JSL: Crvena zvezda - Vojvodina 3-0 (KRAJ)

Autor: Darko Mitrović
subota 07.03.2015.
17:59
Izvor: Sportske.net

Zvezda ubedljivo slavila u derbiju 18. kola Superlige!

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Crvena zvezda: Rajković - Cvetković, Jovanović, Lazić, Anđelković - Ristić (Grujić od 83.), Lazović, Stojanović (Bosančić od 69.), Katai - Parker, Jović (Kovačević od 67.).

Vojvodina: Milinković-Savić - Vasilić, Pekarić, Babić, Nastić - Rogač, Tumbasević (Makarić od 46.), Luković, Ivanić, Gaćinović - Ćurko (Novaković od 46.).

PRVO POLUVREME

Zvezda je sjajno započela večerašnji meč! Posle samo pet minuta igre, sjajni Mihailo Ristić je pronašao Aleksandra Kataija, koji je umakao ofsajd zamci gostiju i iz neposredne blizine, uz pomoć Parkera, poslao loptu u mrežu - 1:0 za Zvezdu!

Vodeći pogodak Crvene zvezde možete da pogledate OVDE.

Dva minuta kasnije, mogla je Vojvodina do izjednačenja. Mijat Gaćinović je sjajno izveo slobodan udarac, iskosa sa desne strane, gađao je bliži ugao, ali je golman Rajković uspeo da izbije loptu.

Vojvodina je u ovim trenucima uspostavila blagu inicijativu na terenu. U 14. minutu Luković je oboren na ivici kaznenog prostora Zvezde, ali se sudija nije oglasio. Po proceni arbitra, nije bilo prekršaja ni nad Gaćinovićem, minut kasnije, na dvadesetak metara od gola...

Na drugoj strani ima prekršaja, odmah u sledećem napadu, ali se posle slobodnog udarca, mladi Zvezdin defanzivac Vukašin Jovanović našao u ofsajd poziciji.

Vojvodina ponovo preti u 23. minutu. Luković je pokušao sa nekih sedam-osam metara, njegov šut je izblokiran, lopta je došla do Ćurka, ali ju je on poslao pored gola.

I onda, u jeku inicijative Novosađana, Parker duplira prednost Zvezde - 2:0!

Igrao se 35. minut utakmice, a Parker je ovog puta bio najviši u skoku, posle odličnog centaršuta sa leve strane. Zvezda sada ima značajnu rezultatsku prednost.

DRUGO POLUVREME

Navijači Crvene zvezde, koji su sjajnim transparentom privukli pažnju i tokom prvog poluvremena, obeležili su i početak drugog.

Nova, prelepa koreografija, praćena vatrometom, zbog čega je meč nakratko prekinut, ali je već nastavljen i Parker je imao novu priliku posle još jednog centaršuta Stojanovića. Ovog puta, golman ''Lala'' je lako intervenisao.

Džošua Parker je i dalje veoma zapažen, u 49. minutu je povukao kontru po levoj strani, ali ovog puta je šutirao pored gola.

Ali, samo tri minuta kasnije, lopta je po treći put završila u mreži Vanje Milinković-Savića.

Još jedna kontra Zvezde, ovog puta je Katai lepo asistirao za Luku Jovića, koji je umakao svojim čuvarima i bez problema, sa nekih osam metara, na najbolji način završio ovu akciju - 3:0 za Zvezdu!

Iako do kraja ima još dosta da se igra. utisak je da je ovde sve već rešeno, jer Zvezda i dalje ugrožava gol gostiju, sve razigraniji je i Darko Lazović, koji je u par navrata mogao da savlada Milinković-Savića, posle odličnih prodora.

Kako se bliži sam finiš meča, tempo utakmice je opao, gosti su svesni da više nemaju šansi da izbegnu poraz, pa sada svi praktično jedva čekaju da se ovaj meč završi.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Poznavalac
Saturday, 07.03.2015
19:14

Pa da'l je moguce da sudija nije signalirizao onakav ofsajd??krenulo jde sinhronizovano isto kao prosle sezone.

avatar
sashki
Saturday, 07.03.2015
19:50

Ofsajd? Ajde. Katai itrcao sa centra

avatar
DelijaRS
Saturday, 07.03.2015
19:54

Ne može biti ofsajd, jer je golman bio iza njih. Poznavalac—kakva ironija. :-)