Kako je Partizan predstavljen javnosti na Ostrvu? Šta su odmah ''iščačkali'', u čemu Zvezda još nije dostigla crno-bele?

Autor: Darko Mitrović
subota 31.08.2019.
19:09
Izvor: Sportske.net

Od juče se i na Ostrvu sve više piše o Partizanu.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Tokom jeseni u Ligi Evrope, ekipa Partizana će svojim navijačima priuštiti i spektakl protiv Mančester junajteda, posle jučerašnjeg žreba koji je crno-bele, kao i engleskog velikana, svrstao u grupu u kojoj su još i Astana i AZ Alkmar.

Naravno, i u evropskim medijima je ova grupa privukla posebnu pažnju, a crno-beli mogu da budu zadovoljni i kako su predstavljeni u analizi poznatog portala ''90min''.

U tekstu pod naslovom ''Astana, Partizan, AZ: Sve što treba da znate o protivnicima Mančester junajteda u Ligi Evrope'' poseban odeljak je posvećen srpskom predstavniku.

Na početku je istaknuto da je Partizan prošlu sezonu završio na trećem mestu u domaćem šampionatu, a da je u kvalifikacijama ua LE eliminisao velški Konas Ki Nomads, Malatiju i bivši Solskjerov klub, norveški Molde.

Potom je usledio kratak osvrt na Partizanovu istoriju, uz jedan podatak koji će se posebno dopasti 'grobarima':

''Partizan je jedna od dve najbolje srpske ekipe, zajedno sa svojim tradicinalnim rivalom, Crvenom zvezdom. do sada su osvojili 27 šampionskih titula, od toga 11 u Prvoj ligi nekadašnje Jugoslavije, preraspada zemlje.

Nijedan drugi klub, pa ni Crvena zvezda, nije osvojio više titula od Partizana u Srbiji od kada je formirana srpska Superliga 2006. godine'', navodi pomenuti portal.

S tim u vezi, podsetimo, Partizan ima osam osvojenih titula od kada je Srbija samostalna država, a Crvena zvezda je osvojila preostalih pet.

Još ponosniji navijači Partizana mogu da budu posle sledećeg pasusa u tekstu portala ''90min''.

''Partizan je slavno stigao i do finala Kupa evropskih šampiona 1966. godine, ali je u Briselu izgubio od Real Madrida.

Mnogo godina kasnije, eliminisali su vrlo snažnu ekipu Njukasla u borbi za plasman u LŠ, u sezoni 2003/04, a njihov jedini nastup u nokaut fazi u evropskim takmičenjima od 2005. godine bio je u 1/16 finala Lige Evrope (sezona 2017/18).

Jedini Partizanov susret sa Mančester junajtedom u takmičarskim mečevima bio je na putu ka pomenutom finalu 1966, kada je Partizan bio bolji od ekipe Mata Bezbija u polufinalu KEŠ Partizan je u Beogradu slavio sa 2:0, Mančester je uzvratio pobedom od 1:0 na Old Trafordu, nedovoljno da engleski klub nadoknadi zaostatak''.

Na kraju su se osvrnuli i na karijeru Zrana Tošića, koji je svojevremeno bio član Mančester junajteda, posle svog prvog ''mandata'' u Partizanu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Silent
Saturday, 31.08.2019
21:46

Oni tamo nisu ni culi za partizan

avatar
REVØLT
Saturday, 31.08.2019
20:45

PARTIZAN ima 10 titula (2008-2015 (8), 2017. i 2019. godine), a zvezda mozda dve, 2007. i 2016. mada su i '07 krali kao nenormalni, to nikad necu zaboraviti. Napredak ima jednu.

avatar
Man united
Sunday, 01.09.2019
10:55

Да, толико има само у твојој глави. Да је правде, имали бисте 2, 3 можда. Ал ја немам комплексе и могу слободно да вам признам да имате тих 8 титула након отцепљења ЦГ. Јесте да сте их непоштено освојили, ал сад је касно да се то исправи.

avatar
Man united
Monday, 02.09.2019
16:39

То за Рнића јесте грешка судије. Не могу да се сетим тога са Клеом, али могу да претпоставим да Бригел није намерно играо руком. Касалица то није радио са намером као Леонардо на дербију. Човек је једноставно био брутално испровоциран. И мислим да нема човека да би могао да се суздржи у тој ситуацији. Ни Каду се сам није саплео. Ја не спорим да се дешавају грешке. Али када се то дешава пречесто, то већ не може да буде случајност.

avatar
NemanjaaVidiiiicNo1
Monday, 02.09.2019
02:07

hahahah,ghahahahahha komedija :D :D :D 6 titula da vam se obrise pa da pricamo dalje :D pokazi nam proslave tih vasih titula :D :D :D

avatar
REVØLT
Sunday, 01.09.2019
17:02

To je kao i da nisi priznao.

avatar
nenadnenad1234
Sunday, 01.09.2019
16:45

Mislis da je Rnic onomad u derbiju trebao crveni da dobije kad ste dobili penal, kad ga je lopta pogodila u butinu, ili mozda Kleo mozda onaj derbi kad je Ignjatijevic igrao rukom u svom sesnestercu.
Partizanu je trebalo da se oduzme minimum sest bodova zato sto je Filip Kasalica samarao protivnickog saigraca, Partizan je kriv sa to, ili kada dobijate penal zato sto se Kadu sam od sebe saplice,...
Sram nas bilo.