Jučerašnji potezi Milojevića i Mirkovića mnogo govore - Ovo su sastavi za derbi?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 24.02.2019.
11:07
Izvor: Sportske.net

Izgleda da u Partizanu neće biti nikakvih dilema, u Zvezdi ipak postoje dve-tri...

EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC
EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC

Povezane vesti

Crvena zvezda i Partizan imali su juče manje-više uspešne uvertire pred 159. večiti derbi.

Aktuelni šampion je slavio u Surdulici sa 1:0, ali igrom na teškom terenu nije oduševio, pa je domaćin možda zaslužio i bolji rezultat. S druge strane, Partizan deluje sve lepršavije i efikasnije, pa su crno-beli posle tri gola Bačkoj, postigli tri gola i protiv Proletera, sva tri u prvom poluvremenu.

Ono što je bilo primetno kada su u pitanju i crno i crveno-beli, to je da su i Vladan Milojević i Zoran Mirković pojedine igrače poštedeli napora, ali i eventualnih kartona, kako bi maksimalno spremni ušli u predstojeći dvoboj ''večitih''.

Kada je u pitanju Crvena zvezda, juče su pošteđeni Marin, Boaći, Ben, a trener Partizana Zoran Mirković nije računjao na Zdjelara i Tošića, dok je Valijentea i Miletića izveo iz igre početkom drugog poluvremena.

Sve pomenute igrače treba očekivati u startnim postavama narednog vikenda, a crno-beli su, po svemu sudeći rešili i pitanje novog startnog štopera posle povrede Svetozara Markovića. To je mladi Strahinja Pavlović koji je juče u tandemu sa Valijenteom, pa Ostojićem, dobr obavio zadatak i treba ga od prvog minuta očekivati u derbiju.

Sve ostalo, kada je u pitanju startna postava Partizanatrebalo bi da je već sada poznato.

Nešto više dilema imaće trener Zvezde Vladan Milojević, u zavisnosti od toga da li će se do derbija potpuno oporaviti Rodić i Jovančić, a biće zanimljivo videti da li će se na krilu odlučiti za Simića ili Jirku.

Dakle, deluje da bi sastavi mogli da izgledaju ovako:

Crvena zvezda: Borjan - Stojković, Savić, Milunović, Gajić (Rodić) - Jovičić, Ivanić (Čaušić, Jovančić) - Ben, Marin, Simić (Jirka) - Boaći.

Partizan: Stojković - N R Miletić, Valijente, Pavlović, N G Miletić - Zdjelar, Kosović, Tošić, Zakarić - Nikolić, Rikardo Gomeš.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Impozantno
Sunday, 24.02.2019
14:49

Pa ako stave Pavlovica od 17 godina ne znam sta da kazem onda.

avatar
Nikola GGMU
Sunday, 24.02.2019
13:52

Јиркану место Симића

avatar
Fikan
Sunday, 24.02.2019
12:38

Čini mi se da igramo bolje od kako nema Danila Pantića.Ne znam,ali on je nekako usporavao igru i kvario prilike

avatar
Impozantno
Sunday, 24.02.2019
14:47

Bravo isto i Jankovic koji je otisao,ljudi verujte mi da nisu igrali njih dvoje imali bi jedno desetak bodova vise,gnjave loptu nenormalno,prvo oni moraju kad dobiju loptu da se zavrte malo pa dok se oni vrte odbrana protivnika se vrati i propadne prilika,verovatno bi ove zadnje utakmice igrali tipa 0:1,1:0,a ko zna mozda i 0:0,medjutim da me ne shvate neki pogresno nisu oni toliko losi igraci,ali jednostavo previse im se daje prostora za tako nesto pa nam se i desava da odigramo lose.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 24.02.2019
12:21

Samo Gomes ima pravo na ime:-D Nema sanse da ce Pavlovic igrati.

avatar
Doktor Trax
Sunday, 24.02.2019
12:13

Simic i jirka po poluvreme prebrzi su i mogu da izgrme na max