Kako izgledaju idealni timovi LSL i reprezentacije i kako su u anketi ''Novosti'' glasali Stojković i Marin?

Autor: Darko Mitrović
utorak 31.12.2019.
13:33
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Poznati su svi rezultati.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Preneli smo već da je Marko Marin dobio najviše glasova svojih kolega u tradicionalnoj anketi ''Večernjih novosti'' pod nazivom ''Kapiteni biraju fudbalera godine''.

Na taj način je zaslužio priznanje za najboljeg fudbalera u domaćem šampionatu tokom 2019. godine, ali nije to bio jedini izbor u ovoj anketi.

Osim najboljeg igrača LSL, biran je i najbolji tim domaćeg prvenstva, zatim najbolji srpski fudbaler generalno, nevezano za domaću scenu, kao i idealni tim reprezentacije Srbije, po izboru superligaških kapitena.

Dušan Tadić je, očekivano, najbolji srpski igrač u 2019, a idealni tim reprezentacije izgleda ovako: Predrag Rajković (Rems) 8 glasova - Branislav Ivanović (Zenit)/Nikola Maksimović (Napoli) po 5, Nikola Milenković (Fiorentina) 14, Matija Nastasić (Šalke) 7, Aleksandar Kolarov (Roma) 15 - Nemanja Matić (M. junajted) 9, Luka Milivojević (K. palas) 13, Dušan Tadić (Ajaks) 16, Filip Kostić (Ajntraht) 9, Nemanja Radonjić (Marselj) 9 - Aleksandar Mitrović (Fulam) 16.

Idealni tim Superlige u konačnom izboru je: Milan Borjan (C. zvezda) 7 glasova - Nemanja Miletić (Partizan) 7, Strahinja Pavlović (Partizan) 11, Nemanja Milunović (C. zvezda) 5, Milan Rodić (C. zvezda) 8 - Nikola Drinčić (Vojvodina) 6, Bibras Natho (Partizan) 8, Marko Marin (C. zvezda) 13, Igor Ivanović (Napredak) 6 - Umar Sadik (Partizan) 5, Nenad Lukić (TSC) 5.

Posebno zanimljivo je i kako su u anketi glasali kapiteni Partizana i Crvene zvezde, Vladimir Stojković, odnosno Marko Marin.

Stojković je za najboljeg igrača lige izabrao upravo Marina, uz obrazloženje:

''Iskusni vezista Marko Marin je i u 2019. pokazao da partije Zvezde u velikoj meri zavise od njegovog raspoloženja. Igrač je koji može jednim potezom da napravi razliku, pravi je vođa i nema sumnje, igra crveno-belih sa njim i bez njega nije ista''.

S druge strane, Marin je za najboljeg igrača lige izabrao mladog napadača Čukaričkog Slobodana Tedića, koji bi uskoro trebalo da se preseli u Mančester siti.

''Čukarički ima odlične mlade igrače, ja bih pre svih izdvojio Slobodana Tedića. Napadač po mom ukusu, ima ogroman potencijal, brz je, prodoran i nije slučajno što ga je kupio Mančester siti. Očekujem da će se razviti u vrhunskog fudbalera'', objasnio je Marin.

Inače, Marin je ubedljivo izabran za najboljeg igrača lige sa osam glasova, a njegovi prvi pratioci su Strahinja Pavlović iz Partizana  i Nenad Lukić iz TSC-a sa po dva glasa.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DRUG OSTOJA
Tuesday, 31.12.2019
18:51

Milunović pre Degeneka??? Nije realno.

avatar
Колатерална Штета
Tuesday, 31.12.2019
16:51

Tadić ima isti broj glasova kao i Mitrović...

avatar
REV
Tuesday, 31.12.2019
15:08

Da pre Ljajica bude radonjic?! Smesno. E, moj Stojkovicu, naivcino jedna...

avatar
Deki.Stankovic.5
Tuesday, 31.12.2019
16:48

Nadam se da te Ljajic nesto placa,neku crkavicu :D da ovoliko pises o njemu unazad godinama a svakako to nije zasluzio svojim igrama ,toplo- hladno,kao naravno ni Radonjic,ali opet mi je neverovatna tvoja doza opsednutosti prema Ademu :D.

avatar
REV
Tuesday, 31.12.2019
21:55

To je zato sto sam mnooogo ocekivao od njega. Koga bi ti stavio? Eventualno Sergej da bude tu, ali, on je bolji bio '18.

avatar
NemanjaaVidiiiicNo1
Tuesday, 31.12.2019
17:05

Pa kad je duplo bolji,sta je sporno,samo kod vas ostrascenih