JSL, 29. kolo (UŽIVO)

Autor: Darko Mitrović
subota 16.05.2015.
17:00
Izvor: Sportske.net

Završene sve utakmice 29. kola Superlige

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Partizan – Novi Pazar 1:1

Partizan: Ž. Živković – Bandalovski (Vulićević od 52.), Ćirković, Balažic, Petrović – Marković, Brašanac – Grbić (A. Živković od 61.), Lukić, Ninković (Marinković od 70.) - Šaponjić

Novi Pazar: Zečević – Đorđević, Stevanović, Vuković, Kostić – Pavlović, Jevtović – Mijić (Arsenijević od 55), Radivojević, Matos – Kecap (Sotirović od 66.).

Utakmica između Partizana i Novog Pazara ostaće umamćena i po debiju talentovanog Saše Lukića u ekipu Partizana u prvenstvenim mečevima.

Uvodni minuti meča odigrani su uz muziku Grupe JNA...

Partizan je imao prvu veću priluiku u 18. minutu, kada je Nikola Ninković iz slobodnog udarca iskosa sa leve strane pogodio stativu.

A onda, minut kasnije, kazna na drugoj strani, Pazarci vode - 0:1 u Humskoj! Gotovo identična situacija onoj u kojoj je bio Ninković. Slobodan udarac za goste, iskosa sa leve strane, Pavlović je poslao loptu po zemlji, a ona je pored štopera Partizana i golmana Živkovića završila u mreži.

Na izjednačenje Partizana čekalo se do 42. minuta. Petar Grbić je odlično centrirao sa desne strane, Ninković je zahvatio loptu, pogodio prečku, ali se na pravom mestu našao Ivan Šaponjić, koji je ''odbitak'' prosledio u mrežu - 1:1!

Prvi veći aplauz u drugom poluvremenu čuo se u 52. minutu, kada je Miroslav Vulićević zamenio Bandalovskog na poziciji desnog beka. Ovo je Vulićevićev zvanični povratak posle višemesečne pauze zbog povrede ligamenata kolena.


OFK Beograd – Crvena zvezda 2:4

OFK Beograd: Čupić – Liščević (Cuckić od 46.), Matović, Savić, Antonov (Zlatković od 46.) – Micevski, Janković, Gajić – Duronjić, Andrić, Zarubica;

Crvena zvezda: Kahriman – Petković (Cvetković od 59.), Pavićević, Lazić, Anđelković – Grujić, Ristić – Lazović, Stojanović, Gavrić (Avramovski od 72.) – Orlandić.

Na Vračaru je domaćin bolje počeo, bio opasniji u uvodnim minutima meča, ali je Zvezda ubrzo preuzela kontrolu i u 35. minutu povela golom Darka Lazovića, posle odlične asistencije Mihajla Ristića.

Lazovićev gol možete da vidite OVDE.

Početak drugog poluvremena obeležio je Petar Orlandić, koji je u 51. minutu, posle centaršuta Darka Lazovića, duplirao prednost crveno-belih - 0:2 na Vračaru!

A onda - pravi šok za navijače Zvezde, ''Romantičari'' su izjednačili već do 58. minuta - 2:2!

Igrao se 55. minut, Zvezda je ponovo pretila preko Gavrića, ali su domaći osvojili loptu, krenuli u kontranapad, koji je realizovao Zarubica - 1:2.

A u 58. minutu, Zarubica je posle gola upisao i asistenciju, za Nikolu Cuckića, koji je izjednačio na 2-2!

Ipak, nije ovo izjednačenje mnogo poremetilo ekipu Zvezde, koja vrlo brzo uzvraća - Darko Lazović je ponovo strelac, za novo vođstvo Zvezde - 2:3!

U samom finišu, Vukan Savićević je pogodio za 2-4, a Darko Lazović je upisao i drugu asistenciju!

Ostale utakmice 29. kola

Čukarički – Vojvodina 0:1
Donji Srem – Napredak 1:2
Mladost Lučani – Radnički Niš 1:0
Rad – Spartak 0:1
Radnički Kragujevac – Jagodina 0:0
Voždovac – Borac Čačak 1:0

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke