Kad će VAR stići u Srbiju, koliko košta i ko će to da plati?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 24.02.2019.
12:16
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Neke odgovore ponudio je generalni sekretar Zajednice Superlige i prve lige Srbije.

Epa/Friedemann Vogel
Epa/Friedemann Vogel

Povezane vesti

Veliku pažnju je pre nekoliko dana izazvala informacija da je usvojena inicijativa Partizana da se VAR tehnologija uvede u domaću Superligu.

Ta inicijativa je dobila jednoglasnu podršku, ali je ostalo neizvesno kada će to što je usvojeno biti i sprovedeno u delo.

U ovom trenutku je jasno da će za to biti potrebno bar dve godine, ukoliko bude dobre volje da se VAR što pre implementira u praksi.

Na tu temu govorio je i Darko Ramovš, generalni sekretar Zajednice Superlige i prve lige Srbije, koji je u izjavi za ''Novosti'' odbio da da precizniju prognozi kada će VAR da zaživi u Srbiji, ali je otkrio koliko će sve to koštati i odakle će se finansirati.

''Bio bih neozbiljan da dajem bilo kakvu prognozu u ovom trenutku, jer sve i da imamo da investiramo tri ili pet miliona dolara, a nemamo ih, postoji mnogo stvari koji prethodno moraju da se odrade.

Postoje fondovi, jedan od njih je "FIFA forvard", moguće je aplicirati i za neke u UEFA, ali u ovom času je rano govoriti kako će se taj program finansirati. Da idemo korak po korak, da prvo radna grupa odradi svoj deo posla, da pregleda sve stadione, vidi šta je sve neophodno pa ćemo onda praviti strategiju'', istakao je Ramovš.

On je, takođe, pohvalio Partizanovu inicijativu i otkrio naredne korake.

''Inicijativa Partizana ima smisla, potporu i zato smo je podržali jer koliko god da se u ovom momentu čini da smo daleko od uvođenja VAR tehnologije moramo se bavimo ovom temom. Zato će i biti formirana Radna grupa da u sklopu svih trenutnih manjkavosti u infrastrukturi, terena, stadiona, tehnici, do detalja ispita šta nam nedostaje i kako da sve to otklonimo'', poručio je Ramovš.

Takođe, i sudije će morati da dobiju VAR licence, a od aktuelnih je ima samo Milorad Mažić i njegov tim, koji ovih dana napušta srpski klupski fudbal i seli se u Kinu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Burazer
Sunday, 24.02.2019
14:05

Znaci nikada...

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 24.02.2019
13:20

ПАРТИЗАНЕ, ТИ СИ НАЈБОЉИ, УВЕК ПРВИ, УВЕК ИСПРЕД СВИХ!

avatar
Gogi-11
Sunday, 24.02.2019
16:18

Za bacanje prasine u oci......

avatar
Gogi-11
Monday, 25.02.2019
18:54

Haha potrajace zatisje jos dugo dugoooo

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 24.02.2019
20:30

Kad ostavi za petama svoje protivnike:-D

avatar
NemanjaVidic No1.
Sunday, 24.02.2019
16:45

Manje titula,kupova,pobeda u derbiju,evropskih trofeja,pobeda u evropi,datih golova u evropi,uceca u evropi,ali vi ste "ispred svih" ahahahaha