JSL - Derbi, pa sve ostalo...

Autor: Beta Beta
subota 25.04.2015.
10:13
Izvor: Beta

Utakmicama 24. kola za vikend se nastavlja fudbalsko prvenstvo Srbije.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

 Crvena zvezda i Partizan odigraće za vikend 148. "večiti" derbi.

Sedam utakmica 24. kola igraće se u subotu, dok je za nedelju zakazan "mali" gradski derbi između OFK Beograda i Rada.

Crvena zvezda će u subotu od 18 časova na svom terenu igrati protiv Partizana, 148. "večiti" derbi i pokušaće da smanji zaostatak na tabeli, kako bi ostala u trci za titulu. Partizan ima pet bodova prednosti i u slučaju pobede na stadionu "Rajko Mitić" udaljio bi se na osam bodova i napravio veliki korak ka osvajanju titule.

Crveno-beli u duel ulaze posle dve uzastopne pobede, a crno-beli posle tri.

U prošlom kolu Zvezda je pobedila Voždovac sa 1:0, a Partizan je bio bolji od Mladosti iz Lučana sa 3:0. U jesenjem delu prvenstva Partizan je na svom terenu pobedio Zvezdu sa 1:0 golom Nikole Drinčića.

Pomalo u senci derbija igraju se ostale utakmice 24. kola.

Čukarički će sutra od 16 časova u Kragujevcu igrati protiv Radničkog i pokušaće pobedom da se učvrsti na trećem mestu. Ekipa iz Kragujevca je poslednja na tabeli i želi da prekine niz od tri utakmice bez pobede kako bi ostala u igri za opstanak.

Čukarički je u prošlom kolu odigrao 1:1 sa Radničkim iz Niša, a Radnički je u Beogradu izgubio od Rada sa 0:1. Ekipa sa Banovog brda je treća na tabeli sa 44 boda, a Radnički ima 15 bodova.

Fudbaleri Vojvodine u subotu od 17.30 igraju na svom terenu protiv Borca i pokušaće da pobede kako bi ostali u trci za trećim mestom na tabeli. Borcu je neophodna pobeda kako bi krenuo ka sredini tabele. Novosađani su u prošlom kolu pobedili u Novom Pazaru sa 1:0, a Borac je bio bolji od Jagodine sa 3:1.

Vojvodina je četvrta na tabeli sa 40 bodova, a Borac zauzima 13. mesto sa 23 boda.

U "malom" gradskom derbiju OFK Beograd će biti domaćin Radu. "Romantičari" će pokušati da prekinu niz od dva poraza, dok "gradjevinari" žele drugu uzastopnu pobedu kako bi se zadržali u gornjem delu tabele.

Rad je šesti na tabeli sa 34 boda, a OFK zauzima sedmo mesto sa 32 boda.

Fudbaleri Radničkog sutra od 16 časova u Nišu igraju protiv Napretka i pokušaće da nastave niz od dve utakmice bez poraza kako bi izašli iz opasne zone. Jagodina u isto vreme igra na svom terenu protiv Voždovca i pokušaće da prekine niz od dva poraza, dok Mladost u Lučanima igra protiv Donjeg Srema.

Parovi 24. kola Super lige Srbije:

Subota:

Jagodina - Voždovac (16.00)
Mladost - Donji Srem (16.00)
Radnički (KG) - Čukarički (16.00)
Radnički (N) - Napredak (16.00)
Spartak - Novi Pazar (16.00)
Vojvodina - Borac (17.30)
Crvena zvezda - Partizan (18.00)

Nedelja:

OFK Beograd - Rad (16.00)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke