Kada će napad ''Orlova'' postati ubojit?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 12.10.2014.
11:43
Izvor: Sportske.net

Po dolasku na klupu reprezentacije Srbije, novi selektor Dik Advokat i njegovi saradnici su naglašavali da je veliki problem u našem nacionalnom timu to što imamo vrlo slabu realizaciju prilika za gol na utakmicama. Da li se do sada nešto promenilo...?

rsca.be
rsca.be

Povezane vesti

Da još jednom podsetimo, novi selektor i njegov pomoćnik Željko Petrović nisu krili čuđenje kako je Srbija u prošlim kvalifikacijama izgubila na Marakani od Belgije sa čak 3-0, iako je, pogotovo u prvom poluvremenu, bila mnogo bolji rival.

Oni su sebi postavili cilj da taj problem što pre reše i da u aktuelnim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo ''Orlovi' budu mnogo efikasniji.

Ali, šta smo videli u dve dosadašnje utakmice pod vođstvom novog selektora?

Utisak je, gotovo isto ono što smo gledali i dok su na klupi bili njegovi prethodnici.

''Orlovi'' su pod vođstvom Dika Advokata do sada odigrali dve utakmice, protiv Francuske u Humskoj i sinoć u Jermeniji na startu kvalifikacija i oba meča su završena bez pobednika, rezultatom 1-1.

Protiv ''Trikolora'', jedini gol za Srbiju postigao je Aleksandar Kolarov iz ''slobodnjaka'', dok je sinoć posle mnogo mučenja u napadu, u finišu meča uspeo da pogodi Zoran ''Bambi'' Tošić.

A naši najistureniji napadači - Filip Đorđević i Aleksandar Mitrović, koji je, doduše, imao znatno manju minutažu, gotovo da nisu ni ušli u šansu.

Sinoć su, recimo, najbolje prilike opet imali naši defanzivci - kapiten Bane Ivanović, Stefan Mitrović, pa vezisti Kuzmanović i Tošić, a Filip Đorđević nije uspeo da dođe do izražaja.

U čemu je problem?

''Orlovi'' su u prvim reakcijama posle meča isticali kao ih je poremetila povreda Lazara Markovića, da je njegov izlazak ''otupeo oštricu'' napada, ali utisak je ni da sa njim na terenu ne bi bilo mnogo bolje.

Svoj komentar posle meča je na RTS-u dao i nekedašnji pomoćnik selektora Goran Stevanović, koji je, između ostalog, konstatovao da bi možda trebalo probati sa tandemom Đorđević-Mitrović, da bi u tom slučaju protivnička odbrana bila u mnogo većem problemu.

Već za dva dana je novo iskušenje, duel sa Albanijom u Humskoj, ujedno i prilika da selektor Advokat možda proba i sa tom opcijom.

U svakom slučaju, i Filipovi i Mitrovi golovi jako nedostaju našem nacionalnom timu, kako bi dolazio do željenih rezultata.




Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke