Jutro posle derbija - Titula ostala na "Marakani", koji su sledeći koraci Partizana?

  • Autor: Mihajlo Vidojević

  • 15. april 2018.

  • 12:33

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Crno-beli su posle sedam međusobnih duela sa Zvezdom bez poraza kapitulirali u "večitom" derbiju i ostavili šampionsku titulu na "Marakani". Šta su sledeći koraci?

Jutro posle derbija - Titula ostala na
Foto: Epa/Martin Divisek
Sezona u kojoj je Partizan ostvario veliki uspeh u Evropi i prezimio u masovnijem evropskom takmičenju na kraju će se svesti na borbu za trofej u nacionalnom kupu.

Partizan je u subotu poražen u 157. "večitom" derbiju i time je praktično predao šampionski trofej najvećem rivalu jer je nerealno očekivati da crno-beli u ligi kakva je naša u poslednjih šest kola nadoknade zaostatak od devet bodova.

Na stručnom štabu je da analizira viđeno u "večitom" derbiju i da navijačima objasni šta je bila ideja u 157. "večitom" derbiju i kako je "propao dogovor iz svlačionice".

Kada se pogleda šira slika još važnije je videti kako će crno-beli amortizovati poraz u derbiju i izvesni gubitak titule, odnosno kako će izgledati do kraja sezone.

Ekipa je danas dobila dan odmora, a u ponedeljak i utorak radiće se na pripremi prve utakmice polufinala Kupa Srbije sa Čukaričkim.

Jasno je da se do kraja sezone valja izboriti za trofej u Kupu, dok bi preostalih šest utakmica u prvenstvu mogle da posluže za svođenje računa i pravljenje planova za budućnost.

Na klupskim čelnicima je da se preispitaju i vide šta su radili pogrešno u sezoni na izmaku, a potom svakako sledi evaluacija rada sportskog sektora.

Miroslav Đukić je posle poraza u Nišu već viđen na izlaznim vratima i ostaje pitanje da li će odraditi drugu godinu ugovora koji je prošlog leta potpisao sa crno-belima.

Nema nikakve sumnje da bi i sportski direktor Ivica Iliev trebalo da podnese izveštaj jer nema dileme da su pojedini potezi koji su povlačeni na polju transfera uticali na nešto slabije rezultate u tekućoj sezoni.

Na kraju, tu je i igrački kadar koji snosi odgovornost za gubitak titule. U završnici sezone biće prilike da se vidi ko su igrači na koje može da se računa i za narednu, a kome bi se trebalo zahvaliti na saradnji u letnjoj pauzi.

Jasno je da crno-bele tek čeka ogroman posao i zbog toga je važno da svako preuzme odgovornost koja mu pripada po funkciji kako bi u narednoj sezoni Partizan ponovo napao "duplu krunu" i plasman u grupnu fazu evropskog takmičenja.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari