Kako će stadion Partizana izgledati narednog leta? Ovo je plan!

Autor: Darko Mitrović
subota 11.08.2018.
17:24
Izvor: Sportske.net, MONDO.RS

U Humskoj imaju ideju, koliko će vremena biti potrebno za realizaciju?

Sportske.net/Darko Mitrović
Sportske.net/Darko Mitrović

Povezane vesti

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura govorio je u intervjuu za ''Mondo'' o rekonstrukciji stadiona u Humskoj, koja bi trebalo da se realizuje u narednih godinu dana.

To je bar procena čelnih ljudi crno-belih u ovom trenutku, dok traže odgovarajuću projektantsku kuću koja bi mogla da njihove ideje sprovede u delo.

Sredstva će biti obezbeđena od strane države, a Vazura je u pomenutom intervjuu otkrio šta bi ta rekonstrukcija trebalo da obuhvata.

"Partizanu je najbitnije da pokrije stadion i otprilike znamo koliko nam je novca potrebno. Svedoci smo raznih rešenja koja su iskorišćena na stadionima širom Evrope.

Dobar primer je i stadion u Atini, gde je cirada, ali kod nas su jače zime i tako nešto nije moguće.

Mi, praktično, moramo da napravimo bedem oko stadiona, dobija se i novi prostor i znam da je to najskuplja stavka. Kada se to završi, onda može i sve ostalo. Naša je ideja da pokrijemo stadion, da renoviramo istočnu i zapadnu tribinu i napravimo nove lože'', izjavio je Vazura i dodao da atletska staza neće biti uklonjena.

On podseća da je prošle sezone klub uložio značajna sredstva u postavljanje novih kapija i kamera, ali predstojeća rekonstrukcija biće znatno obimnija.

''Sve ide ubrzanom procedurom i kada se završi 'papirologija' možemo da pristupimo radovima. Koliko znam, Partizan u toku renoviranja neće morati da kao domaćin igra utakmice na drugim stadionima.

Oko stadiona se prave četiri stuba da bi se pokrio, postavićemo i grejanje stadiona. Biće to skroz novi stadion'', poručio je Vazura uz zahvalnost državi na sredstvima koja je spremna da uloži.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

32 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bojan Urosevic
Sunday, 12.08.2018
01:20

Da je ostao vojni nista bolji nebi bio nego sto su stadion u Lucanima i u Subotici a mozda i gori pa drzava je zbog para i ukinula redovno sluzenje vojnog roka a odrzavali bi u Ffull stanje stadion.

avatar
Realni Arthur
Saturday, 11.08.2018
23:21

e grobari, nesto sve kopirate auuu, Terza pre dve nedelje obelodanio projekat za renoviranje stadiona, i odmah i vi kao nesto treba da radite hahaha, nije vam preostalo ništa drugo nego i "ušatog" da kopirate pa da lićite na nešto, uvek under red-white shadow😊😊😊

avatar
Bojan Urosevic
Sunday, 12.08.2018
01:16

Ako nisi slusao izjavu Predsednika,Premijera,Podpredsednik,Kralja AV sto se javljas stadioni koji ce se Kompletno renovirati zbog medjunardna takmicenja je Zvezdin,Partizanov,Radnicki nis,Vojvodina.

avatar
Raky_b
Sunday, 12.08.2018
03:18

Kopiramo!?
Ne nego je vas AvAv odlucio pokloniti vam novi stadion (onaj Naciolni ce ici vama, a Cmarakana ce se obnavljati da imate gde igrati dok se ono cudo ne izgradi), pa je skontao da je previse ocito....
Dakle, ne kopira Partizan nikoga, nego je AvAv odlucio da opere nesto para iz budzeta...

avatar
Osijek 51
Saturday, 11.08.2018
22:01

Jako indikativno, nekada niste dobili dotvolu za izgradnju novog stadiona, a sada drzava financira rekonstrukciju, kakav tim imate i kako igrate ne treba vam nikakav stadion, komsinica dobiva novac za igrace, a vi za neke mrvice, zato su vam fotelje sigurne dok je Partizan pastorce...

avatar
SvetskiSampion
Saturday, 11.08.2018
19:57

Armijski pasnjak lici na lavor .

avatar
RašaNoviSad
Saturday, 11.08.2018
18:57

to je JNA satadion koliko znam

avatar
FamilyHangingOut \'11
Saturday, 11.08.2018
18:10

Nije se samo drzavi zahvalio.

avatar
PARTIZAN ŠAMPION \'18
Saturday, 11.08.2018
18:06

Partizanu ne treba pomoć države, dovoljno je samo da ne smetaju da bi dobio nov stadion, a ne nekog Frankeštajna koji će verovatno dobiti kad i dozvolu za izgradnju internata na koju Partizan čeka već 3 i po godine. Inače država se bori da oduzme stadion Partizanu. Uprava napolje!

avatar
napred Panktizan!
Saturday, 11.08.2018
20:08

to pitanje oko stadiona mislim da je nemoguce da se ne zavrsi u nasu korist, problem je sto su oni to pokrenuli u trenutku kada su svajcarci hteli da grade nov stadion Partizanu, sada je za tako nesto kasno, osim ako se ne bi pojavio novi investitor, ali cisto sumnjam jer je to bio taj trenutak, oni bi tada dobili prostor ispod da grade TC, danas mislim da se vise nikom ne isplati graditi stadion da bi dobio TC jer takvih soping molova ima dosta po BG-u.

avatar
Malo veliki covek
Saturday, 11.08.2018
18:04

Ali najjace je to sto ce drzava obezbediti sredstva. U poslednjih 10 godina, Partizan je na ime transfera zaradio brdo para, sta nam je taj novac doneo? Nista. Niti imamo skuplje fudbalere sada, niti je stadio nesto promenjen, niti bilo sta drugo. Dosli smo u situaciju da nam drzava daje novac da bi popravili stadione...

avatar
FamilyHangingOut \'11
Saturday, 11.08.2018
18:44

Poenta je u zaslugama i zahvaljivanju.

avatar
PARTIZAN ŠAMPION \'18
Saturday, 11.08.2018
20:50

U poslednjih 10 godina prvih 6 i po godina je bio predsednik Dragan Đurić čije poslovanje ni do dana današnjeg nije ispitano iako je pored mnogobrojnih velikih i srednjih transfera ostavio Partizanu 14M € duga, a u poslednje 3 i po godine Partizan se ne može baš pohvaliti velikom zaradom od transfera: Milenković oko 5M €, Škuletić oko 4M €, Leonardo oko 4M €, Brašanac oko 3M €, Đurđević oko 2.5M €, a ove ostale ispod 2M € ne želim ni da pominjem jer je sramota da Partizan prodaje igrače ispod 2M €. Država pokušava da uzme Partizanu stadion na sudu, sudimo se već godinama, neće da nam izdaju dozvolu za internat već godinama, pre samo 10-ak godina nam stopirali izgradnju novog stadiona, zar stvarno verujete da će odvojiti novac za Partizan stadion, naglašavam Partizanov. Naravno da neće, to je samo trik, iako ulože u taj stadion još više će želeti ili će čak možda i dobiti pravo na njega zbog ulaganja jer ovako ne mogu da nas dobiju na sudu.

avatar
Boki.Antonijevic
Saturday, 11.08.2018
17:50

Odakle Partizanu stadion? Zar to nije vojno a oni samo "rentaju"?

avatar
FamilyHangingOut \'11
Saturday, 11.08.2018
18:44

Od koga si ti rentirao mozak jer se vidi da ne razmisljas svojom glavom? :-D

avatar
napred Panktizan!
Saturday, 11.08.2018
20:14

boki, previse verujes zvezdaskoj javnosti. Taj stadion je VJ poklonila Partizanu. Samo sto to "poklonila" ne ide, e evo poklanjam ti. Nego kroz papire. Mozda ti nije jasno zasto je onda uopste pokretano pitanje za nesto ciji je ishod krajnje poznat. E pa zato sto je u to vreme Partizan trebao da dobije za dzabe (gradnja, za uzvrat daje prostor za TC) od jedne svajcarske firme. I sta Partizan sada ima od toga sto ce se na sudu dokazati da je stadion njegov? Nista, oni kojima je bio cilj stopiranje gradnje novog stadiona su kupovinom vremena u svojoj nameri uspeli.

avatar
Boki.Antonijevic
Saturday, 11.08.2018
19:48

Dobro druze. Sta se ljutis , kazi mi samo ako to nije tacno. Tvrdis da je vas stadion?

avatar
Апис
Saturday, 11.08.2018
17:33

,,СРЕДСТВА ЋЕ ОБЕЗБЕДИТИ ДРЖАВА"

avatar
napred Panktizan!
Saturday, 11.08.2018
20:16

da, samo sto nam ne obezbedi 40 miliona kao i zvezdi za zadnjih 7 godina, za te pare bi izgradili nov kakav zelimo. Sta da radimo kad nismo mezimica kao oni...

avatar
Апис
Sunday, 12.08.2018
02:47

Којих 40 милиона? Је л' ти знаш, уопште, како изгледа буџет једне државе и шта је то, уопште, државни буџет?

avatar
DUPLA KRUNA DUPLA R.
Saturday, 11.08.2018
22:16

Pa valjda ce i za svoj ponos Partizan da obezbede neki dinar!

avatar
FamilyHangingOut \'11
Saturday, 11.08.2018
17:31

Ma, prvo vi lepo izgradite internat pa tek onda ovo, kad narod vec toliko ceka na neke elementarne stvari kao sto su krov i toaleti, sigurno moze jos malo da popriceka, kako vas bre vise nije sramota, alo?!