Kad Partizan zove, nema oklevanja...

 • Autor: Beta

 • 29. april 2013.

 • 17:46

 • Izvor: Beta

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Novi trener fudbalera Partizana Vuk Rašović rekao je danas da veruje u sebe i da misli da njegov tim ima dovoljno kvaliteta da osvoji titulu, kao i da na celu situaciju gleda pozitivno.

Kad Partizan zove, nema oklevanja...
Foto: partizan.rs
Predsednik kluba Dragan Đurić kazao je na Rašovićevoj promociji da je danas odlučeno da se smeni dosadašnji trener Vladimir Vermezović, sa kojim će ugovor biti sporazumno raskinut.

Rašović će debitovati u četvrtak, kada će Partizan od 18.30 dočekati Radnički iz Niša u 26. kolu Super lige.

"Šansa ne bira vreme, ali voli spremne, a ja mislim da sam spreman. Mislim da imamo dovoljno kvaliteta i da možemo da u poslednjih pet kola odbranimo titulu i treba to da radimo porodično. Dugo sam ovde i znam kakva je situacija, ne bih prihvatio posao da ne verujem" rekao je Rašović novinarima na stadionu Partizana.

On je rekao da je pre oko sat vremena saznao da je dobio ponudu i da mu je bila potrebna jedna sekunda da je prihvati.

"Imamo odličan tim, odlične igrače, a imamo i plus dva u odnosu na rivala, tako da smo u pozitivnoj situaciji, iako mnogi na ovo gledaju negativno. Najvažnija nam je prva sledeća utakmica, a to je Radnički iz Niša i očekujem da ćemo tu da pobedimo i da krenemo napred. Verujem da će igrači moje zahteve sprovesti u delo. Ponavljam, koliko god nekima ovo izgledalo negativno, za mene je pozitivno", rekao je Rašović.

Novi trener crno-belih dodao je da se "večiti" derbi igra na stadionu Partizana i da njegov tim "drži sve u svojim rukama".

Rašović je kao svoju prednost istakao to što poznaje skoro sve igrače, neke iz Teleoptika, a neke i dok je bio pomoćni trener u Partizanu i dodao da će prvo popričati sa fudbalerima i videti kako razmišljaju.

On je rekao i da očekuje da će u razgovoru sa igračima rešiti probleme nervoze koji su često bili vidljivi u crno-belom timu.

"Poznajem igrače, razgovaraćemo, probleme ćemo rešiti u hodu... Ne zanima me prošlost i prošli put kada sam bio u stručnom štabu kada je napravljen rez koji je doneo uspeh. Okrenut sam budućnosti i preneću igračima da i oni tako razmišljaju", rekao je Rašović.

Vermezović je smenjen sa klupe Partizana pošto je klub posle serije loših rezultata sa 11 došao na samo dva boda prednosti u odnosu na "večitog" rivala Crvenu zvezdu.

rasovic-djuric

Đurić je rekao da ugovor sa Vermezovićem još nije raskinut i da će to danas biti učinjeno, kao ni da sa Rašovićem nije potpisan i da nije dogovoreno na koliko će biti potpisan.


Prvi čovek crno-belih kazao je da mu je žao što se klub rastao sa Vermezovićem, ali da su u fudbalu najvažniji rezultati.

"Dogovorili smo se danas da Vermezoviću prestane radno bitisanje u klubu... Nekada dobar rad ne donese rezultat, a u fudbalu je nažalost rezultat najvažniji... Sve ćemo se dogovoriti sa Vladom, on je jedan normalan i korektan čovek, a sa Vukom ćemo tek sesti da se dogovorimo na koliko će biti potpisan ugovor", rekao je Đurić.

(foto: partizan.rs)

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari