Kako bi sutra izgledao derbi da Zvezda i Partizan nisu morali da prodaju najbolje igrače?

 • Autor: Darko Mitrović

 • 17. april 2017.

 • 11:12

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Hajde da malo pustimo mašti na volju. Mada, ako bi bilo dobre volje, možda bi jedan ovakav svojevrsni ''Ol Star'', revijalni derbi i mogao da se organizuje na kraju sezone, da ima humanitarni karakter...

Kako bi sutra izgledao derbi da Zvezda i Partizan nisu morali da prodaju najbolje igrače?
Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
Crvena zvezda i Partizan sutra, po svemu sudeći, vode presudnu bitku u borbi za titulu.

Do kraja sezone ostalo je da se odigra još sedam dodatnih kola u okviru plej-ofa, a Zvezda trenutno ima tri boda prednosti u odnosu na crno-bele. U slučaju pobede, Božovićev tim bi praktično ''overio'' novu titulu, jer bi u preostalih šest kola Partizan morao da čeka čak tri Zvezdina kiksa, a da sam zabeleži sve pobede. Priznaćete - teško izvodljivo.

Crno-belima ni remi ne ostavlja mnogo veću nadu, jer bi u tom slučaju razlika bila ta da će čekati ''samo dva'' Zvezdina kiksa do kraja sezone.

Čak ni pobedom Partizan ne bi uzeo stvar u svoje ruke, ali bi svakako ozbiljno uzdrmao lidera i učinio bi finiš sezone izuzetno zanimljivim.

Postavlja se pitanje kakav kvalitet igre sutra možemo da očekujemo od ''večitih rivala''.

U prethodnom derbiju, opšti je utisak da su nam i jedni i drugi ostali dužni, da mogu i moraju i bolje, ali je neizvesno da li će ih ogromna važnost utakmice i psihološki pritisak i sutra sputati da pokažu nešto više.

Zato se mnogi navijači crno i crveno-belih sa setom sećaju nekih boljih vremena, kada je kvalitet bio na mnogo višem nivou, ali i kada jedni i drugi nisu morali da iz jednog u drugi prelazni rok prodaju najbolje igrače, kako bi preživeli.

Imajući to u vidu, postaviili smo sebi pitanje iz naslova - kako bi sutra izgledale ekipe i Zvezde i Partizana, da su u proteklim godinama uspevali da zadrže svoje najbolje igrače. ''Samo toliko''...

Jedan od mogućih odgovora nalazi se u prilogu. Uzimali smo u obzir najbolje igrače iz sadašnjih sastava, pojačane aktuelnim reprezentativcima i nekim drugim igračima koji u inostranim klubovima i dalje imaju važne uloge i koji bi svojom trenutnom formom i kvalitetom mogli da istisnu neke od sadašnjih prvotimaca Zvezde i Partizana.

Crvena zvezda: Rajković, Petković, Maksimović, Jovanović, Ibanjez, Milivojević, Grujić, Kanga, Katai, Plavšić, Vijeira.

Klupa: Manojlović, Spajić, Tomović, Mladenović, Basta, Ristić, Tošić, Donald, Le Talek, Lazović, M. Ninković, F. Đorđević, Mrđa, Jović, Boaći...

Partizan: Stojković, Rukavina, Nastasić, Savić, Obradović, Everton, A. Živković, Ljajić, Leonardo, Jovetić, Mitrović.

Klupa: Kljajić, Vulićević, Milenković, Fejsa, Z. Tošić, Marković, Jojić, N. Ninković Brašanac, Lukić, Oumaru, Đurđević, Božinov, Lazović... i naravno, Saša Ilić
.

Naravno, ostavljamo i vama priliku da sastavite neki svoj idealni ''Ol Star'' tim beogradskih crno i crveno-belih.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari