Kad počinje Partizanovo evropsko leto - Prva projekcija žreba, od Kupa dosta zavisi!

Autor: Darko Mitrović
subota 09.05.2020.
09:10
Izvor: Sportske.net

Iako još čekamo na nastavak domaće Superlige, vreme je i da se pogleda nešto dalje - na evropsku scenu.

AP Photo/Darko Vojinovic
AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

S obzirom da je odlučeno da se završnica sezone skrati, da se ukinu plej-pf i plej-aut, šanse da Partizan do kraja napravi čudo i eventualno prestigne Zvezdu u borbi za titulu su prava ''nemoguća misija''.

Zvezdi do kraja mogu da budu dovoljna samo dva boda za odbranu titule, pa su se u Humskoj već sada okrenuli pripremama za novi nastup u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Ali, da bi u kvalifikacijama krenuo kasnije, od 2. kola, kao što je bio slučaj i prošle godine, Partizan će morati da odbrani trofej u Kupu, ili da, ako ga Zvezda osvoji, u prvenstvu sačuva drugo mesto.

Ovom temom pozabavili su se i na Partizanovom zvaničnom sajtu, uz podsećanje da bi prvo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope trebalo da bude održano 4. i 7. avgusta, a da je plan da drugo kolo startuje 13. avgusta.

Ono što navijače crno-belih takođe veoma zanima jeste projekcija žreba za naredni kvalifikacioni ciklus. S obzirom na koeficijent 22.000, Partizan bi, nesumnjivo, bio nosilac u svim fazama takmičenja do plej-ofa, jedino tu za sada vlada neizvesnost.

Prema trenutnoj projekciji, koju su crno-beli takođe objavili, Partizan je u ovom trenutku prvi ''ispod crte'' kada su u pitanju nosioci u plej-ofu, ali do tada bi mnogo toga moglo da se promeni, naravno nabolje po crno-bele.

Prvi iznad crte je Malme sa istim koeficijentom, ispred njih su BATE (24.000), Jang bojs (25.500), APOEL (27.500), Volfsburg (36.000), PSV (37.000), Kopenhagen (38.000), i tako dalje...
-
Kazino

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke