Jugonostalgičar Đuka o motivima do kraja sezone, Jankoviću i bivšoj Jugoslaviji

Autor: Pavle Knežević
petak 04.05.2018.
15:40
Izvor: Sportske.net

Partizan u ligi rezultatski nema za šta da igra, ali trener kaže da motiv postoji.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Partizan u poslednja tri prvenstvena kola nema takmičarski motiv, jer ne može do titule, ali Miroslav Đukić kaže da crno-beli uvek imaju motiva, kao i da je Napredak dužnik ekipe.

"U plej-ofu nema lakih protivnika. Napredak je dobra ekipa, zadužila nas je tamo, ovde smo isto igrali nerešeno, tako da ćemo biti motivisani da ih pobedimo. Potrebna nam je pobeda da se vratimo na pobednički put. Imamo mnogo igrača koji su povređeni, imamo dvojicu sa kartonima, sigurno da nećemo imati standardni sastav, ali ko god izađe, spreman je da pruži maksimum i da probamo da uzmemo tri boda", rekao je Đukić.

Poveđeni su Vladimir Stojković, Leandre Tavamba, Bojan Ostojić, Armin Đerlek, Luka Cucin, dok su suspendovani Marko Janković i Saša Zdjelar.

"To su povređeni, ne znam da li imamo uvređenih", kroz šalu je rekao trener.

Napredak je uz Crvenu zvezdu jedini tim koga Partizan nije uspeo da pobedi.

"Napredak će sigurno doći motivisan, kao i sve koje dođu da igraju protiv Partizana i daće svoj maksimum. Tvrda ekipa koja ima dobar kontranapad. Mi moramo da napadnemo i da ne dozvolimo protivniku kontre. Sigurno da jesu kvalitetni, ali mi treba da dokažemo da smo Partizan", rekao je Đukić.

Iz drugih klubova stižu apeli da Zvezda i Partizan poslednja tri kola odigraju u najjačem sastavu zbog regularnosti.

"Sigurno ćemo igrati sa najjačim sastavom i nama je u interesu da pobedimo. Ni u jednu utakmicu ne ulazimo 'lako ćemo'. Imamo mnogo povređenih igrača. Ne treba nama niko ništa da kaže", rekao je Đukić.

Koliko je teško motivisati sad ekipu?

"Partizan uvek ima za šta da odigra i uvek mora da igra maksimalno i ti moraš da igraš maksimalno ako želiš da pobediš te protivnike. Motiva ima, bilo da treba da zadovoljiš ljude u klubu ili da nađeš drugi klub. Motiva ima na pretek", kaže Đukić.

Kakva je atmosfera u ekipi posle poslednjeg poraza?

"Dobra, nemamo mi krizu igre. Mi stvaramo prilike, ali ono malo prilika što nam naprave protivnici, daju nam golove. Problem bi bio da mi ne stvaramo prilike, ali mi svoje ne iskorišćavamo. Treba da izbalansiramo naše i šanse protivnika. Svesni smo da nećemo svoje lako koristiti, mi nismo ekipa koja uvek može da postigne tri-četiri gola", rekao je Đukić.

Marko Janković je ponovo bio na udaru navijača, iako je odigrao odlično u Novom Sadu. Nekako uvek ispada neki problem sa njim, šta treba da uradi da se to ne dešava?

"Mare je odigrao odličnu utakmicu u Novom Sadu, postigao je vrhunski gol, napravio tri kolosalne šanse igračima, šteta što prekida taj kontinuitet. Dobro bi nam došao u ovom momentu. Ako uspe da pobedi Crnogorca u sebi, biće veliki igrač! Treba da shvati da radi za ekipu, ima velike kvalitete, a na njemu je da pobedi samog sebe", rekao je Đukić.

Đukić je razgovarao sa novinarima 4. maja, na dan kada je umro Josip Broz, pa je jedno pitanje bilo da li je jugonostalgičan kada je fudbal u pitanju?

"Sigurno da smo svi jugonostalgični, ta liga je bila vrhunska! Bilo je mnogo takmičarskih ekipa, dala nam je puno velikih igrača. Svi smo plakali kad je umro Tito, međutim, pobrinu se oni da mi zaboravimo sve te ljude, istorija se menja. To je život, sigurno da svi žalimo, jedan smo narod - Srbi, Crnogorci, Hrvati, Slovenci, Makedonci... Svi smo izgubili sa tim prokletim ratovima, vratili se unazad", rekao je Miroslav Đukić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RIP KOBE
Friday, 04.05.2018
21:49
avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Friday, 04.05.2018
21:04

Оваква размишљања (мислим на последњи пасус), могуће је чути само у Србији.

avatar
Amar Zornic
Friday, 04.05.2018
17:29

Svaka cast Djuka na izjavi

avatar
neme
Friday, 04.05.2018
17:24

A meni se pije samo limunada to su dukini brrifinzi

avatar
Friday, 04.05.2018
16:07

Јесте, стварно много жалимо за СФРЈ и њеним вајним председником .....