Kad će taj VAR u Srbiji? Nova bura, da li je gol Radničkog regularan?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 15.12.2019.
11:24
Izvor: Sportske.net

Priče o uvođenju VAR-a ponovo su utihnule, za to vreme se ređaju sporne situacije, iz kola u kolo.

Screenshot/YouTube/Superliga Srbija
Screenshot/YouTube/Superliga Srbija

Povezane vesti

Najnovija je viđena juče u Novom Sadu, gde su snage odmerile ekipe Proletera i Radničkog.

Meč je završen rezulatom 1:1, a Novosađani su burno reagovali u 27. minutu, kada je sudija Zoran Široki priznao vodeći gol Radničkog, zapravo autogol Andrejevića.

Na snimku sa YouTube kanala Superlige nije baš najjasnije da li je lopta zaista prešla gol liniju, domaći su bili ubeđeni da nije, pa su žestoko protestovali, ali uzalud.

U prilogu je i ta, kao i ostale najzanimljivije situacije sa jučerašnje utakmice.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Man united
Sunday, 15.12.2019
19:06

Рекао бих да није гол 99%. Мада, ово је више за гол технологију него за ВАР. Исто би морало што пре увести да нам се не би дешавале оне сцене са Партизановим геодетама, архитектама и осталим циркузантима.

avatar
Колатерална Штета
Sunday, 15.12.2019
14:29

Priče nisu utihnule, samo su mediji dobili direktivu da malo manje pišu o VAR-u i da pišu da VAR ne radi dobar posao u ligama gde ga već ima...

avatar
REVØLT
Monday, 16.12.2019
08:51

Ma, dolazi VAR cim bude uveden u LS, sta ti je, bre, evo ga, samo sto nije...

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Sunday, 15.12.2019
13:20

Naravno da nije gol jer je loptu izbacio u korner, a da bi je izbacio u korner iz gola desnim stopalom iz ove situacije morao bi da uhvati felš spoljnim delom desnog stopala, što je iz ove situacije to nemoguće. Fizički je nemoguće da bude gol s obzirom gde je lopta završila nakon intervencije, ali s obzirom da je sudio Zoran Široki koji se slika sa zvezdinom majicom suđenje može da bude u rangu naučne fantastike, ako to treba zvezdi ili nekoj od njenih filijala. Jel se sećate onog duha koji lebdi nad zvezdom šta je rekao kada je ušao nakon ponoći u zvezdu, smenio upravu zvezde i postavio novu upravu? Rekao je: "pomoći ćemo zvezdi, a pomoći ćemo i radničkom iz Niša". Jedan od članova te uprave zbog koje je UEFA izbacila zvezdu prvobitno na 3 godine iz UEFA takmičenja zbog finansijskih malverzacija je i Slaviša Kokeza koji je nakon toga neki bi rekli dobio otkaz, a neki unapređen na mesto predsednika FSS. Današnja UEFA za koju je i sam lobirao današnji predsednik FSS kod drugih saveza nema veze s onom UEFA-om koja je kaznila zvezdu izbacivajem iz Evrope, tako da kada može da pod pokroviteljstvom FSS može da prođe bilo kakvo suđenje - UEFA neće reagovati iako je krovna organizacija. Gol zvezde Partizanu nakon očiglednog gol-auta nepostojeći gol zvezde protiv Partizana koji nijedan sudija na terenu nije mogao fizički da vidi da bi tvrdio da je gol i taj proleter nakon takvih i niza sličnih sudijskih odluka takođe kao zvezdina filijala glasa kao i svi ostali klubovi na tom glasanju protiv predloga Partizana za VAR i strane sudije. Zašto onda da sudija sa zvezdinom majicom ne prizna protiv vas nepostojeći gol u obračunu gde je zvezdi verovatno bitnije da radnički bude među 4 nego na kraju da bi igrao Evropu, nego vi u plej-ofu jer takvih kao vi ima koliko hoće u SL, a radnički ima Čumića, ima Jirku, ima Melega, pa i tog Kosanovića, a i duh je obećao da će pomoći. Evo sad će da uvedu VAR samo da izgrade nacionalni i još 15-ak stadiona u Srbiji, metroom ćete ići na utakmice, a ko hoće može i onim zvezdinim tramvajom samo nemojte da jurite sudije sa zvezdinim majicama jer ko će onda sutradan u sudijsku komisiju kada Majo Vujović, Milan Karadžić, Boško Jovanetić, Igor Radjočić i ostale zvezdine zvezde odu u "zasluženu" penziju.

