Jovičićev projektil ukrasio Žanderov debi, na redu je Helsinki!

Autor: Darko Mitrović
subota 20.07.2019.
21:56
Izvor: Sportske.net

Zvezda uspešno započela odbranu šampionske titule.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

U prvom kolu Linglong Superlige Srbije, fudbaleri Crvene zvezde su večeras savladali povratnika u elitno društvo, ekipu Javor Matisa rezultatom 2:0.

Sve je u ovom meču praktično bilo rešeno u prvom poluvremenu, kada je Zvezda stekla dva gola prednosti, uz igrača više na terenu.

Prvu veliku priliku aktuelni šampion imao je već u šestom minutu, kada je Marko Marin oštro šutirao po zemlji, iskosa sa desne strane. Gađao je suprotni ugao, a lopta je prohujala pored stative. Zamalo je zakasnio i Pavkov da je gurne u mrežu.

U narednih sedam-osam minuta i Ivanjičani su pokazali napadački potencijal. Dva puta je Zvezdin golman Milan Borjan morao da interveniše i to je oba puta učinio na najbolji način.

Novi levi bek crveno-belih, Brazilac Žander je večeras bio u centru pažnje, jer je ovo bio njegov debi u Zvezdinom dresu, a prvi dobar centaršut imao je za Pavkova, koji je šutirao preko gola.

Ipak, nije se dugo čekalo na Zvezdino vođstvo. Igrao se 28. minut, Marko Marin je ponovo delovao po desnoj strani, odakle je uputio povratnu loptu za Branka Jovičića, koji sa ivice kaznenog prostora snažno šutira pod prečku i postiže efektan gol - 1:0.

Mogao je Jovičić i do drugog gola u 33. minutu, kada je uputio još jedan ''projektil'', ovog puta sa dvadesetak metara, ali je zamalo bio neprecizan.

Na ulasku u finiš poluvremena, Pavkov je pao pred golom gostiju u pokušaju da zahvati loptu posle centaršuta Marina, ali se sudija Lukić nije oglasio.

Ali, već u 43. minutu meča ipak je dosuđen, potpuno opravdano, penal za Zvezdu.

Mirko Ivanić je kroz sredinu proigrao Bena, koji je protutnjao u šesnaesterac, gde ga s leđa obara Đerić i ne samo da je dosuđen jedanaesterac, nego je Javor Matis ostao sa igračem manje, zbog drugog žutog kartona Đerića.

Ben je izveo taj kazneni udarac, mirno, precizno, u sredinu, po zemlji - 2:0.

Početak drugog poluvremena obeležio je veliki vatromet na severnoj tribini, a u nastavku meča nije bilo mnogo uzbuđenja.

Zvezda je, naravno, brojčano nadmoćnija imala konstantnu inicijativu, gosti su se branili, ali deluje da su i jedni i drugi jedva čekali kraj ovog meča.

Crvena zvezda: Borjan - Stojković,  Milunović, Babić, Žander (od 72. Simić) - Jovičić, Ivanić (od 64. Vulić) - Jevtović, Marin, Ben - Pavkov (od 72. Boaći).

Javor: Jevrić - Đerić, Kolaković, Amanović, Jevremović - Piščević, Kuveljić - Dolmagić, Petković, Marković (od 46. Jovanović) - Mrkaić.

-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MOE28
Sunday, 21.07.2019
09:17

Nema veze sto je UEFA pre 3 godine uvela pravilo da se uz penal ne pokazuje crveni, za Zvezdu se to ne vazi.

avatar
Brajkoo
Sunday, 21.07.2019
01:06

Naravno, od prvog kola penali,crveni...dajte im odmah titulu, ustvari dve ,tri...komedija od lige!!!

avatar
noname
Sunday, 21.07.2019
00:49

idemo, penal, crveni karton protivniku, otvara se nova sezona, scenario isti, a i glumci skoro svi stari! Nista ne prepustaj slucaju, zna Javor da iznenadi.

avatar
Marcelo kralj
Sunday, 21.07.2019
00:08

I idemo lagano

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Saturday, 20.07.2019
21:59

Evo i ja sam prezadovoljan zvezdom: 2 plasirane lopte po sredini gola i 2 gola, osim toga još jedan šut u okvir gola, a Javor više od 45' sa igračem manje više šuteva u okvir gola i prilike koje nisu realizovali. Odlično je ovo.

avatar
Deki.Stankovic.5
Saturday, 20.07.2019
22:36

😂😂😂🤗🤗🤗

avatar
BenkovackiManitas31*
Saturday, 20.07.2019
23:03

Predvidja se hladno vreme u Novembru, minus 20. Znas ti to daso 😉