Kako je Milošević "otkrio" novu Partizanovu 'desetku'?

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 16.05.2019.
22:02
Izvor: Sportske.net

"Ne mislim da je ovo bio rizik, niti bilo kakva genijalna odluka moja kao trenera. Kroz treninge smo videli da on to može da iznese", poručuje Savo Milošević nakon debija Lazara Pavlovića.

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Veliki uspeh napravili su fudbaleri Partizana u sredu, pošto su remijem sa Radničkim u Nišu obezbedili plasman u finale Kupa Srbije petu sezonu zaredom.

Trener Savo Milošević priredio je fudbalskoj javnosti veliko iznenađenje kada je u startu postavu za pomenuti meč uvrstio mladića za koga mnogi do juče nisu čuli.

Lazar Pavlović je zauzeo poziciju u veznom redu i prikazao se u odličnom svetlu na svom debiju za seniorski tim Partizana. Kako je uopšte Savo Milošević došao na ideju da Pavlovića "baci u vatru".

"Moj stručni štab i ja smo znali da možemo samo igrače iz omladinaca da povučemo za prvi tim. Ove iz Teleoptika ne možemo dok se ne završi sezona. Tako da smo par utakmica pratili omladince da vidimo šta se tu dešava", počeo je priču za "Partizanov vesnik" trener crno-belih.

Za stručni štab Sava Miloševića kvaliteti Lazara Pavlovića nisu bili nepoznanica, ali je postojao problem objektivne prirode zašto mladi vezista nije ranije priključen prvom timu.

"Malog Lazara znamo od ranije, znamo njegov kvalitet. Imao je ozbiljnu povredu inače bi ranije bio priključen prvom timu. Samo sam hteo potvrdu toga u kom je stanju. Onda smo pre desetak dana odlučili da ga priključimo prvom timu da trenira, da vidimo kako to izgleda na seniorskom nivou i ja sam bio prezadovoljan", rekao je Milošević.

Strateg Partizana tvrdi da bi i laik video da Pavlović poseduje talenat i kvalitet, ali...

"Talenat i kvalitet je lako prepoznati kod Lazara, jer to vide i laici, a karakter je nešto što je neophodno da biste razmišljali da možete da povučete ovakav potez i da ga stavite u vatru na jednoj ovakvoj utakmici", objasnio je trener Partizana.

Činjenica je i da su kadrovski problemi (povrede Nemanje Nikolića i Đorđa Ivanovića) uticali na to da Lazar Pavlović dobije šansu na važnoj utakmici.

"Jeste bilo iznuđeno rešenje, ali smo kroz treninge videli i ja ne mislim da je ovo bio rizik niti bilo kakva genijalna odluka moja kao trenera. Kroz treninge smo videli da on to može da iznese. Znao sam da je to primarna pozicija malog Lakija i da će se on u njoj prirodnije snaći od igrača koje smo koristili na toj poziciji. Znao sam da će moći da odgovori bar u onoj meri u kojoj su to radili i igrači koje smo koristili na toj poziciji. Ne smatram da je on bio veliki rizik, nismo mogli mnogo toga da izgubimo tu, ja sam negde predosećao da ćemo čak i dobiti i mislim da smo dobili u određenoj meri u samoj igri sa Lakijem na toj poziciji. Sve ostalo je njegov karakter", zaključio je Milošević.

Novopečeni prvotimac Partizana rođen je 2. novembra 2001. godine i tek treba da postane punoletan. Igra na poziciji ofanzivnog veznog i nema dileme da će uz Strahinju Pavlovića i Filipa Stevanovića biti uzdanica crno-belih u sezoni koja sledi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Friday, 17.05.2019
00:46

Prvo sam mislio da ne komentarišem, jer mislim da ne treba ulaziti u euforiju, stvarno za to nemamo razlog, makar ove sezone. Pavlović je pokazao da ima i talenat i sportski, pobednički duh, ali i neku vrstu odgovornog ponašanja i igre na terenu, vrlo zrele, tako da mislim da je ovo poslednje ipak iznenađenje. Voleo bih da Savo iz ovoga izvuče pouku: ne 2 zadnja vezna i, uglavnom igrače iz Partizanove škole na tim pozicijama, jer oni misle i odigravaju - brže, sa mnogo manje alibi igre. Što pre bih probao npr. tu sredinu terena: Pantazis, Đerlek, Pavlović, sa Stevanovićem i Stanojlovićem na jednom od krila, Nikolićem ili Zakarićem u špicu, a Tošićem na poziciji pakera i Ilićem u zadnjih pola sata umesto Tošića. Eto makar na nekoj prijateljskoj: Stojković - Miletić, Marković, Pavlović, Šehović - Pantazis, Đerlek, Pavlović - Tošić (Ilić), Zakarić (Nikolić), Stevanović (Stanojlović). To bi mogao da bude nekakav kostur za sledeću sezonu i sledeće sezone, a eventualno prodavati neke druge. Ako baš dođu (a ne verujem), jako dobre ponude za Miletića, Markovića i Pavlovića (stopera), a u dobre smatram preko 1.5 miliona za Miletića, i preko 2.5 za ovu dvojicu, pa ih se proda, ima za te pozicije još talentovanih i školovanih igrača - Balaž, Strahinja Bošnjak, Vlalukin, a mogu se i zadržati Ostojić i Valijente. Međutim važno je oformiti ovakav ili sličan vezni red, da lopta ide brže i tačnije, od igrača koji imaju smisla za igru. Protiv Zvezde bih već probao sa sredinom Zdjelar (Šćekić), Đerlek, Pavlović i bili bismo opasniji. I sa Zakarićem na levom, Tošićem na desnom krilu, a Gomešom u špicu (Nikolić alternativa). Za prodaju: Miletić (levi), Valijente, Šćekić, Ivanović, Gomeš - kad su u pitanju igrači iz prve postave, koji mogu da postignu cene na tržištu. Markecu bi bilo pametno da dođe.