Kako je Partizan predstavljen na sajtu Trakaija - Počelo je velikim pohvalama, završilo teškim rečima...

Autor: Darko Mitrović
utorak 24.07.2018.
13:46
Izvor: Sportske.net

Dan pred dolazak litvanske ekspedicije u Beograd, na sajtu Trakaija pojavio se tekst kojim je predstavljen njihov naredni rival.

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Na početku tog teksta pod naslovom ''Partizan - tvrđava talenata sa impresivnim navijačima'', već u prvoj rečenici se naglašava da Trakai ide na megdan ''legendarnom'' beogradskom klubu, Partizanu.

Potom se podseća na 27 osvojenih titula crno-belih, što u Jugoslaviji, jednoj, drugoj, što u Srbiji.

''Dvadesetsedmostruki šampion Partizan dominirao je srpskim fudbalom u prošloj deceniji, osvojio osam titula, od toga šest uzastopnih. Istina, Partizan je prošle sezone bio u senci druge beogradske ekipe, Crvene zvezde i završio je na drugom mestu'', navodi se na sajtu Trakaija.

Potom se ističe da je Partizan uporedo sa sjajnim rezultatima u Srbiji stvarao i velike igrače, pa se navode imena Aleksandra Mitrovića, Lazara Markovića, Stevana Jovetića, Adema Ljajića, Stefana Savića, Matije Nastasića, koji su ponikli u Partizanovoj školi, a potom sazreli u dobro poznate evropske igrače.

Posebno se podseća i na unosne transfere ''dvojice igrača'' u Fiorentinu, ukupno vredne blizu deset miliona evra, pritom su verovatno mislili i na Milenkovića, čije se ime ne pominje u tekstu.

Sledeća tema bio je blistav evropski put Partizana prošle sezone, do 1/16 finala Lige Evrope, ali se podseća i na pobede nad Rudarom na početku ove sezone, kao i na kiks crno-belih od pre dve godine protiv poljskog Zaglebja, već na startu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Nisu propustili priliku ni da podsete na učešće Partizana u Ligi šampiona, ali samo 2010/11, nisu išli u dalju prošlost, kada su crno-beli još jednom igrali u evropskoj eliti, u sezoni 2003/04.

Za kraj su ostavili komentar o navijačima Partizana i tu ima i prilično oštrih, nedovoljno proverenih i preteranih ocena o njihovoj ''tamnoj strani''.

''Navijači - od fantastične atmosfere do rasizma'', podnaslov je tog dela teksta na sajtu Trakaija, a u nastavku se kaže:

''U praksi, sve balkanske zemlje imaju impresivnu kulturu organizovanog navijanja, pogotovo je to izraženo u Beogradu.

Partizanovi navijači su u istom gradu kao i navijači Crvene zvezde koja će igrati protiv Suduve. Njihov rivalitet u derbijima je opisan kao jedan od najvećih u svetu.

Stadion Partizana prima više od 30.000 gledalaca, koji  često kreiraju neverovatnu atmosferu, uz pesme i skandiranja tokom čitavog meča. Istina, postoji i ružnija strana svega toga.

Partizanove navijače odlikuje i epidemija rasizma, čak i protiv njihovih fudbalera (?!).

Takođe, na početku ove sezone navijači Partizana nisu bili previše aktivni, pa ih je protiv Rudara bilo tek oko 10.000 na tribinama'', navodi se pri kraju teksta, uz očekivanja da će grupa pristalica Partizana doputvati i u Viljnus na revanš.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
FamilyHangingOut \'11
Thursday, 26.07.2018
00:09

Pardon, Trakaja je rekla, jos gore:-D

avatar
Antonio Candreva87
Tuesday, 24.07.2018
19:57

Sve su tačno naveli,ništa preterano. Očigledno jako obavešteni.

avatar
FamilyHangingOut \'11
Wednesday, 25.07.2018
08:26

''Partizanove navijače odlikuje i epidemija rasizma, čak i protiv njihovih fudbalera''- znači, ovo je tačno?

avatar
FamilyHangingOut \'11
Tuesday, 24.07.2018
17:40

Sto bi Bilja rekla, Trakia:-D Ne prima vise od 30 hiljada, vise ne prima ni 30k.

avatar
PARTIZAN ŠAMPION \'18
Tuesday, 24.07.2018
16:33

Svi su veći rasisti od nas, zato su i svi oni opterećeni borbom protiv rasizma, a puna su im usta o tome kako smo mi rasisti.

avatar
Delije Sever 021
Tuesday, 24.07.2018
16:32

Zaboravili su da napisu ti trktori ili kako se zovu za prijatelje partizana koji produzuju utakmice po 8-10 minuta i rade svakakve druge stvari

avatar
37Dadoo
Tuesday, 24.07.2018
15:26

trakai proci ces kao rudar sto je prosao toliko dovidjenja