Kakav trio, strašan trio! Dominiraju Evropom, još da ih Krstaja uklopi...

Autor: Darko Mitrović
subota 05.01.2019.
19:58
Izvor: Sportske.net

Još kad bi zajedno igrali u reprezentraciji...

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Prelazak iz jedne u drugu kalendarsku godinu obično je pravo vreme za podvlačenje crte, za svođenje različitih bilansa, a jedan veoma zanimljiv je privukao pažnju ljubitelja fudbala u Srbiji.

Znate već da su i Aleksandar Mitrović, i Luka Jović, i Aleksandar Prijović u 2018. godini igrali fenomenalno, nemilosrdno rešetajući protivničke mreže, ali jedan statistički podatak na kraju minule godine je njihov ukupni golgeterski saldo učinio još spektakularnijim.

Kao što možete da vidite u prilogu, Mitrović, Prijović i Jović su prošle godine zajedno postigli ukupno 95 golova, čime nijedna druga zemlja ne može da se pohvali.

Njihovi prvi pratioci na ovoj tabeli su Poljaci - Levandovski, Milik i Pjatek sa 93 pogotka, a za njima slede Francuzi - Mbape, Grizman i Žiru sa 88.

U Top 5 su još Belgijanci (Lukaku, Azar, Mertens) sa 82 pogotka, kao i Englezi (Kejn, Sterling i Rašford) sa 75 golova.

Nama ostaje da srpskom trilingu poželimo još uspešniju 2019. godinu, ali i da ih što je moguće više viđamo zajedno na terenu i u dresu reprezentacije Srbije.

Do sada je Mitrović imao prednost u odnosu na ostalu dvojicu i samo u nekoliko navrata Prijović je dobijao priliku da zaigra u tandemu sa njm, kada su odlično funkcionisali. Najmanju minutažu u našem ''A'' timu od njih trojice imao je najmlađi Luka Jović, čije vreme je već došlo i očekujemo njegovu mnogo značajniju ulogu među ''Orlovima'' u predstojećim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sunday, 06.01.2019
16:51

Репрезентације преве две земље на листи испале у групној фази СП. Репрезентације наредне три, су редом званично прва, трећа и четврта на свету. Можда је ипак битније против кога су постизали голове а не колико. Истицање небитних података је одлика губитника. Победници истичу трофеје.

avatar
Shimika
Sunday, 06.01.2019
10:00

Jovic prioritet , + Mitovic ili Prijovic u kombinaciji, a za pocetak Krstajic da ode na odmor bez povratka u reprezentaciju... Ne zelim vise nikada da gledam njegove nestručne poteze, izmene, taktiku itd... A Jovic I Prijovic zasluzuju mnogo vise minuta u reprezentaciji, umesto Radonjica, Zivkovica , Desnog beka Miletica 😉 itd... Poenta price, strasni napadači, tKz trener = teška burgija...

avatar
nenadnenad1234
Sunday, 06.01.2019
17:52

Kog bi doveo na mesto selektora umesto Krstajica?
Kakve veze ima uloga Jovica i Prijovica u timu sa ulogom Radonjica, Zivkovica, Miletica?

avatar
Brazilero11
Sunday, 06.01.2019
01:05

Bas me zanima kako su dosli do ovih podataka? Da li imaju nedje zvanicno informacije? Mislim Mesi sam je dao 51 gol u 2018godini, valjda se nadju jos 2 argentinca sa po 20 golova da udju u top 5?

avatar
ProudKnight
Saturday, 05.01.2019
22:06

Teško mogu sva trojica zajedno, ali ja da sam selektor sigurno bih igrao sa dva napadača, od kojih bi jedan bio Jović, jer je drukčiji tip igrača od Prijovića i Mitrovića. Bio bi to paklen tandem. Iza Tadić i Sulejmani (Kostić), iza njih Matić (Milivojević) i Milinković-Savić. Odbrana klasika, uz promjenu Rukavine na beku. Na golu Dmitrović i bila bi to paklena ekipica. Kada je potrebno defanzivnije, onda neka igraju Matić i Milivojević u paru, A druga opcija bi bila, da se igra u 4-3-3. Sa Mitrovićem kao klasičnim centarforom, a Jovićem i Tadićem kao krilnim napadačima. Ljajić bi bio iza Mitrovića, a iza njega Milivojević i Matić. Kako god, Jović bi morao igrati prvu, jer donosi nešto novo, što naša reprezentacija dugo nije imala.

avatar
Milan Capkunovic
Sunday, 06.01.2019
12:48

To bi bilo odlično, mada ne verujem da će Krstajić odmah dati Joviću neku veliku šansu u reprezentaciji, već će kao i do sad, da mu daje šansu na kašičicu, jer se Krstajiću izgleda formacijski ne uklapa Jović. Jović će verovatno igrati evropsko prvenstvo za mlade U21 jer će se pucati na osvajanje tog prvenstva i odlazak naše reprezentacije na olimpijske igre.
Što se desnog beka tiče, mislim da je Gobeljić najzad pravo rešenje, dečko je u životnoj formi i mislim da je spreman da zaigra za reprezentaciju, brz, jak, borben, prodoran, odličan šut, što Rukavina nema, al videćemo, sa Krstajićem se nikad ne zna.

avatar
nenadnenad1234
Sunday, 06.01.2019
17:55

Ti si ladno napisao formaciju 4-3-1-2 da igram, bez klasicnih krila, de nam bekovi sami moraju drzati jednu stranu? Daj ne zezaj.

avatar
Cfckg
Saturday, 05.01.2019
21:04

Gde moze da se igra sa 3 klasicna spica danas,4-4-2 moze