Kada nije penal, onda je crveni karton! Nula u Beogradu, moglo je i više!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 06.09.2020.
23:13
Izvor: Sportske.net

Srbija nije uspela da pobedi ni u drugom meču Lige nacija...

EPA-EFE/YURI KOCHETKOV
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Povezane vesti

U drugom kolu Liga nacija, fudbaleri Srbije remizirali su protiv Turske u Beogradu gde nije bilo pogodaka.

Odmah na početku, nešto bolje izdanje "orlova", prvi je zapretio Kostić već u petom minutu kada je unutar kaznenog prostora sa desne strane pogodio spoljni deo mreže.

Usledila je potom inicijativa gostiju koji su odgovorili na drugoj strani, pokušao je Karaman nakon kornera, ali bez uspeha.

Kasnije je sa distance pokušao Tufan kada je Rajković morao da interveniše nogom, da bi nakon toga Turci imali dve ozbiljne prilike da ugroze gol "orlova" nakon greške našeg golmana.

U 27. minutu van terena morao je Lazović kojeg je zamenio Gaćinović, a posle perioda bez većih uzbuđenja, Srbija je mogla i do vođstva.

Igrao se 40. minut kada je Radonjić odlučio da šutira umesto da doda Mitroviću, potom je blokiran i pokušaj Kostića.

Najbolju priliku imao je Mitrović. Sojundžu se okliznuo ispred šesnaesterca i omogućio srpskom napadaču da zatrese mrežu, ali je pokušaj Mitrovića otišao preko prečke.

Odmah na početku poluvremena, peh za Srbiju, kapiten Kolarov zaradio je drugi žuti karton i isključenje u 49. minutu.

Izabranici Ljubiše Tumbakovića su se potom povukli i čekali priliku iz kontre, Milenković je pokušao u 68. minutu kada je njegov šut završio ipak iznad prečke.

Srbija je u finišu susreta i do celog plena, Gaćinović je centrirao, a rezervista Đuričić sa sedam metara nespretno zahvatio loptu glavom, pa promene rezultata do kraja meča nije bilo.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Monday, 07.09.2020
08:43

Da, kada ne svira cist penal za nas, onda treba sacekati jos jedno cetiri takve situacije ne bi li se smilovao. Ne mogu da verujem da nije video?!

avatar
Dr fudbala Miloje
Monday, 07.09.2020
05:54
avatar
BenkovackiManitas31*
Monday, 07.09.2020
02:26

Tipicno po nasem, u gostima poraz a kuci 0:0 ili 1:1 sa ocenama da sno propustili neke dobre sanse, nismo imali srece, desio se peh i tako ukrug.

avatar
magister
Monday, 07.09.2020
02:01

Na kraju - da budemo prezadovoljni i da pričamo o tome kako nismo primili gol. Drugačije vidim ovu utakmicu. Pre svega, mislim da je eksperiment sa tri stopera i bez ijednog dodatnog pravog defanzivca - već eksperiment, koji mi se čak i dopao i pokazalo da može da funkcioniše. Ali to Tumbakoviću nije bilo dovoljno pa je umesto igrača sredine terena - stavio krilo. Na kraju, isključenje i prethodna prinudna promena su dovele do toga da smo poslednje minute igrali sa samo Gudeljom i Tadićem u sredini, krilima u poziciji bekova (jedno vreme s 3 krila). Kad se toliko eksperimentiše - moraju se trpeti i nekakve posledice. Da budemo pošteni, retko se gleda onolika nadmoć jedne selekcije koliku su imali Turci protiv nas. Gledao sam desetine utakmica u kojima je isključen igrač. Koliko smo mi puta imali igrača više. Ali, čini mi se, da nikad nisam gledao onoliku nemoć u razvijanju bilo kakve igre. Posle završetka Turskih akcija, mi smo im bukvalno vraćali loptu da pokušaju ponovo, kao da smo ih izazivali. Neverovatno je da nismo bili u stanju da pređemo centar, osim par puta, pa smo zaista, da Đuričić, opet kao protiv Rusa, ovog puta glavom sa 5, 6m nije promašio loptu i propustio priliku da bude heroj i donese nam pobedu.

Posle ovoga što smo gledali mislim da ne treba eksperimentisati protiv Norvežana, već normalno odigrati utakmicu 4 2 3 1. Recimo: Dmitrović (i on i Rajković su veoma dobri golmani, ali - Rajković je jako loš u ispucavanju) - Milenković, S. Mitrović, Pavlović, Kolarov (Mladenović) - Nem. Maksimović, Gudelj (Gaćinović) - Tadić, Đuričić (Ljajić, SMS), Kostić - Mitrović.

avatar
nenadnenad1234
Sunday, 06.09.2020
23:58

Sustina je da smo se vratili na taktiku od pre tri godine, istu onu koja nas je odvela na SP, a zbog koje je takodje i jedan od bivsih selektora smenjen, jer nije mogao nikako u startnih 11 da ubaci tada najboljeg i najvrednijeg igraca Srbije (Sergej Milinkovic-Savic).

avatar
magister
Monday, 07.09.2020
13:55

>nenadnenad; Pa zar je tebi ista taktika i koncepcija igra sa 3 stopera i 7 ofanzivnih igrača (Tumbaković) i igra sa 7 defanzivnih (stoperi, bekovi, z.v. (Muslin)?

avatar
nenadnenad1234
Wednesday, 09.09.2020
19:00

Ako ubrajas kod Muslina z.v kao defanzivne igrace, onda zasto Ne.Maksimovic i Gudelj se ne ubrajaju u defanzivne.
Kostic i Lazovic igraju isto sto i Kolarov i Rukavina, nisu pravili nikakve rupe, ne bar vise nego sto su ova dvojica.
Sad je samo pitanje da li ce se sve vrteti oko Tadica, ili ce biti ubacen jos neki igrac uz Tadica koji zna fudbala, recimo Ljaljic, kao kod Musline protiv Gruzije u Bg-u.

avatar
Deki.Stankovic.5
Monday, 07.09.2020
21:41

Na kraju se ispostavilo da je Muslin bio u pravu za njega.

avatar
adidas forever
Sunday, 06.09.2020
23:37

Zar nije glavna stvar bila ne primiti gol (na to smo kukali proteklih par dana)? I naši hrabri momci su uspeli da naprave taj podvig. E sad, mogu oni naravno i gol da postignu, ali ne na istoj utakmici... to bi već bilo previše tražiti od njih.