avatar
Man united
Sunday, 15.12.2019
19:04

Којој оно навијачкој групи из Чокота припада Данило Грујић, подсети ме! И упркос свему томе човек редовно Звезди пресуђује. Да парадокс буде већи, дербије редовно суди. Ко бира декларисаног Гробара да суди најљуђем ривалу и свом вољеном клубу против тог ривала? Је ли то нормално, реци ми ти? Или да ми каже ваш вољени председник судијске комисије (Милан Караџић) од ког невешто покушаваш да се оградиш. Или Маја Вујовића, коме је твоја управа поклонила Партизанов дрес кад је одлазио у пензију. А можда Бошка Јованетића, чувеног по најскандалознијем дербију (138.). Где је ваш некадашњи капитен правио 3 жута а добио само један, где је Звезда закинута за 2 чиста пенала, где се Крстајић без казне бавио ММА борилачким вештинама. То су све чланови судијске комисије садашње од којих покушаваш наивно да се оградиш... Гол из гол аута се десио на истом дербију као и ваш гол из одбојке. Да се залажеш за поштење, и то би поменуо. Нико није гласао против Вара, само лажеш и мислиш да смо сви луди овде. Сви који су били присутни, гласали су за. За стране судије се никад није гласало, опет лаж. То би нпр било паметније 100 пута него ВАР. Судија ако ће да навлачи за Партизан, ВАР га неће спречити, доказано на СП против Швајцараца. Док на стране судије не би могао да утиче нико одавде, па бимсо добили колико-толико поштено првенство. Али то вама не одговара као да не знам.

avatar
REVØLT
Wednesday, 18.12.2019
01:53

Nije Skuletica nego Branka Ilica kojeg nema kako sve nisu pokusali da sprece i osujete da sutne (Andjelkovic je igrao rukom), Petar je vec otisao. Dva faula i igranje rukom u samo nekoliko sekundi. Nije Krstajic isao ramenom na lazetica nego valjda na Kadua? Zanimljivo da nije bilo analize spornih situacija sa poslednjih utakmica...

avatar
Deki.Stankovic.5
Monday, 16.12.2019
11:29

Bravo mačko!Objasni mu malo stanje stvari

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Sunday, 15.12.2019
22:10

I glavni i pomoćni sudija Grujić su navijači zvezde i to ne može da promeni nikakva grupa na fejsbuku, kao što ni tvoje laži ne mogu da promene da je Sudijska komisija sastavljena od dokazanih zvezdaša koji se i dan danas dokazuju i od predsednika koji je rođak zvezdinog generalnog direktora. Ti možeš da se praviš da ne shvataš ironiju u vidu poklona Maju Vujoviću dres Partizana (nakon što je pre toga zvezda poklonila sudiji Popoviću pa je očekivano bilo da poklone i Mažiću), ali taj Majo Vujović i Srđan Obradović te demantuju tako što nakon karijere idu na zvezdine utakmice i navijaju za zvezdu, isto onako kako to na TV-u u raznim emisijama pokazuju bivše sudije: Nedić, Santrač i Radojičić koji je ujedno i član te komisije. Kad je bilo vreme pisao sam i o tom 138. Večitom derbiju gde Boško Jovanetić nije isključio Lazetića koji je nakon prekršaja s leđa nad Ilićem i nakon zaustavljene igre nastavio da vuče loptu i ide na Krstajića koji mu je samo postavio rame da bi se zaštitio od njega. Što se tiče izmišljenih penala, postavio sam vam primere i to u finalu LE da za to što vi tražite sudije ne sude penale jer to nisu penali, to su zvezdanaesterci na koje ste navikli uz vaše sudije i kako ste navikli da uz pobeđujete. Lazetić je taj koji je morao da bude isključen, a zvezda sa igračem manje teško da bi sačuvala rezultat koji je na kraju dobila od Jovanetića. Što se tiče konkretno Grujića i on se takođe dokazao u derbijima te je butinu Rnića svirao kao zvezdanaesterac, a čiste penale 3 u jednoj akciji nije nad Balažicem i Škuletićem zbog povlačenja za dres i još igranja rukom igrača zvezde i to sve u jednom napadu te je zvezda sačuvala 0:0 i ostala u trci za titulom u kojoj je tako ostajala od početka sezone. Svi klubovi do jednog su glasali protiv VAR-a i stranih sudija, tj. protiv Partizanovog prvog predloga, a nakon ponovljenog predloga je bilo čini mi se 2 uzdržava kluba dok su takođe osim Partizana svi ostali bili protiv. Ali pošto se zvezda hvali da se za sve pita u srpskom fudbalu jasno je zašto odbija VAR i strane sudije, jer bi bez njih ispala u drugu ligu u jednoj regularnoj sezoni SL čak i sa 60M € budžeta i tima od 30M €.

avatar
REVØLT
Sunday, 15.12.2019
12:52

Ovo je nevidjen skandal.

avatar
NikolaDzoni80
Sunday, 15.12.2019
13:44

Samo procitas ko sudi,i sve je jasno... Le Grande Shiroki... Sta drugo ocekivati,cudim se samo da nije dosudio neki penal na pola terena...

avatar
REVØLT
Sunday, 15.12.2019
14:09

Bice i toga, ne bojim se.