Kako će reprezentacija Srbije izgledati pred SP u Kataru?

 • Autor: Aleksandar Obrenović

 • 01. april 2016.

 • 15:05

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Svetsko prvenstvo će se 2022. godine igrati u Kataru, ako naš savez bude uspeo da iskoristi sve potencijale koje imamo, možemo daleko da doguramo.

Kako će reprezentacija Srbije izgledati pred SP u Kataru?
Foto: fifa.com
Nema sumnje da je Srbija nepresušan izvor talenata, jednostavan dokaz toga jeste i osvajanje Svetskog prvenstva za igrače koji su mlađi od 20 godina.

Većina tih momaka je napravila transfer u jači klub nakon tog uspeha, sada grade svoju karijeru pokušavajući da se nametnu svojim trenerima i pred njima je tek dugačak put do onih najviših visina.

Što se njihovog učešća za seniorsku reprezentaciju Srbije tiče, to se sada ne dovodi u pitanje, sigurno je da jedva čekaju poziv od starne selektora i da će se rado odazvati na njega. Neki su već dobijali poziv poput Rajka, Sergeja, Andrije, Maksimovića ili Grujića, a verujemo da će u nekoj daljoj budućnosti reprezentacija graditi baš oko njih petorice.

Pokušaćemo da nagađamo izgled naše reprezentacije za Svetsko prvenstvo u Kataru koje je na programu za 6 godina, baš kada ovi momci budu u punoj snazi.

Mislite li da je Svetsko prvenstvo u Kataru pravo vreme za našu reprezentaciju da stigne makar među 8 najboljih na svetu?

Evo našeg mišljenja kako će izgledati reprezentacija:

Na golu svakako očekujemo Predraga Rajkovića, ali daleko od toga da neće imati konkurenciju. Imamo veliki broj mladih golmana poput Mladenovića, Milinković-Savića, Radunovića... Svi će se boriti za dres reprezentacije jer imaju veliki potencijal.

Štoperi, kao možda i najiskusniji u timu, bi mogli da budu Matija Nastasić i Nikola Maksimović. Matija je 1993. godište, pred njim je duga karijera, samo da ga zaobiđu povrede. Sada je član Šalkea, nemamo sumnju da ima kvalitet i za jači klub.

Maksimović je godinu i po dana stariji od Matije, trenutno igra u Torinu, ali činjenica je da su za njega zainteresovani mnogobrojni timovi širom Evrope i da njegovo vreme tek dolazi.

Lijanko Vojnović je igrač sa puno potencijala, tek mu je 19 godina, i on će konkurisati za svoje mesto pod Suncem u reprezentaciji Srbije. Takođe, ne smemo zaboraviti ni Veljkovića i Babića, kao ni mlade Milenkovića i Stojanovića, pa ni Vukašina Jovanovića.

Na pozicijama bekova imaćemo Antonova levo, Gajića desno koji takođe može igrati u vezi, Miladina Stevanovića, Marka Mijailovića koji je izuzetno talentovan... Pored toga, Lijanko može igrati na poziciji desnog beka.

Veza, već smo vam objasnili, Sergeja i Grujića očekujemo tu, baš kao i Nemanju Maksimovića, možda i Zdjelara. Činili su neverovatnu sredinu terena na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu, bili su jedni od nosioca naše igre. Ne zaboravimo Miloša Jojića koji bi mogao da bude u konkurenciji, a takođe, mladi Zličić je pokazao da ima veliki potencijal u mečevima omladinske reprezentacije.

Imaćemo i sjajna krila, Andriju Živkovića, Filipa Kostića, Mijata Gaćinovića, Adema Ljajića, Srđana Plavšića... Nikada se ne zna ko bi još mogao da "nikne" od mladih, ima ih dosta koji u kadetskoj selekciji pokazuju kvalitet.

Plejmejkera takođe imamo kao što su Matija Špoljarić iz Atletiko Madrida, mladi Luka Belić iz Vest Hema, Filip Đuričić je stariji, ali neće biti na zalasku karijere, Mirko Ivanić igra odlično, Veljka Birmančevića u Partizanu dosta hvale...

U napadu smo sa Aleksandrom Mitrovićem i Urošem Đurđevićem osvojili Evropsko prvenstvo za igrače do 19 godina, sa Ivanom Šaponjićem smo bili najbolji na Svetskom prvenstvu, dodajmo i Luku Jovića, kao i supertalentovanog igrača Partizana Dušana Vlahovića, onda možemo razgovarati o možda i ubitačnom napadu Srbije jednog dana.

Sve ovo lepo zvuči, ali... Šteta što ima ovo "ali".

Evo kako bi sastav naše reprezentacije mogao da izgleda za Svetsko prvenstvo u Kataru:

srbija 2022.
 

Naravno, sve su samo nagađanja, nikada se ne zna šta se može desiti za 5-6 godina i ko će igrati za Barselonu ili Juventus, a ko za Radnik iz Surdulice, uz dužno poštovanje prema ekipi iz našeg prvenstva.

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari