JSL: Napredak - Partizan (KRAJ)

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 13.05.2015.
17:54
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Partizana savladali su Napredak rezultatom 2:0 i tako vratili titulu u Humsku nakon godinu dana pauze.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Jelen Superliga Srbije, 28. kolo
Mesto i datum: Kruševac, 13.05.2015.
Stadion: Mladost
Gledalaca: -
Vreme početka: 18.00

Napredak - Janković, Gobeljić, Urošević, Frimpong, Paunović, Stanojević (od 72' Bajić), Vučetić, Ndiaje (od 84' Vujić), Lemajić, Dimitrov (od 72' Majdevac), Trujić

Partizan - Ž. Živković, Bandalovski, Volkov, Ćirković, B. Ilić, Drinčić, Babović (od 81' Marković), Brašanac, A. Živković, Šaponjić (od 57' Kojić), S. Ilić (od 68' Ninković)

Kasni početak duela u Kruševcu zbog odluke sudije Dejana Santrača i delegata da se ne kreće sa igrom dok navijači gostujuće ekipe ne siđu sa zaštitne ograde na kojoj masovno sede.

Posle petominutnog odlaganja početka utakmica je počela ali za sada nema većih uzbuđenja. Posle deset minuta igre pod Bagdalom nema promene rezultata ali ni šansi za postizanje golova.

Čekali smo četvrt sata na prvu šansu a onda je Nikola Trujić posle kontranapada propustio sjajnu priliku da dovede domaće u prednost. Sa svega nekoliko metara bivši fudbaler Partizana poslao je loptu preko prečke pa je ostalo 0:0.

Posle dvadeset minuta igre na stadionu "Mladost" još uvek nismo videli nijedan šut u okvir gola. Dosta prekida u Kruševcu, što zbog problematičnih "Grobara", što zbog samih dešavanja na terenu i prekršaja zbog koji Santrač "secka" igru.

Neinteresantnih pola sata u Kruševcu, osim Trujićeve prilike nema se šta izdvojiti kao relevantno za ljubitelje fudbala. Pokušao je Napredak iz prekida u 35. minutu ali je Ibrahima Ndijae glavom gađao pored gola nakon asistencije Darka Lemajića.

Ulazi prvo poluvreme u samu završnicu ali je sudija Dejan Santrač ponovo prekinuo utakmicu zbog problema koje dodatni sudija Srđan Obradović ima iza gola Partizana a koje mu prave "Grobari".

Samo dva minuta nadoknade u Kruševcu uprkos velikom broju prekida. Završeno je poluvreme a jedino vredno pomena je šansa Nikole Trujića.

Drugo poluvreme

Ni drugo poluvreme neće početi na vreme. Golmanu Napretka Slobodanu Jankoviću još uvek se ukazuje pomoć zbog čega nisu stvoreni uslovi da Dejan Santrač da znak da se igra nastavi iako su svi ostali igrači na terenu.

Počelo je drugo poluvreme u Kruševcu a već na startu opasan napad Kruševljana koji ipak nije doveo do šanse usled dobre intervencije štopera crno-belih. Nešto dinamičniji početak drugog dela igre.

Pokušaće Zoran Milinković da razbudi svoju ekipu prvom promenom. Od 57. minuta na terenu je Nemanja Kojić a igru je napustio Ivan Šaponjić.

Nije dugo trebalo crno-belima da nakon promene u sastavu stignu do gola. Nikola Drinčić je izveo prekid sa više od 40 metara a Branko Ilić glavom smestio loptu iza leđa golmana Napretka za vođstvo Partizana od 1:0 od 62. minuta!

Gol pogledajte OVDE!

Pokušavaju fudbaleri Napretka da se vrate u meč ali je Živko Živković siguran i ne dozvoljava da Kruševljani stignu do izjednačenja.

Imao je Nikola Trujić šansu u 77. minutu ali je okvir gola bio saveznik golmana Partizana, ostaje 0:1 za crno-bele.

Mogao je Nemanja Kojić da stavi tačku na trijumf Partizana u 81. minutu ali ono što on nije uradio u tom momentu jeste Andrija Živković šezdesetak sekundi kasnije kada je na asistenciju napadača crno-belih doneo dva gola prednosti gostima!

Gol pogledajte OVDE!

Bakljadom na južnoj tribini navijači Partizana proslavili su 26. titulu prvaka Srbije i dokazali da im nema ravnih u poslednje dve decenije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke