Kako je ESPN video 163. večiti derbi? ''Koeficijent Srbije je toliko nizak...''

Autor: Darko Mitrović
sreda 21.10.2020.
11:12
Izvor: Sportske.net

Iz njihovog ugla...

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Navikli smo već da dueli najvećih rivala u Srbiji privlače pažnju i brojnih inostranih skauta, kao i medija širom sveta, a tako je i ovoga puta, iako se 163. večiti derbi igrao bez publike.

Uticajni ESPN, njegovo brazilsko izdanje, doneo je opširan tekst Gustava Hofmana, koji u nastavku prenosimo.

''Proteklih nekoliko meseci bilo je izuzetno teško. Pandemija koronavirusa ubila je milione ljudi, promenila naše navike i još uvek nema prognoze kada će sve ovo da se završi. U fudbalu nas je primorao da se naviknemo na prazne tribine, radi bezbednosti svih učesnika. Videli smo Ligu šampiona, videli smo Brazil i tako dalje, sve dok se situacija ne normalizuje.

Neke utakmice, međutim, postaju potpuno drugačije bez publike. Klasik između beogradskog Partizana i Crvene zvezde ove nedelje bilo je nemoguće pratiti na isti način.

Dve ekipe remizirale su rezultatom 1:1 u 11. kolu prvenstva Srbije, što je rezultat kojim su crveno-beli zadržali osam bodova nad drugoplasiranim rivalom.

Večiti derbi, kako je poznata jedna od najrivalitetnijih utakmica u svetskom fudbalu, protekao je bez navijača na tribinama stadiona Partizana. Atletska staza ostala je suva, nije bilo potrebe da je vatrogasci kvase kako bi izbegli požare, sa zastavama koje je gomila bacala iza gola. Pesma koja se čuje više od 90 minuta nije postojala. Taj poseban sjaj, večitog derbija nije se pojavilo'',
navodi autor i potom opisuje dešavanja na utakmici:

Baner

''Prvi pogodak viđen je već posle pet minuta. Pritisak Sejdube Sume na defanzivcu Strahinji Erakoviću, doveo je do niza dodavanja na ulazu u kazneni prostor, sve dok lopta nije stigla do Filipa Stevanovića, koji je završio akciju za 1:0. Nedugo zatim Sumu je s problemom u oku zamenio Lazar Marković, bivši Liverpulov fudbaler.

Do kraja prvog poluvremena, domaći su stvorili još najmanje dve dobre prilike. Nisu dozvolili gostima da reaguju u drugom poluvremenu. Ali, pošto na tribinama nije bilo publike i nije bilo problema da se obuzdaju oko stadiona, zabuna se dogodila na terenu.

Sudija Novak Simović video je Miloša Jojića kako je povukao dres Sekua Sanoga posle kornera. Dosudio je penal i izazvao revolt u timu Partizana. Trener Aleksandar Stanojević je isključen, pa nije video ni gol Aleksandra Kataija (?), koji je izjednačio. Još je bilo vremena za isključenje Sanoga, za drugi žuti karton koji je dobio,  u nadoknadi vremena.

Sezona će biti duga. Zbog pandemije koronavirusa, nije bilo ispadanja 2019-20, pa je tako liga porasla sa 16 na 20 timova u prvoj ligi i zadržala format. S druge strane, poslednjih šest ekipa ispada iz lige.

Do sada je dominacija Crvene zvezde apsolutna. Ovog vikenda prvi put je izgubila bodove, do tada je u deset kola imala 100% uspeha. Komanduje im Dejan Stanković, koji je na dužnost stupio u decembru, klub se bori za četvrtu titulu i favorit je.

Tehnički, srpsko prvenstvo je dosta opalo poslednjih decenija, a rezultati klubova u kontinentalnim utakmicama to pokazuju. Koeficijent Srbije je toliko nizak da državni prvak mora da igra prvo kvalifikaciono kolo Lige šampiona. Nešto na šta se generacija Stankovića i prethodnog evropskog prvaka 1991. nikada ne bi navikla. Ove sezone je barem izborena grupna faza Lige Evrope, a Zvezda će se tu suočiti sa Hofenhajmom, Slovan Liberecom i Gentom''
.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Wednesday, 21.10.2020
17:43

Milione ljudi & Stanojevic iskljucen Hahaha

avatar
Man united
Wednesday, 21.10.2020
16:10

Коефицијент је пао док је један други тим 'доминирао' и испадао од Шамрока исл. У задње 3 године само расте.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Wednesday, 21.10.2020
20:01

Ksamaks, Helsinki (x2), Ekeren, Torpedo Kutaisi, CSKA (Arsenal) Kijev, Tromzo, Levadija, Naftan, Cernomorec, Kairat, Florijana, Irtis, Spartaks, Spartak Trnava, Suduva...

avatar
Man united
Friday, 23.10.2020
17:43

Као што ти је речено, већину тих клубова смо прошли. И као што могу да приметим, против већине смо играли као вицешампиони. Поента приче је да кад ми доминирамо, коефицијент лиге расте, док се то исто не може рећи за вашу 'доминацију'. У крајњем случају, ниједан од поменутих клубова није ранг Шамрока. Све су то професионални клубови и сви су јачи од Шамрока...

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Friday, 23.10.2020
08:02

Poenta je da ste gubili od njih, a to se odrazilo na koeficijent zemlje.

avatar
napred Panktizan!
Friday, 23.10.2020
01:31

Sva sreca pa su neki drugi prolazili Kairat, Slovan, Cernomorec i slicne timove.

avatar
DRUG OSTOJA
Thursday, 22.10.2020
00:07

Većinu tih smo prošli, koja je poenta tvog komentara?

avatar
skoneee????
Wednesday, 21.10.2020
12:46

Pa daaa svi vide . .ceo svet . .samo oni sto treba i mogu nesto da promene okrecu glavu da tonemo sve dublje u mulj . .🤮😪

avatar
Колатерална Штета
Wednesday, 21.10.2020
13:16

Mislim da smo u poslednje 3 godine potonuli toliko duboko u taj mulj, da ćemo teško iz njega ikada izroniti...