularnom delu ,gde se igra vise utakmica, osvoji vise bodova. Ne navijam ni za jedne ni za druge ali realno je ok. Sad je mogao tipa Vozdovac koji je bio pri dnu tabele da veze sve pobede u play off i da se izjednaci tipa sa Radnickim koji je bio treci, i da prodje Vozdovac... ne bi bilo fer!

avatar
The_Matrix
Friday, 18.05.2018
02:34
avatar
RG VILI
Thursday, 17.05.2018
22:57

Katastrofa....

avatar
Man.United99
Thursday, 17.05.2018
22:27

Ovo je vec objasnjavano i prosle godine a i ove, samo je prica bila o tome da Partizan koji je zaostajao recimo 6 bodova mor nadoknaditi 7

avatar
zdenkomen
Thursday, 17.05.2018
21:58

Samo kod nas ima ovakvih gluposti i glupih pravila, zaostali smo kao poslednji vagon u vozu.