Kakav je međusobni skor učesnika plej-ofa?

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 10.04.2019.
11:13
Izvor: Sportske.net

Kakav je međusoban skor učesnika plej-ofa i da li bi tabela bila identična sadašnjoj kada bi se računali samo bodovi osvojeni u duelima osam najboljih ekipa Super lige?

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Za vikend nas očekuju utakmice prvog kola doigravanja u Super ligi Srbije, a pred početak plej-ofa analizirali smo kako su se klubovi koji će igrati za titulu i izlazak u Evropu pokazali u međusobnim duelima.

Recimo najpre da se sabiranjem bodova osvojenih u međusobnim duelima klubova koji će igrati plej-of dobija gotovo identična slika kakvu imamo na "originalnoj" tabeli.

Rokadu bi samo napravile ekipe Mladosti i Napretka, pošto Kruševljani u okršajima sa ekipama koje su se plasirale u plej-of imaju dva boda više u odnosu na Lučance.

Crvena zvezda i Radnički iz Niša izdvajaju se u odnosu na ostale učesnike plej-ofa jer su u međusobnim duelima sakupili preko 30 bodova! Svi ostali klubovi ostali su ispod kote 20, a svakako da je najviše podbacio Partizan koji u preliminarnoj fazi takmičenja nije uspeo da pobedi Crvenu zvezdu, Radnički, Mladost i Napredak.

Zvezda je kao lider dva boda ostvarila u Nišu, a za pobedu ne zna u "večitim" derbijima, tako da je od moguća 42 boda sakupila 36 u duelima sa učesnicima plej-ofa. Čukarički, Mladost, Napredak, Vojvodinu i Proleter aktuelni šampion je dobio po dva puta, a Radnički je savladan na "Marakani".

Kada se podvuče crta, evo kako bi izgledala tabela sastavljena na osnovu rezultata koje su učesnici plej-ofa ostvarili u međusobnim duelima.

1. Crvena zvezda 36
2. Radnički Niš 31
3. Partizan 19
4. Čukarički 18
5. Napredak 15
6. Mladost 13
7. Vojvodina 10
8. Proleter 9

Pošto nas čeka doigravanje po jednokružnom sistemu, ostaje da vidimo kako će biti završeni treći dueli klubova iz plej-ofa i hoće li biti nekih značajnih promena u odnosu na preliminarnu fazu takmičenja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke