JSL: Donji Srem - Crvena zvezda (kraj)

 • Autor: Mihajlo Vidojević

 • 22. mart 2014.

 • 14:25

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Na neutralnom terenu u Novom Sadu fudbaleri Crvene zvezde savladali su Donji Srem rezultatom 0:1 i tako zadržali lidersku poziciju na tabeli u JSL.

Otaljala je Zvezda posao do poslednjeg sudijskog zvižduka i sasvim zasluženo ponela sva tri boda iz Novog Sada.

U Novom Sadu su na snazi poslednji minuti regularnog toka susreta a Zvezda pokušava da igra na protivničkoj polovini i tako zadrži fudbalere Donjeg Srema daleko od Bajkovićevog gola.

Drugi sporan detalj na meču viđen je u 76. minutu kada je Dragan Mrđa odgurnut u šesnaestercu ali je sudija Gogić procenio da nije bilo osnova da dosudi jedanaesterac.

Nakon greške Nikitovića u 74. minutu Mrđa se našao sam ispred golmana Donjeg Srema, pokušao da ga zaobiđe ali je izgubio loptu i propustio priliku da reši pitanje pobednika.

Junak Zvezdine pobede protiv Radničkog iz Kragujevca vezuje drugi promašaj u razmaku od samo 6 minuta. Nakon loše intervencije golmana Beljića, Kasalica ne uspeva da ubaci loptu u mrežu iz punog trka pa ostaje 0:1.

Nakon nešto manje interesantnih 15 minuta na startu drugog dela usledile su dve prilike na obe strane za samo dva minuta. Najpre je Lakić-Pešić glavom prebacio gol Bobana Bajkovića a onda je na drugoj strani Kasalica loše zahvatio loptu i poslao je pored gola iz izgledne prilike.

Po je tempo na startu drugog dela igre a igra obe ekipe sada izgleda dosta rastrzano, premda je Donji Srem preuzeo inicijativu koja je za sada jalova.

Stojanović na klupi nema adekvatnu zamenu za Petkovića zbog čega Filip Kasalica ulazi u igru a Nejc Pečnik odlazi na poziciju desnog beka.

Počelo je drugo poluvreme u Novom Sadu ali je već na startu Crvena zvezda pretrpela težak udarac je mladi reprezentativac Marko Petković nije u stanju da nastavi utakmicu nakon povrede kolena!

Završen je prvi deo meča na stadionu "Karađorđe" gde fudbaleri Crvene zvezde zasluženo imaju prednost od jednog gola.


Fudbaleri Crvene zvezde igraju mnogo bolje od "domaćina" a šanse nastavljaju da se nižu jedna za drugom. U 36. minutu Mrđa je natrčao na loptu koju mu je ostavio Ninković ali je neshvatljivo loše šutirao i prebacio Beljićev gol.

U sledećem napadu Lazović izlazi pred gol Donjeg Srema ali njegov udarac špicem odlazi pored gola.

Samo tri minuta nakon vodećeg pogotka Crvene zvezde Kelhar greši i daje Damnjanoviću šansu da donese izjednačenje Pećinčanima ali napadač "domaće" ekipa iz neposredne blizine šalje loptu pored stative Bajkovićevog gola.


Nikola Mijailović je dobio loptu na ivici šesnaesterca, uputio je ka golu, a Nejc Pečnik je samo blago skrenuo loptu u levi ugao Beljićevog gola za vođstvo Crvene zvezde od 0:1!


Nakon neinteligentnog prekršaja koji su fudbaleri Donjeg Srema napravili kod korner zastavice, fudbaleri Crvene zvezde dobili su prekid iz kojeg dolaze do prednosti.

Oslobodio se Donji Srem početnog pritiska Crvene zvezde i već sada ima tri upućena udarca ka golu Bobana Bajkovića ali promene rezultata za sada nema.

Prvi sporni momenat na meču viđen je u petom minutu kada je pomoćni arbitar signalizirao ofsajd u situaciji u kojoj je Dragan Mrđa praktično bio u liniji sa poslednjim igračem odbrane Donjeg Srema.


Lazović je u prvom minutu prošao po levoj strani, ubacio loptu u šesnaesterac, a Milijaš natrčava na loptu i tuče po sredini gola gde se nalazi odlično postavljanji golman Beljić

Počela je u takmica na stadionu "Karađorđe" a Zvezda već u prvih pet minuta pravi dve prilike iz koje uspeva da postigne i gol koji je poništen zbog navodnog ofsajda.

Donji Srem
- Belić, Lakićević, Lakić-Pešić, Nikitović, Veselinović, Sinđić, Bukorac, Janković (od 76' Marčeta), Lukić (od 58' Krunić), Mijić, Damnjanović

Crvena zvezda - Bajković, Petković (od 51' Kasalica), Pavićević, Kelhar, Mijailović, Gogić, Milijaš, Ninković, Pečnik, Lazović (od 83' Savićević), Mrđa (od 76' Dauda)
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari