Kako će izgledati Neškovi ''Orlići'', ko će činiti okosnicu tima?

Autor: Darko Mitrović
subota 10.08.2019.
17:35
Izvor: Sportske.net, Srpski Telegraf

Manje od mesec dana ostalo je do starta u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i debija novog selektora.

Beta/Jelena Grlić/Mo
Beta/Jelena Grlić/Mo

Povezane vesti

Doskorašnji šef struke Mladosti iz Lučana, Nenad ''Neško'' Milovanović, nedavno je imenovan za novog selektora mlade (U21) reprezentacije Srbije, a zvanični debi imaće 6. septembra protiv Rusije, na startu kvalifikacija za EP.

On je na toj poziciji nasledio Gorana Đorovića, koji je prethodne kvalifikacije sa ''Orlićima'' odlično odradio, ali je onda usledio neočekivani debakl na Evropskom prvenstvu.

U razgovoru za ''Srpski telegraf'', Milovanović nije želeo da komentariše rad svog prethodnika, ali je otkrio šta će na početku svog mandata pokušati da promeni u ekipi.

''Neumesno je da pričam o rezultatima mog prethodnika Gorana Đorovića. Dobri su to momci, imamo kvalitet, ali treba im promeniti svest. Kolega u A reprezentaciji Ljubiša Tumbaković i ja pre svega moramo da vratimo kult reprezentacije. Da igračima grb i dres budu svetinja, da izgaraju na terenu za njega i da daju više od maksimuma'', istakao je Milovanović.

Naravno, biće i kadrovskih promena u samoj ekipi, a novi selektor je otkrio i koji igrači bi trebalo da čine okosnicu tima u narednom kvalifikacionom ciklusu.

''Tu su i dalje Sveta Marković, mali Račić, Terzić, Mašović, Joveljić, Adžić, ali ima i momaka iz mlađih selekcija koji će se pridružiti, poput Vlahovića.

Malo smo u hendikepu jer Rusi nisu igrali na EP, pa su imali vremena za selekciju, pripreme i prijateljske mečeve, a mi ćemo se okupiti tek 1. septembra i još putovati.

Ali u kontaktu smo sa igračima, već se radi na stvaranju dobre atmosfere. Naš cilj je plasman na EP, da nije tako, ja sad ne bih bio ovde'', istakao je Milovanović, uz jasnu poruku svim igračima koje bude pozivao u reprezentaciju.

''Kad se okupimo, nismo tu da se provodimo i uživamo, već da izginemo za narod i državu. Ko se ne bude tako ponašao, ja ću ga skloniti, bez obzira na to da li ima zvučno ime i prezime'', zaključio je Milovanović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke