Kako bi Milojević večeras mogao da iznenadi?

Autor: Darko Mitrović
utorak 01.10.2019.
10:38
Izvor: Sportske.net

Startna postava Crvene zvezde je i dalje zagonetka, tako će biti do pred sam početak meča. Koje su opcije u igri?

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Crvena zvezda večeras od 21 čas dočekuje Olimpijakos u meču drugog kola grupne faze Lige šampiona.

Spektakl na ''Marakani'' je zagarantovan, sastaju se dva ''bratska'' kluba, ambijent će u potpunosti biti u crveno-belom, ali jasno je da će se, bez obzira na veliko međusobno prijateljstvo crveno-belih iz Beograda i Pireja, na terenu 90 minuta voditi pravi fudbalski rat.

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević je ove sezone u pojedinim velikim utakmicama pokušavao da promenama u startnoj postavi iznenadi protivnika, nekad mu je to uspevalo, nekad ne, kao u 161. večitom derbiju.

Tada je na teren izveo tim sa trojicom štopera, ali se to protiv Partizana nije pokazalo kao delotvorno.

Za očekivati je da Zvezda večeras, nošena velikom podrškom sa tribina zaigra ofanzivnije, što bi trebalo da bude u skladu i sa formacijom na terenu.

Deluje da u defanzivnoj liniji tima neće biti nikakvih ''tumbanja'' i da će ispred golmana Borjana delovati uigrani kvartet Gobeljić-Degenek-Milunović-Rodić.

Ali, u veznom redu Milojević ima više prostora da kombinuje i eventualno iznenadi rivala.

španac Kanjas je siguran na svojoj poziciji defanzivnog veznog, ali bi uz njega mogao umesto Jovančića da deluje sve bolji Miloš Vulić, čija kreativnost i pravovremene lopte ka napadačima bi mogle Zvezdinu ofanzivu da učine konkretnijom.

Kapiten Marko Marin je siguran kao prava ''desetka'' i Zvezdin najveći adut, a po bokovima će delovati Garsija, čiji je povratak u tim posle tri meča pauze već najavio Vladan Milojević i Van la Para na drugoj strani, uz mogućnost da se na tom mestu ipak naće i Aleksa Vukanović.

U špicu će Milojević imati tri opcije, biće zanimljivo videti za koju će se odlučiti, a možda bi Tomane mogao da bude ''faktor iznenađenja'', s obzirom da ga do sada nismo mnogo videli u evropskim mečevima od dolaska u Zvezdu, a da u poslednje vremedobija sve veću minutažu.

Pavkov je imao problema sa povredom, pitanje je da li je 100 posto spreman, dok Boaći u poslednje vreme traži svoju golgetersku formu, nije postigao gol još od 13. avgusta i meča sa Kopenhagenom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Doki Daki
Tuesday, 01.10.2019
15:26

Ajmo Zvezdo, potrebno nam je to 15. mesto u Evropi, a i lakše će da prebolite 2. mesto na kraju naše lige😀.

avatar
Čeki
Tuesday, 01.10.2019
14:09

Ako bude forsirao onakvu igru, nikakvo iznenadjenje niti povoljan rezultat nece biti.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Tuesday, 01.10.2019
13:21

Napred Miloje, napred Zvezdo, napred Institucijo, napred ponosu Srbije i srpske dijaspore sa nama se moze sve.