JSL - Jagodina vs Crvena zvezda 2-3 (KRAJ)

Autor: Darko Mitrović
nedelja 01.03.2015.
14:55
Izvor: Sportske.net

Činilo se posle prvog poluvremena da je Zvezda na pragu pobede u Jagodini, ali drugo poluvreme donelo preokret domaćih, uz promašen penal Džošue Parkera. Ali, onda je na scenu stupio Luka Jović - 2:3!

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Za razliku od utakmice u Nišu, u napadu Crvene zvezde će uz Parkera nastupiti i još jedan novajlija - Petar Orlandić.

Jagodina: Perić, Filipović, Gašić, Mihajlović, Đurić, Savković, Mitošević, Lepović (Antić od 89.), Martinović, Jovančić (Milinković od 69.), Šušnjar.

Crvena zvezda: Rajković, Cvetković, Lazić, Jovanović, Anđelković, Ristić (Bosančić od 74.), Stojanović, Katai, Lazović, Parker, Orlandić (Jović od 58.).

PRVO POLUVREME

Početak utakmice protiče u znaku domaćeg tima, Jagodinci su u prvih pet minuta već dva puta pokušali da ugroze gol Rajkovića. Đurić za sada pravi najviše problema Zvezdi, ali golova i dalje nema.

Zvezda je zatim pripretila Stojanovićevim ''slobodnjakom'', ali u osmom minutu nova opasnost pred golom Zvezde! Stopostotnu priliku imao je Mile Savković, koji je pobegao Zvezdinoj odbrani, izbio sam ispred Rajkovića, ali je traljavo šutirao pored gola! Mnogo sreće za Zvezdu u ovoj situaciji!

Dva minuta kasnije, žestok duel Mihajlovića i Orlandića, defanzivac Jagodine je laktom zakačio napadača Zvezde po glavi i u trenucima dok se Orlandiću ukazivala pomoć, Mile Savković je propustio još jednu sjajnu šansu za ekipu Jagodine!

Raspoloženi Đurić je odlično centrirao sa desne strane, Savković je šutirao glavom, ali ponovo nije bio precizan, lopta opet odlazi pored leve stative Rajkovićevog gola!

I, kako to obično biva, usledila je kazna na drugoj strani - već u 15. minutu!

Darko Lazović je strelac, Zvezda vodi 1-0!

Saša Stojanović je lepo uočio Darka Lazovića na desnoj strani terena, a on je snažnim i preciznim udarcem pogodio suprotni ugao Perićevog gola!

Lazovićev gol možete da pogledate OVDE!

Uzvraćaju Jagodinci u 20. minutu, Savković je ovog puta uposlio Martinovića, ovaj šutirao po zemlji, ali je Rajković uspeo d ukroti tu loptu.

A onda novi, žestok odgovor Crvene zvezde - 0:2, Aleksandar Katai! Petar Orlandić je najpre napravio pometnju u odbrani Jagodine, usledila je velika gužva u šesnaestercu domaćina, pokušao je Cvetković, lopta je odbijena do Kataija, koji u 24. minutu sa ''kapice'' kaznenog prostora šalje loptu u gornji levi ugao gola nemoćnog Perića.

Kataijev gol možete da vidite OVDE.

Usledio je mirniji period igre, Jagodinci sve bezopasniji, Zvezda bez problema održava ubedljivu prednost.

U 39. minutu nova prilika za Zvezdu, pokušao je zapaženi Orlandić, ali njegov šut iskosa sa desne strane nije bio precizan.

Crvena zvezda potpuno kontroliše dešavanja na terenu posle Kataijevog pogotka, i tek u 43. minutu Jovančić je pripretio golu gostiju posle lepe akcije Vuka Mitoševića, ali je njegov udarac izblokiran.

DRUGO POLUVREME

I tek što je počelo drugo poluvreme - jedanaesterac za Zvezdu! Đurić je oborio Anđelkovića u svom kaznenom prostoru i za sudiju nije bilo dileme, pokazao je na belu tačku!

Šutirao je Džošua Parker, ali ''nebu pod oblake''! Ništa od trećeg gola za Zvezdu!

Ipak, Zvezda i dalje ima inicijativu, napadaju crveno-beli, žele što pre da otklone sve dileme oko pobednika ove utakmice.

Trener Crvene zvezde Nenad Lalatović je u 58. minutu odlučio da umesto Petra Orlandića na teren pošalje talentovanog Luku Jovića.

I kao što je Zvezda kažnjavala promašaje Jagodine u prvom poluvremenu, tako je i Đorđe Šušnjar u 61. minutu kaznio Parkera za promašeni penal - 1:2!

Miloš Lepović je odlično uputio lopzu u kazneni prostor ka Šušnjaru, koji je umakao Darku Laziću i iskosa sa desne strane savladao Rajkovića
!

Utakmica je ponovo rezultatski neizvesna!

I onda, Jovančić - 2:2!

Slobodan udarac bio je za Jagodinu, odlično izveden sa desne strane, a najviši u skoku bio je nekadašnji napadač Partizana, koji je pored Lazića glavom poslao loptu u mrežu - 2:2!

U 73. minutu, Martinović je pokušao sa dvadesetak metara, Rajković je izboksovao loptu, posle čega je usledio korner za domaće, ali je opasnost otklonjena.

Ali, od 79. minuta Zvezda ponovo vodi, Luka Jović - 2:3! Darko Lazović je uputio odličan centaršut ka mladom napadaču koji se najbolje snašao pred golom Jagodine i poslao loptu u mrežu - 2:3, Zvezda je oprt na pragu pobede!

Usledio je uzbudljiv finiš, još jedna velika propuštena prilika Parkera, a u poslednjim sekundama nadoknade vremena, dosuđen je slobodan udarac za Jagodinu, koji Đurić nije iskoristio, Zvezda slavi pobedu!


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke