JSL - Partizan vs Jagodina 1-0 (KRAJ)

Autor: Darko Mitrović
sreda 29.04.2015.
18:31
Izvor: Sportske.net

Partizan po treći put ovog proleća savladao Jagodinu i ponovo pobegao Zvezdi na pet bodova razlike.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Biće ovo već treći susret Partizana i Jagodine ovog proleća. Prethodna dva meča odigrali su nedavno u polufinalu Kupa Srbije, gde je Partizan bio ubedljiv, slavio je sa 3-0 i 2-0 i izborio plasman u finale.

Partizan: Ž. Živković, Bandalovski, Petrović, Balažic, B. Ilić, Marković, Brašanac, Babović (Ninković od 88.), S. Ilić, Šaponjić (Kojić od 60.), A. Živković (Grbić od 73.).

Jagodina: Perić, Savković, Milinković, Filipović, Antić, Gašić, Šušnjar (Mihajlović od 81.), Đekić (Martinović od 83.), Đurić (Arsenijević od 63.), Lepović, Ilić.

PRVO POLUVREME

Prvih desetak minuta utakmice proteklo je bez ozbiljnijih prilika. Partizan, prema očekivanju, ima inicijativu, ali za sada ne uspeva da pripreti golu golmana Perića.

I konačno, u 13. minutu meča, svoj šut je oprobao Saša Marković, pokušao je sa dvadesetak metara, ali je Perić sigurno intervenisao.

Nova opasnost po gol Jagodine viđena je u 17. minutu, kada je Nemanja Petrović šutirao sa ivice kaznenog prostora, posle kornera za crno-bele, ali taj njegov pokušaj nije bio precizan.

U 25. minutu crno-beli su tražili jedanaesterac, ali se glavni arbitar Nenad Đokić nije oglasio. Darko Brašanac je bio u prilici, lopta je pogodila jednog igrača Jagodine, crno-beli su smatrali da je on igrao rukom, ali su od svega dobili samo korner.

Samo dva minuta kasnije, prva prilika za Jagodinu. Mile Savković je primio loptu na nekih dvadesetak metara od gola, odmah je raspalio po njoj, gađao pod prečku, ali je Živko Živković sjajno intervenisao. Ostaje 0-0.

Ali samo do 28. minuta, kada je Ivan Šaponjić doveo Partizan u vođstvo - 1:0! Sve se dogodilo posle kornera Andrije Živkovića sa leve strane, golman Perić je boksovao loptu, ali samo do Brašanca, koji glavom upošljava Šaponjića, a mladi napadač crno-belih iz neposredne blizine šalje loptu u mrežu.

Šaponjićev gol možete da vidite OVDE.

U narednim minutma je Živković pravio dosta problema Jagodincima, u 30. minutu je proigrao Markovića, ali vezista crno-belih nije bio precizan.

Živković je i u 42. minutu kreirao još jednu izglednu akciju crno-belih, ali u kaznenom prostoru niko nije uspeo da je i realizuje.

Ostaje 1-0 za Partizan posle 45 minuta.

DRUGO POLUVREME

Živković odličan i na startu drugog dela igre, šutirao je u 47. minutu, ali lopta je zakačila Đekića i promenila pravac.

Prva nešto izglednija situacija u nastavku pred golom Partizana viđena je u 48. minutu, kada je Ilić pokušao posle slobodnog udarca za Jagodinu, ali je loše šutirao glavom.

Slede dva pokušaja Saše Ilića, ali kapiten Partizana je oba puta bio izblokiran.

Sledi znatno mirniji period igre, trener Partizana Zoran Milinković je u 60. minutu izveo iz igre strelca jedinog gola Ivana Šaponjića i na teren poslao Nemanju Kojića, ali ni posle toga nije bilo bitnije promene u igri crno-belih.

Domaći su očigledno zadovoljni minimalnim vođstvom, ali kako se bliži kraj meča, deluju sve nesigurnije i neubedljivije na terenu. Pogotovo od izlaska Andrije Živkovića, koga je u 73. minutu zamenio Grbić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke