Kakav put čeka Partizan do Lige Evrope? U kojim fazama će biti među nosiocima na žrebu?

Autor: Darko Mitrović
sreda 18.04.2018.
11:17
Izvor: Sportske.net, TV Partizan

Ovo je još jedna ilustracija koliko su značajni rezultati koje je Partizan ostvario ove sezone na evropskoj sceni.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Partizan će u prva tri kola kvalifikacija za Ligu Evrope biti povlašćen, među nosiocima i to neće biti dovedeno u pitanje, bez obzira na konačan rasplet, suština je sinoćnje analize u ''Partizanovom vesniku'', koju je prezentovao Vladimir Ćujić stručni saradnik Partizanove klupske televizije.

Ako crno-beli stignu u plej-of, odnosno u poslednje, četvrto kolo kvalifikacija, tu bi tek mogli da budu među nepovlašćenima.

Ali, crno-beli imaju šansu da se čak i u plej-of fazi nađu među povlašćenima, u slučaju povoljnog raspleta u pojedinim ligama, odnosno ako Legija bude šampion Poljske, APOEL osvoji titulu na Kipru i tako dalje...

Za sada, kao što vidite u prilogu sa TV Partizan, crno-beli su peti ispod crte kada su u pitanju nosioci u plej-of fazi takmičenja.

''Partizan ima koeficijent od 17 bodova koji se skupljaju iz prethodnih pet sezona. Mi smo ove sezone samo uzeli u Evropi sedam bodova od ovih 17.

U sezoni 2015/16 kada smo takođe igrali Ligu Evrope i nesrećno ispali od Augsburga u poslednjem kolu uzeli smo 5 ili 6 bodova.

Da smo u te dve sezone uzeli, na primer, ukupno šest ili sedam, umesto tih 12, Partizan sada ne bi bio među nosiocima ni u trećem kolu kvalifikacija. Već u trećem kolu bi nam pretili protivnici kao što su Sevilja, Zenit, Fiorentina, Olimpijakos...''
, objašnjava Ćujić.

Screenshot: TV Partizan
tabela

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MOE28
Wednesday, 18.04.2018
14:27

Da li je moguce da vi vec znate ko osvaja titulu?! I da je Zvezda druga a razlika teoretski dostizna opet bih isto reagovao. Malo je neozbiljno da pre kraja sezone i pre nego sto se teoretski zna sampion pisete da ce Partizan u LE. Isto kao sto je na cetvrtoj utakmici u Moraci spiker najavio ceremoniju 25 sekundi pre kraja kada je Buducnost vodila 4 razlike. Na kraju je spiker odstranjen sa utakmice.. Nekulturno je i neozbiljno..

avatar
Saša Ilić
Wednesday, 18.04.2018
12:28

Ako Partizan stigne do plejofa (ušta ja sumnjam jer imamo krš od ekipe i trenera koji je letargičan i ne zanima ga prelazni rok) sigurno će biti nosioc jer će do plejofa sigurno biti nekoliko iznenađenja gde će da ispadnu favoriti.

avatar
NAJVECI IKADA
Wednesday, 18.04.2018
14:45

Pa prvi cete vi ispasti i to u drugom kolu

avatar
RIP-chechk
Wednesday, 18.04.2018
11:55

Sto se zreba tice i za Zvezdu i Partizan, nek oni naprave lepe ekipice, pa da i igraju LE i LS, naravno moze da padne neko iz liga petice, ili teski rivali, ali to nam se nije dogadjalo proteklih godina. Ove sezone je bilo vise srece no pameti. Zvezda ima lepu sansu da se domogne LE, jer mislim da je LS preteska, za sada, ali da se ponovi ovakva sezona, bar u grupi da se nadju timovi. Apoel, AZ, Braga mogu da se pobede, nisu bauk, Zenit, Sevilja Fiorentian su nepremostive prepreke, ali najmanje bih voleo da ti padne Maribor, Kopenhagen ili neko takav i odna ispadnes, jer nisi ulozio nista, a prodao si ono sto valja, iako ne valja mnogo.

avatar
Malo veliki covek
Wednesday, 18.04.2018
11:45

Pa ako igramo kao sto igramo, mi vec u prvoj fazi smo najpozeljnija ekipa ovim nepovlascenim... Igraci moraju da shvate ozbiljno grb sto nose na grudima i da krenu da se bore za svaku loptu i da je ne poklanjaju.

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Wednesday, 18.04.2018
11:21

Pre ce trofazna struja da nas strefi nego sto cemo tek tako proci tri faze:-D