JSL: Voždovac - Crvena zvezda 0-1 (KRAJ)

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 18.04.2015.
15:57
Izvor: Sportske.net

Zvezdina inicijativa na Vračaru dala rezultat u 57. minutu. Crveno-beli slavili sa 1-0!

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Jelen Superliga – 23. kolo
Mesto i datum: Beograd, 18.04.2015.
Stadion: FK Obilić na Vračaru
Gledalaca: -
Vreme početka: 16.00

Voždovac - Supić, Stojković (Nikolić od 59.), D. Pavlović, Radivojević, Ivković, M. Pavlović, Petrović, Karaklajić (od 13' Jokić, od 76' Đermanović), Sinđić, Odita, Adamović

Crvena zvezda - Rajković, Cvetković, Pavićević, Jovanović, Anđelković, Kovačević, Stojanović, Katai, Lazović (Grujić od 89.), Orlandić, Jović (Ristić od 74).

PRVO POLUVREME

Uvodni minuti protiču u pokušajima igrača dveju ekipa da se što prilagode na loš teren koji ih je sačekao na Vračaru. Kiša koja je padala tokom većeg dela dana raskvasila je teren pa posle pet minuta nema prilika ni na jednoj strani.

Silom prilika Nenad Lalatović je morao da pošalje rovitog Luku Jovića na teren pa omladinski reprezentativac Srbije čini napdački tandem gostiju sa Petrom Orlandićem.

Upravo je pomenuti Luka Jović imao prvu priliku na utakmici posle kornera u 10. minutu utakmice. Mladi napadač našao se na drugoj stativi ali je lopta nezgodno odskočila pa Jović nije uspeo da uputi udarac u okvir gola.

Nije prošlo ni 15 minuta a trener Voždovca bio je prinuđen da menja Nikolu Karaklajića. Bivši fudbaler Crvene zvezde doživeo je povredu zbog koje je napustio teren i ustupio mesto Milanu Jokiću, još jednom bivšem igraču kluba iz Ljutice Bogdana.

Bez većih uzbuđenja nakon pokušaja Luke Jovića. Nekoliko centaršuteva i dubinskih lopti koje su uputili fudbaleri Crvene zvezde u šesnaesterac Voždovca lako je pokupio visoki Nemanja Supić.

Tačno na sredini prvog dela igre videli smo prvi pravi udarac na meču. Aleksandar Katai se lepim driblingom oslobodio čuvara a zatim sa dvadesetak metara uputio snažan udarac u ovkvir gola ali je Nemanja Supić bio dobro postavljen.

U 26. minutu beležimo nekontrolisan udarac Aleksandra Kovačevića koji sa dvadeset i kusur metara loptu šalje daleko pored gola. Na drugoj strani pretenciozan pokušaj Marka Adamovića koji je sa više od trideset metara pokušao da lobuje Predraga Rajkovića.

Posle pola časa igre Crvena zvezda dominira kada je posed lopte u pitanju. Lopta je u nogama izabranika Nenda Lalatovića 73% vremena. O tome ko dominira na terenu svedoči i podatak da je Zvezda za prvih 30 minuta izvela 7 kornera. Rezultat je ipak i dalje 0:0.

Deset minuta pre kraja prvog poluvremena Saša Stojanović je izveo prekid posle kojeg s stvorila gužva pred golom Voždovca ali su defanzivci domaćeg tima uspeli da otklone opasnost.

Interesantna situacija pet minuta pre kraja poluvremena. Aleksandar Katai spaja Darka Lazovića sa golom ali krilnog napadača Crvene zvezde ruši Miloš Radivojević koji biva kažnjen žutim kartonom. Pitanje je samo da li je start bio van kaznenog prostora.

Iz slobodnog udarca koji je usledio posle opisane situacije Dušan Anđelković prebacuje živi zid a nemoćni Nemanja Supić mogao je samo da isprati let lopte koja je završila na prečki! Najbolja prilika za Zvezdu u dosadašnjem toku susreta!

Minut nakon pokušaja Dušana Anđelkovića domaćin kreće u opasnu kontru koju lošim dodavanjem uspeva da pokvari Obiora Odita. U toku su poslednji momenti prvog dela igra.

Završeno je prvo poluvreme na Voždovcu. Golova nema a Zvezda uprkos terenskoj inicijativi nije uradila ništa konkretno iz igre pa je rezultat nakon prvih 45 minuta realan.

DRUGO POLUVREME

Prema očekivanju, drugo poluvreme počinje inicijativom Crvene zvezde, koja želi što pre do vodećeg gola.

Prva velika prilika u nastavku viđena je u 54. minutu, kada je Anđelković sjajno centrirao sa leve strane, Orlandić je šutirao glavom, ali je golman Supić odlično intervenisao i sačuvao mrežu. Ostaje 0-0.

Ali, samo do 57. minuta, kada je Luka Jović doveo Zvezdu u vođstvo - 0:1! Veliki posao odradio je Savo Pavićević, koji je ispred kaznenog prostora zahvatio jednu ''ničiju'' loptu, preko glave je uputio ka Joviću, koji ju je primio na grudi, a onda rutinski po zemlji poslao loptu u mrežu.

Gol možete da pogledate OVDE.

Posle toga nije bilo mnogo uzbuđenja, Zvezda sigurnom igrom održava stečenu prednost. Ulazimo polako i u sam finiš meča.

U 82. minutu su priopretili i ''Zmajevi'', pokušao je rezervista Đermanović, ali je iskosa sa leve strane pogodio spoljni deo mreže.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke