Kako će večeras izgledati sastav Srbije, ko će platiti ceh za ''petardu'' u Ukrajini?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 10.06.2019.
09:21
Izvor: Sportske.net

Samo tri dana posle teškog poraza u Ukrajini, srpski ''Orlovi'' imaju priliku za popravni na domaćem terenu.

Epa/Martin Divisek
Epa/Martin Divisek

Povezane vesti

Obrazi još uvek bride od žestokog rezultatskog šamara protiv Ukrajine (0:5), ali možda to reprezentativcima Srbije večeras bude dodatni motiv da se prikažu u najboljem izdanju protiv objektivno slabije selekcije Litvanije.

Utakmica pred praznim tribinama stadiona ''Rajko Mitić'' počinje u 20:45h i biće to prilika da ''Orlovi'' upišu prvu pobedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, posle startnog remija u Portugalu (1:1) i pomenutog debakla u Ukrajini.

Sa Litvancima smo se sastajali i jesenas u Ligi nacija i oba puta bili smo uspešniji, 1:0 u Litvaniji i 4:1 u Beogradu.

Svi nestrpljivo iščekujemo startnu postavu za koju će se večeras Krstajić odlučiti, jer utisak je da bi nešto trebalo da se menja, s obzirom da selektorov eksperiment sa formacijom 3-5-2 nimalo nije bio uspešan u Ukrajini.

U pomenutoj jesenjoj utakmici sa Litvancima, koju smo u Beogradu dobili sa 4:1, Srbija je igrala u formaciji 4-2-3-1, pa je možda za očekivati Krstajićev ''povratak korenima'', s obzirom da je tu formaciju i najčešće forsirao od dolaska na klupu Srbije.

Ali, kada već pominjemo tu utakmicu, treba reći da je otpor Litvanaca slomljen tek u drugom poluvremenu, kada je Prijović ušao umesto Gaćinovića i Srbija zaigrala sa dva špica (tandem Mitrović-Prijović).

Ovoga puta, Mitrović ima problema sa povredom, zbog koje nije bio među starterima ni u Ukrajini, pa je možda realnije očekivati da napadački tandem ponovo čine Prijović i Jović.

Na mesto desnog beka vratiće se, očigledno neizbežni, Antonio Rukavina, pa će odbrana izgledati kao i obično, a Gaćinović će najverovatnije na klupu.

Postavlja se još pitanje i ko će uz Maksimovića delovati kao centralni vezni, da li opet Ljajić, ili bi priliku mogao da dobije, na primer, Saša Lukić.

U svakom slučaju, selektor je najavio ofanzivnu formaciju, poručio je da igračima ''ništa ne zamera'' posle poraza u Ukrajini, pa je neka procena da bi njegov večerašnji sastav mogao da izgleda ovako:

Dmitrović - Rukavina, Milenković, Spajić, Kolarov - Maksimović, Ljajić (Lukić), Tadić, Kostić - Jović, Prijović (Mitrović).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bojan Samardzic
Monday, 10.06.2019
12:12

Ukrajina je bila cist takticki promasaj - (pre)ofanzivna formacija, troma u napadu, neuigrana u odbrani - katastrofa u najavi. Neko ozbiljniji bi to prepoznao kod 0:3, priznao poraz i 'zatvorio' utakmicu, ali Krstajicevi puleni su stalno isli po jos i prosto razigravali Ukrajince. Sto se mene tice, kriv je iskljucivo Krstajic, ali to da je neiskusan trener znali smo i ranije, nista novo. Litvanija ce pruziti odgovor, jesmo li stvarno situacija toliko beznadezna ili se pozar ipak moze lokalizovati. Jedna dobra stvar koju je Savez uradio - pruzio podrsku selektoru i igracima i pozvao narod da podrzi reprezentaciju. U ovom trenutku, sve drugo bi znacilo siguran poraz od Litvanije i zavrsene kvalifikacije. Trenutno, za utakmicu protiv Litvanije, ne postoji bolji selektor od Krstaje niti bolji igraci, zato - NAPRIJED SRBIJA!

avatar
Chella_ynwa
Monday, 10.06.2019
11:34

Srbija na sredini ima Matica, Sergeja, Milivojevica, Grujica... a nama igra Ljajic zadnjeg veznog. Sta drugo da se kaze.

avatar
CZYNWA
Monday, 10.06.2019
10:18

Љајић ће играти без обзира на формацију и селектора исто као што ће Расим сједити у министарској фотељи, без обзирс на власт..

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 10.06.2019
10:45

Mislis da te dve stvari imaju neke veze?

avatar
Bojan Samardzic
Monday, 10.06.2019
12:05

Haha, ima nesto u tom prezimenu :)

avatar
magister
Monday, 10.06.2019
10:05

Možda Litvanija i jeste dovoljno slaba da se nastavi isprobavanje. Ipak, ne verujem da bi Krstajić sam (pogotovo posle Ukrajine) izlazio sa dva špica. Ljajić i Tadić mogu na oba boka da probiju i naprave šansu, Kostić ili Živković ili Lazović ili Radonjić, probijaju po krilu ili ka sredini i stvaraju šanse. Od pomenute dve grupe igrača treba da igraju trojica i dovoljan je jedan realizator, jer i svako od pomenutih je i gol igrač, pa pogledajte koliko je Tadić dao golova za Ajaks i reprezentaciju, a pogledajte gde je Tadić bio kad smo igrali sa dva špica - skoro nevidljiv. Po mom mišljenju, dva špica je - poglešan potez i smanjuje broj igrača koji aktivno učestvuju u igri u oba pravca, a kad se zadrže i kreativci (Ljajić, Tadić) i krila, onda, kao protiv Ukrajine, nastaju rupe na raznim delovima terena, koje svako može da iskoristi i pravi šanse. Dmitrović - Rukavina (Miletić), Milenković, Spajić (Veljković), Kolarov - Maksimović, Gaćinović (Lukić) - Tadić, Ljajić, Kostić (Lazović, Živković, Radonjić) - Mitrović (Jović, Prijović). Mislim da je važno izaći na teren sa sistemom igre koji je donosio u poslednje vreme dobar rezultat, i da je manje važno ko će od ovih momaka igrati, svi su okej.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Monday, 10.06.2019
09:55

Totalno nebitno - svi napolje iz FSS!!!

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 10.06.2019
09:41

Nikako Adem na sredini. 4-1-3-2: Dmitrović - ?, Milenković, Veljković ili Spajić, Kolarov - Maksimović ili Fejsa- Tadić ili Živković, Ljajić, Lazović ili Katai- Jović, Mitrović ili Prijović.

avatar
Südkurve München
Monday, 10.06.2019
12:26

Slazem se, samo bih stavio Kostica na lijevoj strani

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 10.06.2019
22:45

I to je nesto:-D Uglavnom ti dajem pluseve kad je u pitanju reprezentacija.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 10.06.2019
09:38

Nikako Adem na sredini. 4-1-3-2: Dmitrović - ?, Milenković, Spajić, Kolarov - Maksimović ili Fejsa- Tadić, Ljajić, Lazović ili Katai- Jović, Mitrović ili Prijović.

avatar
saka7903
Monday, 10.06.2019
09:31

Najverovatnije LJAJIĆ I PRIJOVIĆ.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 10.06.2019
09:27

Ne verujem u tu priču da je Mitar povređen.

avatar
Колатерална Штета
Monday, 10.06.2019
11:22
avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 10.06.2019
22:44

Danas smo videli da je zdrav kao dren...

avatar
Südkurve München
Monday, 10.06.2019
09:23

Dje xes Ljaju u vezni red, jesi l normalan