Kako je De Laurentis šokirao Terzića, ovo bi u Zvezdi bilo nezamislivo!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 04.02.2019.
09:59
Izvor: Sportske.net, MONDO.RS

Zanimljive razgovore vodio je jesenas Zvezdin generalni direktor sa prvim čovekom Napolija.

FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

Povezane vesti

Sećate se, uoči gostovanja Napolija na ''Marakani'' u prvom kolu Lige šampiona, Zvezdino rukovodstvo priredilo je svečani ručak za svoje kolege iz Napulja, što su im Napolitanci kasnije uzvratili, a među brojnim temama o kojima su razgovarali Zvezdan Terzić i Aurelio de Laurentis izdvojila se ona u vezi transfera pojedinih igrača.

U jučerašnjem razgovoru sa novinarima u Turskoj, Terzić je otkrio šta je pitao De Laurentisa koji ga je iznenadio odgovorom.

Terzić se, naime, interesovao da li će Napoli da proda Kalidua Kulibalija, a De Laurentis je uzvratio kontrapitanjem.

"Zašto bismo ga prodali?"

"Pa vidim da imate ponudu 75 miliona evra", uzvratio je Terzić, a onda je dobio detaljan odgovor.

"Pa šta? Mi ne prodajemo naše igrače kada dobijemo dobru ponudu, jer mi ne živimo od transfera igrača. Mi imamo budžet od oko 220 miliona i punimo ga od televizijskih prava, prodaje ulaznica i sponzora. Nemamo potrebu da prodajemo igrače"
.

De Laurentis je potom naglasio i da u Napoliju o prodaji najboljih igrača razmišljaju samo kada primete da igrači nisu srećni, da žele novi izazov u karijeri, što je bio slučaj i sa Gonzalom Iguainom.

''Zato smo prodali Gonzala Iguaina u Juventus, a ne zato što su nam bile potrebne pare. Ceo taj iznos smo potrošili i reinvestirali u neke druge igrače", objasnio je De Laurentis.

Posle svega, Terzić je došao i do zanimljivog zaključka, imajući u vidu način rada u Crvenoj zvezdi i srpskom klupskom fudbalu generalno.

''Da dovedete direktora Bajerna ili Mančester junajteda u Crvenu zvezdu, verujem da bi pobegao treći dan... Kako može da pravi rezultat kad nema planiran budžet za narednu sezonu?", objasnio je Terzić, a prenosi ''Mondo''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Monday, 04.02.2019
18:23

Lako je tako praviti tim i rezultate. Neka on dodje u Zvezdu i bez para napravi veliko cudo i izvuce se iz duga koji je izgledao neresiv problem za Zvezdu. To moze samo Terza magija.

avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Monday, 04.02.2019
12:42

То рече, те утопи Хамшика за 25 милиона у Кину...

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 04.02.2019
14:03

Pa? Covek se zasitio, a sledeceg leta mu istice ugovor. Cak ni od Kineza nije mogao da ocekuje da ce dobiti mnogo vise za igraca koji ima vec 31 godinu.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 05.02.2019
11:24
avatar
Boris Nedeljkovic
Tuesday, 05.02.2019
10:11

marek je i prosle sezone bio na izlaznim vratima....njemu s 31 ovo je ugovor koji ga obezbedjuje za zivota...a napoli vratio ulozeno...cist racun duga ljubav...

avatar
Südkurve München
Monday, 04.02.2019
12:25

Terzo MAGIJOOO

avatar
Bojan Samardzic
Monday, 04.02.2019
11:29

Tu sad vec postoje dvije dimenzije: prvo, treba nam stabilan izvor prihoda, kao sto je De Laurentis rekao, ulaznice, sponzori, TV prava. Mi to nemamo, i ono sto imamo (Gazprom) je veoma dobro za nase uslove. Nasa liga nikad nece imati ni blizu takav kapacitet. Druga dimenzija - zadovoljstvo igraca - je cak i u Napoliju teze izvodiva, jer ima prilican broj klubova koji su veci, platezniji i nude veci izazov, a tek Zvezdinu poziciju tu ne treba pominjati. Zakljucak - prodaja igraca i UEFA premiju su klubovima poput Zvezde glavni izvor prihoda, i prema tome treba i ici, Zvezda to, za sad, vrlo dobro radi.